Μ.Α. Αγ. Αθανασίου – Α.Ε. Καλαμπακίου 2-0: Πήρε το ντέρμπι ο Μέγας και συνεχίζει στο κυνήγι της κορυφής με σφραγίδα Αλί Μπαμπασαλί

Ένα απο τα πιο όμορφα παιχνίδια της αγωνιστικής πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του Αγίου Αθανασίου μπροστά σε περισσότερους απο 300 φιλάθλους των δύο ομάδων.

Το παιχνίδι είχε τα πάντα όπως αρμόζει σε δύο καλές ομάδες του φετινού πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας, με τον Μέγα τελικά να παίρνει την νίκη με την σφραγίδα του Αλι Μπαμπασαλί.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και προσπάθησαν να βάλουν δύσκολα στον Κελετζή, αρχικά στο 2′ λεπτό όταν απείλησαν με μακρινό σουτ του Τουματζίδη, ενώ στο 8′ ο Παπαζώτος θα βγάλει την σέντρα κεφαλιά προς πίσω του Γκλόγκερι, πρίν περάσει η μπάλα την γραμμή θα μπλοκάρει ο τερματοφύλακας.

Στην συνέχεια ανέβασε ρυθμούς το Καλαμπάκι και προσπάθησε να δημιουργήσει ευκαιρίες, αρχικά στο 17′ ο Καπτέλι θα εκτελέσει το κόρνερ κεφαλιά του Γκλόγκερι πάνω απο την γραμμή θα διώξει ο Τουμνατζίδης, ίσως στην πιο σημαντική στιγμή στο παιχνίδι για τους φιλοξενούμενους.

Στην συνέχεια το Καλαμπάκι απείλησε με Δεμενελούδη και Καρρά χωρίς να ανησυχήσει ιδιαίτερα τον Λαμπρινουδάκη, στην συνέχεια οι γηπεδούχοι είχαν δύο καλές ευκαιρίες με σουτ του Τουματζιδη και Παπαζώτου με την μπάλα να περνάει εκτός, με το 0-0 να είναι το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη ο Μέγας μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και στο 53′ ο Παπαζώτος θα σηκώσει για τον Μπαμπασαλί και με πλασέ μέσα απο την περιοχή θα κάνει το 1-0 για τον Άγιος Αθανάσιο.

Στην συνέχεια το Καλαμπάκι βγήκε μπροστά έψαξε το γκολ της ισοφάρισης χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες με Καπτέλι, Καρρά και Πασχαλίδη και ποιο σπουδαία την διπλή ευκαιρία όταν ο Δημητριάδης σούταρε αρχικά ο Λαμπρινουδάκης απόκρουσε και στην επαναφορά προ κενής εστίας ο Λαζαρίδης θα στείλει την μπάλα πάνω απο τα δοκάρια με το 1-0 να παραμένει.

Στο 88′ το Καλαμπάκι διαμαρτύρεται για πέναλτι όταν ο Καπτέλι θα κάνει το γέμισμα ο Κοσμά Παπαδόπουλος θα πάει να πιάσει την κεφαλιά και στο κατέβασμα θα κάνει επαφή με την μπάλα με τον κ. Ραβίκαλη να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στην συνέχεια το Καλαμπάκι θα χάσει μια σπουδαία ευκαιρία όταν ο Αλμανίδης θα κάνει μια ωραία ενέργεια απο δεξιά θα βγάλει την σέντρα με τον Καγιάογλου να σουτάρει τον Λαμπρινουδάκη να βρίσκει την μπάλα και με την βοήθεια του δολαρίου να περνάει άουτ η μπάλα.

Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τζιβανάκη με δύο κίτρινες κάρτες σε μια φάση λόγω διαμαρτυρίας.

Στο φινάλε της αναμέτρησης σε ένα γέμισμα ο Κελετζής φαινόταν οτι έλεγχε την μπάλα θα κάνει το λάθος θα κλέψει ο Μπαμπασαλί στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το τελικό Αγιος Αθανάσιος – Καλαμπάκι 2-0.

Μετά το τέλος της αναμέτρησες δεν έλειψαν οι έντονες διαμαρτυρίες του Καλαμπακίου κυρίως για την φάση του πέναλτι και για την συνολική εικόνα του κ. Ραβίκαλη.

Απο τον Άγιος Αθανάσιο ξεχώρισαν οι: Τσαγκαλίδης, Παπαδόπουλος, Μπαμπασαλί, ενώ για το Καλαμπάκι ξεχώρισαν οι: Αλμανίδης, Δεμενελούδης και Καπτέλι

Στοιχεία του αγώνα:

Διαιτητές: Ραβίκαλης, Παστιάδης, Χασιώτης

Μ.Α. Αγ. Αθανασίου(Ζεκερίδης Μπάμπης):Κ Λαμπρινουδάκης, Τσαγκαλίδης, Σκάρογλου, Καραγιαννίδης, Παπαδόπουλος, Τουματζίδης, Ευκαρπίδης(87′ Ντόβας), Περπερίδης(λ.τρ. 35′ Ζεκερίδης), Παναγιώτου(17′ λ.τρ. Παπακωνσταντίνου), Παπαζώτος, Μπαμπασαλί.

Α.Ε. Καλαμπακίου(Μουρατίδης Λα΄ζαρος): Κελετζής, Αλμανίδης, Διαμαντί(74′ Τζιβανάκης,), Κλογκίρι, Δεμενελούδης, Πασχαλίδης(84′ Ηλιόπουλος), Καγιάογλου, Δημητριάδης(58′ Λαζαρίδης), Καρράς, Καπτέλι, Κωνσταντινίδης.

Μπουτζέκης Δημήτριος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *