Ο Δήμος Παρανεστίου ενίσχυσε τρεις αθλητές του με πανελλήνιες διακρίσεις

Καγιάογλου: Η πολιτεία δεν είναι κοντά στους αθλητές όπως οφείλει

Τριανταφυλλίδης: Μόνιμος χορηγός ο πατέρας μου…

Ανδρέογλου: Πρόκειται για μια πολλή σημαντική κίνηση…

Του Θανάση Πολυμένη

ΤΡΕΙΣ αθλητές, που έχουν καταγωγή από το Δήμο Παρανεστίου, ενίσχυσε ο Δήμος Παρανεστίου, προκειμένου να τους βοηθήσει στο δύσκολο έργο του πρωταθλητισμού τους.

Πρόκειται για τον Παντελή Τριανταφυλλίδη, αθλητή της Εθνικής Ομάδας Άρσης Βαρών, και τους δίδυμους αδερφούς Άγγελο και Αντώνη Ανδρέογλου αθλητές του στίβου και του δεκάθλου του Συλλόγου Κλασικού Αθλητισμού Δράμας (ΣΚΑΔ).

Η κίνηση αυτή του δημάρχου Παρανεστίου, έρχεται να αναδείξει για άλλη μια φορά, το σημαντικό πρόβλημα του αθλητισμού στην Ελλάδα, όπου τόσα τα αθλητικά σωματεία, όσο και οι αθλητές που κάνουν πρωταθλητισμό, δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του κ. Τριανταφυλλίδη, ενός από τους τρεις αθλητές, ο οποίος τονίζει ιδιαίτερα ότι μόνιμος χορηγός του είναι ο πατέρας του!

Μιλώντας στον «Πρωινό Τύπο» ο δήμαρχος Παρανεστίου κ. Καγιάογλου, σημείωσε ότι οι αθλητές έχουν καταγωγή από το Δήμο Παρανεστίου, έχουν πανελλήνιες διακρίσεις και «ο Δήμος μας σκέφτηκε να τους ενισχύσει, επιβραβεύοντας το σημαντικό έργο τους στον αθλητισμό, ώστε να έχουν την ευχέρεια να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους».

Όπως τόνισε ιδιαίτερα ο δήμαρχος Παρανεστίου, «η πολιτεία δεν είναι τόσο κοντά τους όσο θα έπρεπε, δεν συνηθίζει να ενισχύσει ατομικά τους αθλητές αλλά και τα σωματεία τους».

Όπως είπε μάλιστα, «μελλοντικά, κατασκευάζοντας το κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Παρανεστίου, θα έχουμε χώρους άθλησης μόνο και μόνο γι’ αυτούς, ώστε να διευκολύνουμε την προπόνησή τους και να έχουν ακόμα περισσότερες διακρίσεις. Όταν δεν υπάρχει κίνητρο για τους αθλητές, δυστυχώς δεν είναι εύκολο να συνεχίσουν να αθλούνται και να κερδίζουν διακρίσεις»

Ο «Πρωινός Τύπος», μίλησε με τον Παντελή Τριανταφυλλίδη, τον πρωταθλητή της Εθνικής Ομάδας Άρσης Βαρών, ο οποίος σημείωσε ότι «είναι πολύ ωραίο να βλέπουμε τέτοιες κινήσεις από το δήμαρχο, γιατί τόσα χρόνια μόνο λόγια ακούγαμε για να πω την αλήθεια».

Ερωτώμενος για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει με την προπόνησή του, απαντάει ότι «είναι πάρα πολλές. Σκεφτείτε ότι οι όποιες απολαβές είναι μηδενικές από την άρση βαρών. Ο μόνιμος χορηγός είναι ο πατέρας μου  και πιστεύω ότι χωρίς τους γονείς μας, δεν θα μπορούσαμε να τα βγάλουμε πέρα».

Στον «Πρωινό Τύπο» μίλησε επίσης ο πατέρας των δύο αδερφών Ανδρέογλου, ο οποίος σημείωσε ότι «πρόκειται για μια πολλή σημαντική κίνηση. Επιτέλους, έγινε κάτι έμπρακτα από κάποιον άνθρωπο. Φαίνεται ότι ο δήμαρχος καταλαβαίνει πόσο δύσκολα είναι κάποια πράγματα».

Ερωτώμενος για το πόσο δύσκολο είναι να κάνει κάποιος πρωταθλητισμό, ο κ. Ανδρέογλου τόνισε ότι «επειδή κι εγώ ήμουν αθλητής, καταλαβαίνω πόσο δύσκολο είναι σήμερα να κάνεις πρωταθλητισμό. Είναι πολύ δύσκολο και ιδιαίτερα τώρα που είναι δίδυμα αδέρφια, τα έξοδα είναι πάρα πολλά. Δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο, ο κόσμος καταλαβαίνει τι συμβαίνει».

Τα αδέρφια Άγγελος και Αντώνης Ανδρέογλου, ήρθαν 1ος και 2ος πριν από δύο χρόνια στην Κωνσταντινούπολη στο πρωτάθλημα στίβου εκεί, αργότερα ήταν 1ος και 2ος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου και πρόσφατα το 2019, όπου είχαν έρθει 1ος και 3ος ο Άγγελος στο κλειστό έπταθλο και ο Αντώνης στο ανοιχτό δέκαθλο.

Πηγή : http://www.proinos-typos.gr/

Του Θανάση Πολυμένη

Δημήτρης Μπουτζεκης

Ο Δημήτρης Μπουτζέκης είναι ο ιδρυτής αυτής της ιδέας που ονομάζεται Dramasport. Έχει πάθος για τον Δραμινό Αθλητισμό, όπως όλοι άλλωστε στην ομάδα μας, και πολύ όρεξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *