Δόξα Πετρούσας – ΠΑΟΠ Νέας Αμισού 1-2: Συναρπαστικό παιχνίδι και μεγάλη νίκη με ανατροπή για τους φιλοξενούμενους

Τον αγώνα παρακολούθησε και σχολιάζει ο ΔΗΜ. ΑΔΑΚΤΥΛΟΣ

Καταπληκτικό παιχνίδι με έντονες συγκινήσεις είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο της Πετρούσας με την τοπική Δόξα να γνωρίζει την ήττα με ανατροπή από την ομάδα του ΠΑΟΠ Νέας Αμισού με σκορ 2-1.

Ένα παιχνίδι που τα είχε όλα, τρία γκολ, ανατροπή στο σκορ, από μια αποβολή για τις δύο ομάδες και μεγάλη ένταση στο φινάλε της αναμέτρησης, ένα πραγματικό ντέρμπι.

Να σημειώσουμε ότι η Νέα Αμισός για τρίτη φορά φέτος σε απαιτητικό ματς κάνει ανατροπή στο σκορ μια και είχαν προηγηθεί το 1-2 με την Προσοτσάνη με δύο γκολ μετά το 90’ και την προηγούμενη αγωνιστική το 3-2 από το 1-2 που έχανε στην έδρα της με τον Πανδραμαϊκό.

Στους 19 βαθμούς στην κορυφή η Νέα Αμισός μαζί με τον Βώλακα έχοντας την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 19 γκολ και απολογισμό 6 νίκες, 1 ισοπαλία και μόλις 1 ήττα.

Από την άλλη μεριά η εξαιρετική για ένα ακόμη ματς Πετρούσα έμεινε στους 12 βαθμούς χωρίς εντός έδρας νίκη μέχρι τώρα και απολογισμό 3 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες.

Το φιλμ του αγώνα

Στο αγωνιστικό μέρος στο πρώτο ημίχρονο είδαμε ένα σχετικά ισορροπημένο πρώτο μέρος χωρίς την σπουδαία ευκαιρία μπροστά στις δύο εστίες.

Η Πετρούσα μπήκε καλύτερα απειλώντας κυρίως από την αριστερή πλευρά της Νέας Αμισού με τον Γιώργο Πολυχρονίδη άμεσα να δίνει λύση στο πρόβλημα αλλάζοντας πλευρές στα μπακ του.

Η πρώτη στιγμή που σημάδεψε το ματς έγινε στο 39’ με τον Αμανατίδη να κάνει τρίπλα στον Κοκοτσάκη Νίκο που εκτός του φάουλ τιμωρήθηκε από τον διαιτητή με 2η κίτρινη κάρτα και αποβολή.

Η Πετρούσα σε αυτή την φάση διαμαρτυρήθηκε για οφσάιντ στο ξεκίνημα της, όπως διαμρτυρήθηκε έντονα και στο 13’ σε ανατροπή του Κατσαβουνίδη με τον διαιτητή να δίνει φάουλ εκτός περιοχής και τους γηπεδούχους να ζητούν πέναλτι.

Προβάδισμα για την Πετρούσα με πέναλτι και αποβολή του Παύλου Μιχαηλίδη

Η αριθμητική ισορροπία στο ματς επανήλθε στο 54’ όταν σε σέντρα του Ξενίδη ο τερματοφύλακας της Νέας Αμισού Παύλος Μιχαηλίδης έχασε την μπάλα και στη συνέχεια σύμφωνα με τον ρέφερι ανέτρεψε τον Κατσαβουνίδη.

Πέναλτι και αποβολή με κόκκινη κάρτα για τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων με τη Νέα Αμισό με την σειρά της να διαμαρτύρεται αυτή την φορά ότι δεν ήταν σε προφανή θέση για γκολ ο παίκτης της Πετρούσας και δεν έπρεπε ο διαιτητής να δώσει την κόκκινη κάρτα.

Το πέναλτι εκτέλεσε ο Καλλέργης εύστοχα και έκανε το 1-0.

Αντεπίθεση του ΠΑΟΠ και μεγάλη ανατροπή και νίκη

Παρότι όλη η ροή του ματς έδειχνε ξεκάθαρο προβάδισμα στους γηπεδούχους για ένα ακόμη παιχνίδι η Νέα Αμισός βρήκε τον τρόπο και έκανε την ανατροπή στο σκορ.

Σίγουρα βοήθησαν τόσο οι αλλαγές Ζαγιάκου και Αχιλλέα Μπιαζάκη αλλά και ο τραυματισμός του καλύτερου παίκτη της Πετρούσας(μαζί με τον εκπληκτικό Ξενίδη) μέχρι το 72’ που αντικαταστάθηκε,  του κεντρικού αμυντικού Γιορδαμλή.

Στο 77’ ο Αμανατίδης έκανε το σουτ ο Λαζόγλου έδιωξε από κοντά με εξαιρετική προβολή ο Μπιαζάκης Αχιλλέας έκανε το 1-1 με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται ότι έγινε επιθετικό φάουλ στο ξεκίνημα της φάσης.

Τα πάντα κρίθηκαν στο 89’ σε φάουλ που κέρδισαν οι φιλοξενούμενοι με τον Μπιαζάκη Α. κοντά στο σημαιάκι του κόρνερ(φάουλ που αμφισβήτησαν οι γηπεδούχοι ισχυριζόμενοι ότι δόθηκε ανάποδα από τον διαιτητή).

Το εκτέλεσε ο Πούλας και ο κεντρικός αμυντικός Άγγελος Βραμέντζαλης με ωραία κεφαλιά σκόραρε εις βάρος της πρώην ομάδας του με τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν την μεγάλη ανατροπή.

Τα στοιχεία του αγώνα

Διαιτητής του αγώνα: Βασίλης Χορόζογλου με βοηθούς Χαράλαμπο Αλβανίδη και Παύλο Μπόιτσιος.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΔΟΞΑ ΠΕΤΡΟΥΣΑΣ(Στράτος Κονταξής):

Λαζόγλου, Ξενίδης, Γιαγκούλας, Γιορδαμλής(75’ λ. τ. Χατζησαββίδης), Κοκοτσάκης Νίκος, Ντόμπρος, Κατσαβουνίδης, Γιάντσιος, Γεωργιάδης, Καλλέργης(90’ Κύρτσης), Γάιδας.

ΠΑΟΠ ΝΕΑΣ ΑΜΙΣΟΥ(Γιώργος Πολυχρονίδης):

Μιχαηλίδης Π., Σουμπάκης(66’ Καλλιονίδης), Κερεμίδης(53’ Γιαζκουλίδης), Τζάρτζαλος, Βραμέντζαλης, Ευαγγελίδης, Αμανατίδης, Βασιλειάδης Π.(53’ Ζαγιάκου), Τσιμισκίδης, Πούλας, Λυκίδης(66’ Μπιαζάκης Αχιλλέας).

ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΑΓΩΝΑ: ΔΗΜ. ΑΔΑΚΤΥΛΟΣ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΓΩΝΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *