Άρης Μικροχωρίου – Προσοτσάνη Γ.Σ. 0-2: Δίκαιη επικράτηση και σημαντικό βήμα πρόκρισης για τον τελικό

Τον αγώνα παρακολούθησε και σχολιάζει ο ΔΗΜ. ΑΔΑΚΤΥΛΟΣ

Σημαντικό βήμα πρόκρισης για τον μεγάλο τελικό του κυπέλλου της ΕΠΣ Δράμας έκανε η έμπειρη Προσοτσάνη κερδίζοντας στο πρώτο ματς στη δύσκολη έδρα του Μικροχωρίου με σκορ 2-0 τον τοπικό Άρη.

Ένα παιχνίδι που δυστυχώς συνοδεύτηκε από εκτεταμένα επεισόδια στο τέλος της αναμέτρησης και μάλιστα μόλις δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση της ΕΠΣ Δράμας για την μηδενική πλέον ανοχή και τις αυστηρότερες ποινές που θα ισχύσουν.

Οι δύο ομάδες θα λύσουν τις αγωνιστικές τους διαφορές στις 3/01 στο γήπεδο Προσοτσάνης με τους γηπεδούχους πλέον να έχουν ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης για τον μεγάλο τελικό, αλλά τους φιλοξενούμενους να μη τα παρατούν και να δηλώνουν αισιόδοξοι για τον αγώνα ρεβάνς.

Το φιλμ του αγώνα

Στο αγωνιστικό μέρος το παιχνίδι έγινε σε πολύ κακό αγωνιστικό χώρο που δυσκόλευε τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.

Οι γηπεδούχοι πέρα από τις πολλές απουσίες που είχαν πριν το ματς, είχαν την ατυχία μόλις στο 4’ να χάσουν από τραυματισμό τον Ματσίνη.

Η Προσοτσάνη με την εμπειρία και την ωριμότητα που την διακρίνει πήρε μέτρα στο γήπεδο, απείλησε δύο φορές με τον μεγάλο πρωταγωνιστή του ματς Παύλο Παυλίδη και κατάφερε με σουτ του Παυλίδη στο 34’ από μακριά να προηγηθεί στο σκορ.

Οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση μετά το γκολ της Προσοτσάνης και είχαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Τόπι στο 35’ σουτ άουτ και σε πάσα του Τσίτσου και 38’ και πάλι ο Τόπι από πλάγια έκανε σουτ που σωτήρια έδιωξε σε κόρνερ ο Αβραάμ.

Η Προσοτσάνη απάντησε με μια πολύ καλή ευκαιρία σε μακρινό έξυπνο σουτ του Λάμπρου που με δυσκολία απέκρουσε ο Κακουλίδης και έκλεισε γι’ αυτή με ιδανικό τρόπο το πρώτο μέρος σε κόρνερ στις καθυστερήσεις και 2ο προσωπικό τέρμα του προωθημένου Παύλου Παυλίδη.

Στο β’ μέρος ο Γιάννης Ιωαννίδης προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του με την είσοδο Κουπρόγλου και Ζήση στο ματς, η  Προσοτσάνη όμως ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στο β’ μέρος και είχε μεγάλες ευκαιρίες δύο φορές με τον Λάμπρου στο 50’ και το 52’ και τον Κώστα Τσακμακίδη στο 53’.

Την μεγαλύτερη ευκαιρία της στο β’ μέρος όμως η Προσοτσάνη την είχε στο 65’ με τον Μωϋσίδη σε κενή εστία στην επαναφορά από απόκρουση του Κακουλίδη να στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

Το Μικροχώρι προσπάθησε φιλότιμα κυρίως στο τελευταίο 20λεπτό και με την είσοδο Γεωργιάδη και Κωνσταντινίδη, την μεγάλη ευκαιρία όμως και πάλι την είχε η Προσοτσάνη στο 94’ με τον Μαντζιάρη να βγαίνει τέτατετ στην κόντρα και να κάνει το πλασέ ελάχιστα άουτ.

Τα στοιχεία του αγώνα

Διαιτητής του αγώνα: Δηλγεράκης Αθανάσιος με βοηθούς Κουβαλάκη Παναγιώτη και Παστιάδη Μανώλη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΡΗΣ ΜΙΚΡΟΧΩΡΙΟΥ(Γιάννης Ιωαννίδης):

Κακουλίδης, Γκαμότσος, Βαβάτσης, Ματσίνης(8’ λ. τ. Αποστολίδης), Καζάκης(61’ Γεωργιάδης), Μπραζιώτης, Δαφνάκης(46’ Κουμπρόγλου), Τόπι, Τσίτσος(46’ Ζήσης), Μύγας, Τουμαντζίδης Ανέστης(73’ Κωνσταντινίδης Μιχάλης).

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ Γ.Σ.(Φώτης Χατζηκυριάκου):

Αβραάμ, Καλαϊτζίδης, Αβράμης, Παπαμιχαήλ(70’ Ρούσσος), Αστερίου, Πετρίδης, Μωυσίδης(85’ Ματζιάρης), Παυλίδης(85’ Κουμπάκης), Λάμπρου, Τσακμακίδης Κώστας(70’ Δροσίδης), Παναγιώτου Χρήστος(63’ Παναγιωτίδης).

Δ. ΑΔ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *