Αυγενάκης: Τελευταία παράταση έως τις 23/10 στα ερασιτεχνικά σωματεία για το Μητρώο

Μία τελευταία, όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά, ολιγοήμερη παράταση, μέχρι τις 23 Οκτωβρίου, έδωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία που διαθέτουν ή θα αποκτήσουν την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, προκειμένου να καταθέσουν αίτηση εγγραφής στο Μητρώο.

Η παράταση για εγγραφές στο Μητρώο που ανακοίνωσε ο Λ. Αυγενάκης από το βήμα της Βουλής, αφορά το διάστημα 14-23 Οκτωβρίου.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Μία ακόμα πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για το Μητρώο και τη διευκόλυνση των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων, αλλά και όλων των αθλημάτων – Η ευθύνη πλέον ανήκει στην ΕΠΟ και στις ΕΠΣ

 – Στηρίζουμε τα χιλιάδες νόμιμα ερασιτεχνικά σωματεία, κανένα μη νόμιμο δεν μπορεί να συστοιχηθεί μαζί τους Το Ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, διανύοντας το 3ο έτος εφαρμογής του, έχει αγκαλιαστεί από την συντριπτική πλειονότητα της αθλητικής οικογένειας, από τις 53 εκ των 54 αθλητικών Ομοσπονδιών. Μοναδική πολέμιος, με αίολες αιτιάσεις, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και ορισμένες περιφερειακές Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων.

Παρά την αποδοχή του Μητρώου στην ποδοσφαιρική βάση (2.260 ποδοσφαιρικά σωματεία έχουν ήδη προσέλθει στο Μητρώο σε σύνολο 2.585 ενεργών, σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις τους, ήτοι το 87,5%), η Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ αποφάσισε στις 30/09/2022 αναστολή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων στη χώρα, απαιτώντας τα σωματεία της να μην ελέγχονται από κανέναν!

Ωστόσο, ΕΠΟ και ΕΠΣ δέχονται πολύ μεγάλες πιέσεις από τα σωματεία τους για να πάρουν πίσω την απόφαση – ταφόπλακα για το ποδόσφαιρο. Επιπλέον, ήδη από χτες, με δύο διατάξεις (άρθρα 83 και 84) του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, που ψηφίστηκαν στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης για τα Επιχειρηματικά Πάρκα, διευκολύνονται ακόμα περισσότερο όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία, εξασφαλίζοντας και μία ακόμη 10ήμερη παράταση έως τις 23/10/2022, προκειμένου να ενταχθούν στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων και να έχουν πρόσβαση σε όλες τις παροχές και τα προνόμια της Πολιτείας, βάσει της νομιμοποίησής τους.

Οι διατάξεις επιτρέπουν πλέον και σε εκείνα τα ερασιτεχνικά σωματεία που διαθέτουν Ειδική Αθλητική Αναγνώριση και καταθέτουν οριστικά την αίτηση εγγραφή τους, μέχρι και τις 23 Οκτωβρίου, αλλά δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η αξιολόγησή της ή/και η «θεραπεία» της, να δικαιούνται άμεσα:

· να χρησιμοποιούν αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν σε εποπτευόμενα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου και σε ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, έως και τις 31/07/2023,

· να συμμετέχουν στις αγωνιστικές διοργανώσεις –έως και την ολοκλήρωσή τους- της αντίστοιχης αθλητικής Ένωσης ή Ομοσπονδίας, εκτός αυτών που οδηγούν στη χορήγηση των παροχών και προνομίων του άρθρου 34 του ν.2725/1999, δηλαδή τη μοριοδότηση διακεκριμένων νεαρών αθλητών για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Με τις διατάξεις αυτές και τη 10ήμερη παράταση (η πολλοστή που δίδεται από πέρσι), το Υφυπουργείο Αθλητισμού και ο κ. Αυγενάκης εξαντλούν πια κάθε περιθώριο ενθάρρυνσης, στήριξης και βοήθειας, ώστε να επικρατήσει τάξη στο μέχρι πρότινος άναρχο αθλητικό οικοδόμημα και όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία όλων των αθλημάτων να λειτουργούν όπως οι νόμοι ορίζουν και να έχουν πρόσβαση στις παροχές και στα προνόμια που η Πολιτεία έχει θεσπίσει για την ενίσχυση και ανάπτυξή τους.

 Να σημειωθεί ότι έως και χθες, 13/10/2022, στο 3ο έτος λειτουργίας του Μητρώου, είχαν προσέλθει 6.362 ερασιτεχνικά σωματεία, όταν στο Μητρώο του 2021 εγγράφηκαν συνολικά 4.882 σωματεία, έναντι 4.034 σε εκείνο του 2020.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *