Μαυρωτάς: «Όσοι έχουν εμβολιαστεί δε χρειάζονται τεστ για τους αγώνες»

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού μίλησε στον OVER FM 104.9 και έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με την επανέναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, μίλησε στην εκπομπή Over the Top και στους Αντώνη Κυρίκο και Νίκο Αρμένη με αφορμή την επανέναρξη των αθλητικών δραστηριοτήτων.

Για την επανέναρξη των αγώνων: «Από 15 Μαΐου ξεκινάνε οι αγώνες χαμηλού ρίσκου και σιγά σιγά να αρχίσουμε να μπαίνουμε σε μια κανονικότητα. Αγώνες δρόμου μετά τις 15 του μήνα όχι άμεσα. Θα πρέπει να καταθέσει ο ΣΕΓΑΣ ένα πρωτόκολλο για τους αγώνες σταδίου».

Για τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για να συμμετέχει κάποιος σε αγώνα: «Έχουν τεθεί κάποιες προϋποθέσεις. Τεστ 24 ώρες πριν τον αγώνα είτε rapid είτε μοριακό. Τα self είναι μόνο για τις προπονήσεις. Θα υπάρχουν περιορισμοί στις εκκινήσεις. Εκεί δηλαδή που είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Θα ξεκινήσουμε σταδιακά για να δούμε πως θα προχωράει».

Για τον κόσμο που έχει εμβολιαστεί: «Για τους εμβολιασμένους δε θα χρειαστεί να ζητήσουμε τεστ. Στους αγώνες το τεστ είναι υποχρεωτικό όμως αυτό δε θα ισχύει για όσους έχουν εμβολιαστεί. Έγινε μια πολύ εμπεριστατωμένη δουλειά πάνω σε αυτό».

Για τους περιορισμούς που θα υπάρχουν: «Έγιναν μελέτες και είναι μια δουλειά που θα μπορούσε να δημοσιευθεί σε επιστημονικό περιοδικό. Αν δείτε τις κοινές υπουργικές αποφάσεις είτε σε περιοχή αυξημένου κινδύνου είτε σε πολύ αυξημένου κινδύνου δεν έχει διαφορά. Το μόνο που μπορεί να υπάρξει είναι ότι αν σε μια περιοχή υπάρξει έξαρση δεν χρειάζεται πρωτόκολλο για να μην συμμετάσχει κάποιος σε μια διοργάνωση. Νομίζω πως ένα βασικό πρωτόκολλο πρέπει να υπάρξει σαν μπούσουλας».

Για το self test: «Έγινε αρκετή κουβέντα για το self test. Εκεί που συγκλίνουμε είναι το να γίνεται μια φορά την εβδομάδα πριν την προπόνηση για να γίνεται έτσι και μια εκπαιδευτική διαδικασία. Να αποκτήσουμε μια κουλτούρα υπευθυνότητας. Τα τεστ δηλαδή που γίνονται για το σχολείο να χρησιμοποιούνται και άλλου».

Για τους αγώνες ορεινού τρεξίματος: «Γενικά οι αγώνες ορεινού τρεξίματος είναι μια διαδικασία που έχει δώσει εξετάσεις. Είναι πιο ψαγμένοι όσοι ασχολούνται με αυτό. Έχουν στείλει τα πρωτοκολλά τους και είναι πιο ασφαλή από τα υπόλοιπα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *