ΑΕ Αμπελοκήπων Δράμας 2020-21 | Η Ανασκόπηση της Φετινής Σεζόν!

Με το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής να έχει ολοκληρωθεί και την ΑΕ Αμπελοκήπων να μην καταφέρνει να παραμείνει στην κατηγορία, πάμε να ρίξουμε μία ματιά στο τι συνέβη την φετινή σεζόν για τους «κιτρινόμαυρους».

Αρχικά, μετά την κατάκτηση του νταμπλ, οι Αμπελόκηποι ανακοίνωσαν τα φιλικά προετοιμασίας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Έπειτα η ομάδα ανανέωσε 15 ποδοσφαιριστές ενώ έλυσε την συνεργασία της με 5.

Στις 22 Ιουλίου ξεκίνησε η προετοιμασία με τον Γιάννη Ιωαννίδη στον πάγκο, μαζί με τους Ηλία Παντζαρίδη, Ανέστη Ιατρού και Μπάμπη Μύγα, εκεί όπου βρέθηκε η Dramasport!

Στην συνέχεια η ΑΕ Αμπελοκήπων προχώρησε σε κάποιες σημαντικές μεταγραφές, που σας μετέφερε πρώτη η Dramasport!

Στα φιλικά η ομάδα ήταν πολύ ανταγωνιστική φέρνοντας τα παρακάτω αποτελέσματα:

  1. 1/8/2020 Α.Ε. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΟΡΦΕΑΣ ΧΩΡΙΣΤΗΣ 5-3
  2. 8/8/2020 ΔΟΞΑ ΒΩΛΑΚΑ – Α.Ε. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ 1-1
  3. 8/8/2020 ΔΟΞΑ ΑΝΤ. ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ – Α.Ε. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ 1-2
  4. 12/8/2020 Α.Ε. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – Μ.Α. ΟΡΦΑΝΙΟΥ 3-3
  5. 26/8/2020 Α.Ε. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΔΟΞΑ ΠΕΤΡΟΥΣΑΣ 3-0
  6. 29/8/2020 Α.Ε. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΠΑΟΠ Ν. ΑΜΙΣΟΥ 5-0
  7. 2/9/2020 Α.Ε. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΝΕΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ 6-1
  8. 12/9/2020 ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ – Α.Ε. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ 0-1
  9. 19/9/2020 Α.Ε. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ 1-2
  10. 26/9/2020 Α.Ε. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – Α.Ο. ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ 2-2
  11. 3/10/2020 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ FC – Α.Ε. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ 6-0

Παρόλα αυτά, οι κερκίδες του Γηπέδου Δημήτριος Κραχτίδης ήταν σε πολύ κακή κατάσταση αλλά έπειτα από συνεργασία του Δήμου και της Διοίκησης της ΑΕ Αμπελοκήπων, οι εγκαταστάσεις του γηπέδου ξαναβάφτηκαν και η ομάδα ήταν έτοιμη για την έναρξη του πρωταθλήματος!

Η πρώτη αγωνιστική βρήκε τους Αμπελόκηπους να υποδέχονται τον Εθνικό Σοχού στις 11/10. Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να προηγούνται στο πρώτο μέρος και τους φιλοξενούμενους να ισοφαρίζουν στην επανάληψη.

Μία εβδομάδα αργότερα, οι κιτρινόμαυροι ταξίδεψαν στα Διαβατά για να αντιμετωπίσουν την ΑΕ Ευόσμου. Εκεί πραγματοποιήθηκε ένα ματς που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στον υποβιβασμό των Αμπελοκήπων καθώς λίγο πριν το τέλος του πρώτου μέρους, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και απέβαλε τον Στεργιανό, ενώ αυτός είχε διώξει την μπάλα με το κεφάλι! Εν τέλει ηττήθηκαν με 2-0 και γύρισαν στην Δράμα με πολλά παράπονα.

Η επίμαχη φάση

Μετά από τρεις μέρες, οι Αμπελόκηποι φιλοξένησαν την ΑΕ Διδυμοτείχου στο Γήπεδο «Γεώργιος Μακρής» και πήραν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, σε ένα ματς που το σκορ τους αδικεί (2-1).

Δυστυχώς όμως, ο Covid-19 «χτύπησε» την ομάδα των Αμπελοκήπων και έτσι το επόμενο ματς με τον Άρη Αβάτου αναβλήθηκε, όπως δεν άργησε να αναβληθεί και ολόκληρο το πρωτάθλημα καθώς και να μπει σε καθεστώς Lockdown όλη η χώρα.

Μετά από 5 μήνες ποδοσφαιρικής «ξηρασίας», οι ποδοσφαιριστές επέστρεψαν στο γήπεδο για προπονήσεις και η ομάδα ενισχύθηκε με 6 ποδοσφαιριστές!

Με την επανέναρξη η δραμινή ομάδα πήρε ξεκούραστα τους τρεις βαθμούς, καθώς η Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου είχε αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.

Έτσι, ο πρώτος ουσιαστικά αγώνας για τους Αμπελόκηπους δόθηκε στις 18/4 με την ομάδα να παρουσιάζεται ανέτοιμη και να χάνει με 4-0 από τον Αετό Ορφανού.

Την επόμενη αγωνιστική ήρθε μία ακόμη ήττα, με τον Απόλλων Παραλιμνίου με 2-0, σε ένα ματς όπου η ΑΕ Αμπελοκήπων θα μπορούσε να είχε πάρει τουλάχιστον 1 βαθμό.

Για την 8η αγωνιστική, οι δραμινοί υποδέχθηκαν τον πρωτοπόρο Ορφέα Ξάνθης και ηττήθηκαν με 1-2 και ανατροπή! Σε αυτό το ματς οι Αμπελόκηποι θα μπορούσαν ακόμη και να κερδίσουν!

Μετά από δύο μέρες, ο Γιάννης Ιωαννίδης και το τεχνικό του επιτελείο αποχώρησαν από την ΑΕ Αμπελοκήπων μετά από 4 σεζόν γεμάτες πολλές συγκινήσεις!

Η Διοίκηση κινήθηκε γρήγορα και έδωσε τα κλειδιά της ομάδας στον Θωμά Ματρακούκα ο οποίος επέλεξε για βοηθό του τον Χάρη Αποστολίδη.

Το πρώτο τους ματς ήταν το εξ αναβολής με τον Άρη Αβάτου, όπου η ομάδα δέχτηκε μία ακόμα ήττα με 4-0 και τα πράγματα άρχισαν να δυσκολεύουν.

Το μεγάλο διπλό με 2-3 στις Σάππες έδωσε φτερά στην ομάδα του Θωμά Ματρακούκα η οποία κέρδισε και το επόμενο παιχνίδι με τον Μέγα Αλέξανδρο Ορφανίου – με 2-1 – ανεβάζοντας αρκετά την ψυχολογία όλων!

Οι κιτρινόμαυροι όμως δεν εκμεταλλεύτηκαν αυτή τους την ορμή και έτσι έχασαν στο Κραχτίδη από την Ένωση Αλεξανδρούπολης με 0-2, μπλέκοντας σε περιπέτειες.

Η ισοπαλία (1-1) με τον Νέστο στην Χρυσούπολη έφερε σε ακόμα πιο δύσκολη θέση τους Αμπελόκηπους που χρειαζόντουσαν πλέον 2 νίκες στα τελευταία 2 παιχνίδια, καθώς και ένα συνδυασμό αποτελεσμάτων προκειμένου να παραμείνουν στην κατηγορία.

Το πρώτο βήμα έγινε καθώς οι Αμπελόκηποι έκαναν το καθήκον τους και κέρδισαν εύκολα την Αναγέννηση Θαλασσιάς με 5-0.

Έμενε πλέον μόνο ο «τελικός» με τον ανεβασμένο Ηρακλή Αμπελοκήπων. Δυστυχώς η ΑΕ Αμπελοκήπων δεν μπόρεσε να πάρει κάτι από αυτό το ματς καθώς γνώρισε την ήττα με 5-0 και αποχώρησε την κατηγορία.

Κάπως έτσι διαμορφώθηκε και η βαθμολογία, σε μία πολύ περίεργη χρονιά με την ΑΕ Αμπελοκήπων να αδικείται αλλά και να αδικεί τον εαυτό της σε ορισμένες περιπτώσεις.

Βαθμολογία

Αποτελέσματα

Στατιστικά

  • Η ΑΕ Αμπελοκήπων τερμάτισε στην 13η θέση με 17 βαθμούς σε 15 αγώνες, 5 νίκες-2 ισοπαλίες-8 ήττες, 18 γκολ υπέρ και 29 κατά.
  • Μεγαλύτερη της νίκη το 5-0 με την Αναγέννηση Θαλασσιάς και μεγαλύτερή της ήττα το 0-5 με τον Ηρακλή Αμπελοκήπων.
  • Πρώτος σκόρερ της ομάδος ο νεαρός Παύλος Χατζηδημητρίου με 4, ενώ ακολουθούν οι Περσίδης-Σαϊνίδης με 2 και οι Ηλιόπουλος-Τσερκέζος-Νικολαΐδης-Πτηνόπουλος-Παπαδόπουλος-Καραγκιοζίδης-Κυσσίδης Θ. με 1 ο καθένας.

Αγωνίστηκαν οι:

Βεζυρίδης, Αμανατίδης, Στεργιανός, Κυσσίδης Κώστας, Κυσσίδης Θανάσης, Τρελόπουλος, Τόπι, Πτηνόπουλος, Στάικος, Καραγκιοζίδης, Χατζηδημητρίου Παύλος, Δημητριάδης, Μουζενίτοφ, Παπαδόπουλος, Τουμαντζίδης, Μπεσίκας, Χατζηκυριάκου, Καραγιαννίδης, Χατζηδημητρίου Αλέξης, Περσίδης, Λαζόγλου, Ηλιόπουλος, Νικολαΐδης, Τσερκέζος, Σιδηρόπουλος, Αΐδης, Αυγουστάτος, Σταμπουλής, Πάππος  

Γιώργος Μουρατίδης

Ο Γιώργος Μουρατίδης είναι ένας νέος δημοσιογράφος με όρεξη και φιλοδοξίες. Έχει αγάπη γι' αυτό που κάνει και όπως όλη η ομάδα της Dramasport είναι ερωτευμένος με τον Δραμινό Αθλητισμό και την δημοσιογραφία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *