Α.Ε. Καλαμπακίου – ΠΑΟΠ Νέας Αμισού 1-2: Μεγάλη νίκη για τους φιλοξενούμενους και ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση του τίτλου

Τον αγώνα παρακολούθησε και σχολιάζει ο ΔΗΜ. ΑΔΑΚΤΥΛΟΣ

ΦΩΤΟ: ΕΛΕΝΗ ΕΥΣΤΡΑΤΙΔΟΥ

Όλο και πιο κοντά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος βρίσκεται ο ΠΑΟΠ Νέας Αμισού που ξεπέρασε και το δύσκολο εμπόδιο του Καλαμπακίου εκτός έδρας με το νικηφόρο 2-1.

Στους 56 βαθμούς πλέον η Νέα Αμισός που θέλει δύο νίκες στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια με Άγιο Αθανάσιο εντός και Καλλίφυτο εκτός για να πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος ανεξάρτητα τι θα κάνει ο νυν πρωταθλητής Βώλακας στα δύο ματς που απομένουν.

Το φιλμ του αγώνα

Στο αγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού ο ΠΑΟΠ Νέας Αμισού ήταν η ομάδα που ήθελε περισσότερο και είχε όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειαζόταν για να φύγει νικήτρια από το γήπεδο.

Πάθος, αποφασιστικότητα, αλλά το κυριότερο καθαρό μυαλό και υπομονή στο παιχνίδι της.

Παρά την κρισιμότητα του αγώνα, δεν την κυρίεψε το άγχος και διαχειρίστηκε όπως ακριβώς έπρεπε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια πολύ ποιοτική ομάδα που έπαιζε για το γόητρο και την αξιοπρέπεια της.

Το Καλαμπάκι πέρα από δύο μακρινά σουτ του Μάρκο Καπτέλι που μπλόκαρε ο Θεοδοσιάδης δεν μπόρεσε να πλησιάσει την περιοχή της Νέας Αμισού, αντίθετα οι φιλοξενούμενοι πριν φτάσουν στο 1-0, είχαν δύο κλασσικές ευκαιρίες στο 11’ σε σου του ΚΟΡΥΦΑΙΟΥ για ένα ακόμη παιχνίδι Παύλου Τσιμισκίδη που έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο πολύ καλός Ιορδάνης Κελετζής και στο 26’ ένα πολύ ωραίο πλασέ έξω από την περιοχή του Γιάννη Αμανατίδη που δύσκολα ο Κελετζής με τα ακροδάχτυλα έδιωξε σε κόρνερ.

Έτσι φτάσαμε στο 39’ με τον Κυριάκο Βακιρτζή για ένα ακόμη παιχνίδι να μας δείξει πόσο σπουδαία μεταγραφή ήταν το Γενάρη με απευθείας καταπληκτική εκτέλεση φάουλ πάνω από το τείχος να γράφει το 0-1.

Παραλίγο θρίλερ στο τέλος με το Καλαμπάκι να μειώνει στο 90’ με τον Τζιβανάκη

Στο β’ μέρος η Νέα Αμισός βρήκε χώρους με το Καλαμπάκι να επιδιώξει να παίξει πιο ανοιχτά και αφού πρώτα απείλησε σε τέτατετ του Αμανατίδη που απέκρουσε στην έξοδο και πάλι ο Κελετζής, στο 56’ από νέα καταπληκτική προσπάθεια του Τσιμισκίδη και ασίστ στον Βακιρτζή ο τελευταίος έπεσε στην περιοχή από μαρκάρισμα του αρχηγού του Καλαμπακίου Κλόγκιρι με τον κ. Δηλγεράκη να δείχνει το σημείο του πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Τσιμισκίδης για το 0-2.

Το Καλαμπάκι έκανε αισθητή την παρουσία του στο ματς μετά το 70’ με τις δύο αλλαγές Ηλιόπουλο και Τζιβανάκη να δίνουν ενέργεια στην ομάδα, με τον φυσικό ηγέτη αυτής της ομάδας Λευτέρη Τζιβανάκη να έχει δύο πολύ καλές ευκαιρίες και τελικά στην 3η και φαρμακερή με κοντινό πλασέ να βρίσκει δίχτυα για το τελικό 1-2.

Παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων στα 7 λεπτά των καθυστερήσεων δεν άλλαξε κάτι και το ματς ολοκληρώθηκε στο τελικό 1-2 με τους φιλοξενούμενους να πανηγυρίζουν έξαλλα με τους οπαδούς τους για την πολύ μεγάλη νίκη.

Τα στοιχεία του αγώνα

Διαιτητής του αγώνα: Σάκης Δηλγεράκης με βοηθούς Άγγελο Ζήρδα και Παναγιώτη Κουβαλάκη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Α.Ε. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ(Λάζαρος Μουρατίδης):

Κελετζής, Πέτρο(60’ λ.τ. Τζιβανάκης), Διαμαντί(71’ Καρράς), Κλόγκιρι, Δεμενελούδης, Δημητριάδης Γρηγόρης, Καγιάογλου(66’ Στρατηγέλης), Μαυροβασίλης, Αλμανίδης Στέφανος(66’ Ηλιόπουλος), Καπτέλι, Κωνσταντινίδης Κώστας(60’ Πασχαλίδης).

ΠΑΟΠ ΝΕΑΣ ΑΜΙΣΟΥ(Γιώργος Πολυχρονίδης):

Θεοδοσιάδης Γιώργος, Σουμπάκης, Ιωσηφίδης, Τζάρτζαλος, Φερσιζίδης, Πούλας, Αμανατίδης(84’ Γρηγοριάδης Παντελής), Προβατίδης(66’ λ.τ. Μπιαζάκης Δημήτρης), Τσιμισκίδης, Βακιρτζής(63’ Ζαγιάκου), Θεοδοσιάδης Ραφαήλ(46’ Σιλλός).

ΔΗΜ. ΑΔΑΚΤ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *