Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου – Άρης Μικροχωρίου 1-2: Δίκαιη επικράτηση και πρώτη εκτός έδρας νίκη για τους φιλοξενούμενους

Την πρώτη της εκτός έδρας νίκη και 2η συνολικά στο πρωτάθλημα σε 5 αγώνες, ανεβαίνοντας στους 7 βαθμούς σημείωσε η ομάδα του Άρη Μικροχωρίου κερδίζοντας δίκαια με σκορ 2-1 στον Ξηροπόταμο τον τοπικό Μέγα που συνεχίζει να προβληματίζει και παραμένει ουραγός μαζί με την Καλλίφυτο χωρίς βαθμό στο πρωτάθλημα.

Το φιλμ του αγώνα

Το παιχνίδι είχε αρκετά καλό ρυθμό στο πρώτο μέρος με τον Ξηροπόταμο να έχει την καλύτερη του στιγμή με σουτ του Μαλλόσι μέσα από την περιοχή στο οριζόντιο δοκάρι και άουτ και τους φιλοξενούμενους μετά το 20λεπτό να κυριαρχούν στον αγωνιστικό χώρο με τον καταπληκτικό Κωνσταντίνο Δαφνάκη να έχει πολλά κέφια και να είναι συνολικά μέσα σε όλες τις τελικές επιθέσεις που έκανε η ομάδα του στο πρώτο μέρος, ενώ στους κορυφαίους σε απόδοση για τους νικητές ο δεξιός μπακ Χιντζίδης και ο κεντρικός μέσος Μπραζιώτης χωρίς να υστερήσει κανείς από τους υπόλοιπους.

Ο Δαφνάκης ΄όπως προαναφέραμε είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σχεδόν σε όλες τις φάσεις του πρώτου μέρους, αρχικά με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή που έκοψε ο Ζιάκας σε κόρνερ, σε κλέψιμο της μπάλας από αβιάστο λάθος του Καλαϊδόπουλου πήγε να κρεμάσει με σκαφτό σουτ τον Ζιάκα που με υπερένταση με το ένα χέρι έκοψε σε κόρνερ, ενώ τέλος είχε συμμετοχή και στο γκολ με το οποίο προηγήθηκε η ομάδα του λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους.

Σε κάθετη πάσα του Κοσκερίδη ο Δαφνάκης έκανε το πλασέ ο Ζιάκας έδιωξε με τα πόδια και ο πολύπειρος Μιχάλης Κωνσταντινίδης με ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ έκανε το 0-1 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Το έργο των φιλοξενούμενων φαινόταν να γίνεται ακόμη πιο εύκολο στο 64’ όταν πάλι ο Δαφνάκης εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία Ηλία Καρασαββίδη και Ζιάκα, μπήκε ανάμεσα τους με τον κ. Πουλικίδη να δίνει ανατροπή του από τον Ζιάκκα και να αποβάλλει τον τερματοφύλακα και αρχηγό του Ξηροποτάμου με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Ο Δαφνάκης έκανε το 0-2, αλλά παρότι η ομάδα του είχε το αριθμητικό πλεονέκτημα και έκανε κλασσική φάση με τον Κοσκερίδη σε σουτ από τα δύο μέτρα πάνω από τα δοκάρια, δεν τελείωσε τον αγώνα και παραλίγο να το πληρώσει.

Αρχικά στο 80’ ο Καλαϊδόπουλος με ατομική προσπάθεια έπεσε σε μαρκάρισμα του Ματσίνη μέσα στην περιοχή με τον διαιτητή να δίνει πέναλτι που ο Πάνος το αξιοποίησε μειώνοντας σε 1-2 και φτάσαμε στο 88’ όταν και πάλι ο Πάνος έκανε ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή με τον Τότκα να κάνει εξαιρετική επέμβαση όπου μάλιστα τραυματίστηκε κιόλας μια και χτύπησε στο δοκάρι.

Τα στοιχεία του αγώνα

Διαιτητής του αγώνα: Πουλικίδης Κώστας με βοηθούς Μπουλή Αναστάσιο και Τοπαλίδη Γιάννη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ(Κυριακίδης Δημήτρης):

Ζιάκας, Γιαννάκης, Σολάκης(46’ Μελικίδης), Καρασαββίδης Ηλίας, Κελεσίδης(31’ Τσιάρας), Οικονομίδης(26’ Πάνος), Φλέγγας, Κιοσσές(63’ Ωραιόπουλος), Καλαϊδόπουλος, Κιόρογλου, Μαλλόσι(63’ Μιχαηλίδης).

ΑΡΗΣ ΜΙΚΡΟΧΩΡΙΟΥ(Γιάννης Ιωαννίδης):

Τότκας, Χιντζίδης, Γκαμότσος, Μπαϊρακτάρης(37’ Βαβάτσης), Πεντεζίδης, Ματσίνης, Δαφνάκης(80’ Τσίτσος), Βασιλειάδης(24’ Κωνσταντινίδης Μιχάλης, 80’ Τουμαντζίδης Ανέστης), Μπραζιώτης, Κοσκερίδης, Ζήσης(46’ Φωτιάδης).

Δ. ΑΔ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *