Συνέντευξη με τον προπονητή του Πανδραμαικου Μπάμπη Καζεπιδη: Η φετινή πορεία του Πανδραμαικου κρίνεται άκρως επιτυχημένη

Στα Χ και στον Δημήτρη Μπουτζεκη μίλησε ο Προπονητής του Πανδραμαικου Μπάμπης Καζεπιδης. Ο Δραμινος προπονητής που την φετινή χρονιά με τον Πανδραμαικο βοήθησε τους κόκκινους να κάνουν μια εξαιρετική χρονιά και να θεωρηθούν η ομάδα έκπληξη στην Γ εθνική, στην επιστροφή των κόκκινων μετά από 10 χρόνια στις εθνικές κατηγορίες.

Ο Μπάμπης Καζεπιδης ανέλυσε την φετινή πορεία της ομάδας και το αν πέτυχε τους στόχους της ομάδα, για την συνεργασία του με την διοίκηση της ομάδας τον Κώστα Χαλβατζή και τους νεαρούς ποδοσφαιριστές της ομάδας που εντυπωσιάσαν φέτος, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η συνεργασία του με τον Πανδραμαικο

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Ερ:Δύο λόγια για την φετινή πορεία του Πανδραμαικου;

Ήταν μια χρονιά που πρωταρχικό στόχο είχαμε να σωθούμε όσο το δυνατόν γρηγορότερα έχοντας στο μυαλό μας ότι στην κατηγορία αυτήν είχε πολλά χρόνια να παραμείνει Δραμινη ομάδα. Και να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γινόταν καθώς επίσης και να κατακτήσουμε το κύπελλο. Ήταν μια απαιτητική χρόνια σε μια δύσκολη κατηγορία που για να σωθείς ουσιαστικά πρέπει να κάνεις πρωταθλητισμο.Στο τέλος είχαμε μια κάμψη αλλά θεωρώ αν ολοκληρωνοταν το πρωτάθλημα θα τερματιζαμε βάσει του προγράμματος σε υψηλότερη θέση. 

Ερ: Κρίνεται επιτυχημένη την φετινή πορεία της ομάδας;

Θεωρώ ότι ήταν πετυχημένη η χρονιά γιατί ουσιαστικά καταφέραμε σχετικά εύκολα την σωτηρία μας και μάλιστα μέχρι τον Γενάρη είχαμε πρωταγωνιστικο ρόλο στην κατηγορία και φυσικά φτάσαμε και στον τελικό κυπέλλου. 

Ερ: Η ομάδα είχε ως στόχο την σωτηρία, αλλά κατάφερε να είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος φτάνοντας μέχρι και την κορυφή κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος, που πιστεύετε ότι οφείλεται αυτό;

Η γνώμη μου είναι ότι οι βάσεις για την φετινή πορεία στήθηκαν από την περσινή χρονιά όπου υπήρχε ένα κορμός παικτών έτοιμος για την κατηγορία και με τις κατάλληλες προσθήκες που έγιναν το καλοκαίρι η ομάδα έδειξε ένα πρόσωπο πολύ ανταγωνιστικο. Το κλίμα στα αποδυτήρια ήταν εξαιρετικό, οι ποδοσφαιριστές ήταν όλοι καταπληκτικά παιδιά και η διοίκηση ηταν δίπλα μας σε ότι χρειαζόμασταν. Ενώ πολύ σημαντική ηταν και η υποστήριξη τόσο υλική όσο και ηθική από τους φιλάθλους μας. 

Ερ: Με το τέλος του πρώτου γύρου η ομάδα ήταν λίγο πίσω από την πρώτη θέση, πιστεύατε ότι μπορείτε να κάνετε την έκπληξη και να πάρετε το πρωτάθλημα;

Εμείς κάθε παιχνίδι το βλέπαμε ξεχωριστά με προσήλωση και σοβαρότητα και αυτό ήταν που μας κράτησε στις υψηλές θέσεις. Θεωρώ ότι στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου αν καταφέρναμε να κερδίσουμε στην Χρυσούπολη που είχαμε αρκετές ευκαιρίες στο 0-1 να σημειώσουμε και άλλο τέρμα και δεν χάναμε από τον Πανσερραικο στις καθυστερήσεις του αγώνα θα είχαμε εντελώς διαφορετικό κίνητρο τόσο οι παίκτες όσο και η διοίκηση ενισχύοντας την ομάδα με κάποιους παίκτες που θα μας έκαναν ακόμη πιο ανταγωνιστικους διεκδικώντας γιατί όχι και το πρωτάθλημα. 

Ερ: Με την έναρξη του δευτέρου γύρου η ομάδα έδειξε μια αγωνιστική αστάθεια κάνοντας όπως λέμε στην ποδοσφαιρική αργκό κοιλιά με αποτέλεσμα να έχει αρνητικό ρεκόρ 5 παιχνίδια χωρίς νίκη, που πιστεύετε ότι οφείλεται; Μήπως στο ότι δεν υπήρχε μεγάλο βαθος στην ομάδα με αποτέλεσμα να υπάρχει κόπωση;

 βλέποντας την ομάδα από μέσα δεν θεωρώ ότι έκανε κοιλιά γιατί σε αυτά τα 5 παιχνίδια πλην του Ορφέα η ομάδα ήταν καλή και σε καμία περίπτωση δεν ήταν κατώτερη από τις ομάδες που έχασε απλά κάποια διαιτητικά λάθη μέσα στο Οφρυνιο, λίγο η ατυχία μέσα στο Παραλίμνιο όπου είχαμε αρκετές φάσεις μας έκανε να χάσουμε ματς στα οποία δικαιουμασταν κάτι παραπάνω. Σίγουρα έπαιξε ρόλο το ότι ήμασταν πολύ μικρό ροστερ και κάποιοι παίκτες παίζανε συνεχώς σε κύπελλο και πρωτάθλημα, ακόμη σε πολλά ματς δεν είχαμε επιλογές από τον πάγκο σε καίριες θέσεις , καθώς επίσης και έλλειψη κινήτρου από ένα σημείο και μετά το οποίο πιστεύω λειτούργησε υποσυνείδητα στην ομάδα. 

Ερ: Την πρώτη μέρα προετοιμασίας σας είχα ρωτήσει για το αν θα δίνατε ευκαιρίες σε νέα παιδιά και είδαμε φέτος αρκετούς ταλαντούχος νεαρούς ποδοσφαιριστές να παίρνουν χρόνο συμμετοχής, τι έχετε να πείτε στους νεαρούς αυτούς ποδοσφαιριστές; Είστε ευχαριστημένος με την συνολική τους απόδοση φέτος;

Πιστεύω ότι όλα τα νέα παιδιά δούλεψαν πολύ φέτος πήραν ευκαιρίες αλλά και εμπειρίες οι οποίες θα τους φανούν πολύ χρήσιμες στο μέλλον με άφησαν πάρα πολύ ευχαριστημενο πρωταρχικά γιατί είχαν όρεξη για δουλειά χωρίς πολλά λόγια αλλά και γιατί δωσαν πολλές λύσεις στην ομάδα με την εν γένει παρουσία τους. 

Ερ: Στην ομάδα ξεκινήσατε πριν 3 χρόνια αναλαμβάνοντας την ομάδα σε δυσκολη στιγμή και καταφέρατε να την οδηγησετε στο ντάμπλ πέρσι και φέτος σε μια αξιοπρεπει πορεία στην Γ’ εθνική, πόσο δύσκολο ήταν αυτό, ποια ήταν η ωραιότερη στιγμή σαν προπονητής του Πανδραμαικου;

Νομίζω ότι οποία δυσκολία και αν υπήρχε ξεπεράστηκε μέσα από την πολύ δουλειά από όλους:παίκτες, διοίκηση, προπονητές και από την ισχυρή θέληση η ομάδα να επιστρέψει στις εθνικές κατηγορίες εκεί όπου έγινε γνωστή σε όλο το πανελλήνιο, αλλά και από το πάθος και την δίψα των Πανδραμαικων φιλάθλων για την ομάδα και την άνοδο αντίστοιχα . Για μενα  η πιο σπουδαία και συνάμα ωραιότερη χρονια ήταν η περυσινή όπου κάναμε το απόλυτο (πρωτάθλημα, κύπελλο, super cup). 

Ερ: Περιμένατε ότι φέτος ο Πανδραμαικος θα είναι τόσο ανταγωνιστικός και θα διεκδικεί το πρωτάθλημα ή στην συνέχεια είδατε ότι μπορείτε να κάνετε κάτι;

Όταν είσαι νεοφώτιστος και μάλιστα μια ομάδα η οποία είχε να παίξει 10 χρόνια σε εθνικές κατηγορίες σίγουρα είσαι επιφυλακτικός μιας και το άγνωστο δημιουργεί μια ανασφάλεια, όταν όμως ξεκίνησε το πρωτάθλημα και έχοντας δύσκολο ξεκίνημα κάναμε νίκη εντός με Χρυσούπολη και ισοπαλία μέσα στον Πανσερραικο εκεί συνειδητοποίησα ότι η ομάδα μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα στην κατηγορία. 

Ερ: Πως ήταν η συνεργασία σας με την διοίκηση του Πανδραμαικου;

Νομίζω ότι στην  διοικηση του Πανδραμαικου το πρώτο πράγμα που διακρίνεις είναι η ανιδιοτέλεια για την ομάδα. Ήταν δίπλα μας όλη την χρόνια και μοχθουσε καθημερινά να μην μας λείπει τίποτα και να κάνει το έργο μας ευκολότερο. 

Ερ: Μελλοντικά πιστεύετε οτι ο Πανδραμαικος μπορεί να παίξει σε υψηλότερες κατηγορίες;

Στο ποδόσφαιρο πλέον για να φτάσει μια ομάδα σε παραπάνω κατηγορίες πρέπει να υπάρχουν χρήματα. Βλέπουμε ομάδες ιστορικές οι οποίες έχουν καταρρεύσει και ομάδες χώρις μεγάλη ιστορία να είναι σε υψηλές κατηγορίες και ο λόγος που γίνεται αυτό είναι καθαρά τα χρήματα. Αν η ομάδα καταφέρει να βρει πόρους οικονομικούς μιας και έχει υποδομές και εννοώ το προπονητικό της κέντρο σίγουρα μπορεί να παίξει σε μεγαλύτερες κατηγορίες. 

Ερ: Θα θέλατε να συνεχίσετε στον Πανδραμαικο και την νέα αγωνιστική περίοδο;

Απο μέρους μου υπάρχει θετική διάθεση, θα πρέπει βέβαια να μιλήσω με την διοίκηση και αν υπάρχει θετική διάθεση και ταύτιση απόψεων γιατί όχι να μην συνεχίσω και την νέα χρονιά. 

Ερ: Με τον κ. Χαλβατζή είστε συνεργάτες χρόνια πως κάνοντας μεγάλες επιτυχίες σε όποια ομάδα και αν δουλέψατε, πως είναι η συνεργασία σας;

Ο Κώστας πέρα από ένας σπουδαίος άνθρωπος είναι και ενας εξαιρετικος γυμναστής με πάρα πολλές γνώσεις και εμπειρίες πάνω στο αντικείμενο του τις οποίες αποδεικνύει καθημερινά μέσα από την δουλειά του. Η συνεργασία μας είναι άψογη με μεγάλο σεβασμό ο ένας για τον άλλον και πιστεύω ότι αυτό το ενισχύει ακόμη περισσότερο και το χαμηλό προφίλ που έχουμε σαν χαρακτήρες και οι δύο. 

Ερ: Υπάρχει ταλέντο στο Δραμινο ποδοσφαίρο;

Η Δράμα ανέκαθεν είναι ποδοσφαιρομανα και συνεχίζει να βγάζεις ταλέντα τα οποία απορροφουνται από μεγάλους συλλόγους της χώρας (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΞΑΝΘΗ). Πιστεύω όμως ότι η πόλη χρειάζεται ισχυρό Πανδραμαικο, ισχυρή Δόξα για να αναβαθμίσουν ακόμη περισσότερο το ποδόσφαιρο της πόλης, να δίνουν κίνητρο στα νέα παιδιά και να αποτελούν προθάλαμο για τις μεγάλες ομάδες της χώρας οπως συνέβαινε παλιότερα. 

Ερ: Οι Δραμινοι προπονητες αξιοποιούν τα δραμινα ταλέντα;

Πιστεύω ότι δεν υπάρχει προπονητής που να μην θέλει μέσα από τα χέρια του να δει ένα παιδί να φτάνει ψηλά, θεωρώ ότι ο δραμινος προπονητής είναι δίπλα στα νέα παιδια και μάλιστα η ΕΠΣΔραμας ενισχύει αυτά τα ταλέντα με την υποχρεωτική συμμετοχή νεαρών ποδοσφαιριστων. 

Ερ: Πως βλέπετε το επίπεδο των Δραμινων προπονητών;

Στην Δράμα έχουμε ένα σύλλογο προπονητών από τους μεγαλύτερους της χώρας πράγμα που σημαινει ότι είναι καταρτισμενοι μέσα από τις σχολές της ΕΠΟ. Έχουμε προπονητές οι οποίοι είναι συγγραφείς βιβλίων που πωλούνται στο εξωτερικό, όπως ο Μιχάλης ο Τσοκακτσιδης και ο Σάκης ο Τερζης ο οποίος κάνει και πολλά σεμινάρια σε χώρες της Αραβικής χερσονήσου, προπονητές που δούλεψαν στο παρελθόν σε υψηλές εθνικές κατηγορίες με επιτυχίες και καλή παρουσία, προπονητές σε Α εθνική γυναικών . Άρα όλα τα παραπάνω που ανέφερα αποδεικνύουν ότι η Δράμα έχει υψηλό επίπεδο προπονητών. Προσωπικά θα ήθελα να δω Δραμινο προπονητή σε ομάδα super league είναι κάτι που λείπει από το Δραμινο ποδόσφαιρο. 

Ερ: Πως βλέπετε την κατάσταση στο Δραμινο ποδοσφαίρο;

Τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας, η παρατεταμένη οικονομική κρίση σίγουρα κάνουν δύσκολη την κατάσταση παρόλα αυτά υπάρχουν παράγοντες στην πόλη οι οποίοι αγαπούν το ποδόσφαιρο και αγωνίζονται καθημερινά για αυτό κάνοντας πολλές θυσίες και κρατώντας το σε πολύ καλό επίπεδο. 

Ερ: Που πιστεύετε ότι βρίσκεται το Δραμινο ποδοσφαίρο σε σχέση με άλλους νομούς;

 Η Δράμα είναι μια πόλη η οποία έχει υψηλά ποσοστά  ανεργίας, μεγάλο ποσοστό μετανάστευσης και ελάχιστους φοιτητές σε σχέση με Ξάνθη Κομοτηνή Σέρρες, Θεσσαλονίκη παρόλα ταύτα πιστεύω ότι το τοπικό ποδόσφαιρο της είναι από τα καλύτερα της Ελλάδας λαμβάνοντας υπόψιν και έναν σημαντικό παράγοντα τον πληθυσμιακο αλλά και την εξαγωγή ταλέντων. 

Ερ: Πως περάσατε όλη αυτή την περιπέτεια με τον Κορωνοϊο; Σας λείπει η αγωνιστική δράση;
Την δύσκολη και πρωτόγνωρη περίοδο  για όλη την ανθρωπότητα την πέρασα στο σπίτι με την επαγγελματική μου ενασχόληση και αρκετό διάβασμα σχετικά με το ποδόσφαιρο. Σίγουρα όταν μαθαίνεις να είσαι καθημερινά στο γήπεδο είναι κάτι το οποίο όταν κόβεται ξαφνικά σου λείπει ακόμη περισσότερο.

Δημήτρης Μπουτζεκης

Ο Δημήτρης Μπουτζέκης είναι ο ιδρυτής αυτής της ιδέας που ονομάζεται Dramasport. Έχει πάθος για τον Δραμινό Αθλητισμό, όπως όλοι άλλωστε στην ομάδα μας, και πολύ όρεξη.