Ξεκίνησε η προετοιμασία ο Γ.Σ. Προσοτσάνης

Ξανά πάτησε γήπεδο ο Γ.Σ. Προσοτσάνης μετά από 4 μήνες. Η ομάδα έχει διατηρήσει τον βασικό κορμό των παικτών της φετινής χρονιάς και τον Φώτη Χατζηκυριάκου. Οι στόχοι της Προσοτσάνης για την επόμενη χρονιά είναι οι αναμενόμενοι, δηλαδή οι πρώτες θέσεις στη βαθμολογία και η αξιοποίηση των νεαρών ποδοσφαιριστών.

Δήλωση Φώτη Χατζηκυριάκου(Προπονητής Προσοτσάνης):

Μετά από 4 μήνες ξανά πατάτε γήπεδο. Ποια είναι τα συναισθήματα σας;
Η αλήθεια είναι ότι κάτσαμε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορώ να πω ότι βολευτήκαμε με αυτό το καθισιό, ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε τις προπονήσεις μας και να ευχηθούμε να πάνε όλα καλά και να μην χρειαστεί να ξανασταματήσουμε τις προπονήσεις μας.

Ποια είναι τα όνειρα και οι φιλοδοξίες σας ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου;
Αυτή την περίοδο σε όποιο γήπεδο και να πάτε οι μισές ομάδες πάνε για πρωτάθλημα και οι άλλες μισές για να μπουν στην εξάδα, όλοι είναι χαρούμενοι και όλοι νομίζουν ότι είναι εύκολα τα πράγματα. Εγώ δεν θα πω μεγάλα λόγια φέτος, νομίζω πως η Προσοτσάνη σαν όνομα βάζει ψηλά τον πήχη και πρέπει να πρωταγωνιστεί, από ‘κει και πέρα σε αυτό το κομμάτι η αλήθεια είναι ότι πρέπει να δούμε λίγο περισσότερο τους ουσιαστικούς στόχους του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, να μην έχουμε πολύ μεγάλες προσδοκίες, να μην πιέζουμε πολύ παράγοντες και ποδοσφαιριστές, γιατί βλέπουμε ομάδες να πετυχαίνουν τον στόχο τους την μία χρονιά και την επομένη να μην κατεβαίνουν στο πρωτάθλημα. Επομένως θα πρέπει να κάνουμε τις ομάδες περισσότερο βιώσιμες, αυτός είναι ο προβληματισμός μου, οι ποδοσφαιριστές να χαίρονται που έρχονται στο γήπεδο και οι παράγοντες να μην δαπανούν τόσα πολλά χρήματα.

Στην ομάδα υπάρχει ταλέντο; Θα δούμε έναν νέο Μίλτο Πετρόπουλο στην Προσοτσάνη;
Ναι, ο Μίλτος είχε το χάρισμα και το ταλέντο. Εμείς δεν κάναμε πολλά πράγματα απλά του δώσαμε την ευκαιρία να αγωνιστεί σε νεαρή ηλικία κάτι το οποίο φοβόμαστε εμείς οι προπονητές να κάνουμε. Πήρε την ευκαιρία, έκανε μία αρχή και μακάρι να τα πάει καλά και να παίξει σε υψηλό επίπεδο.

Οι ακαδημίες της ομάδας τα τελευταία χρόνια έχουν καλή λειτουργία. Θα ασχοληθείτε φέτος και εσείς με τα τμήματα υποδομής;
Η αλήθεια είναι ότι μετά την αποχώρηση του κυρίου Μάρτζιου από τις ακαδημίες δημιουργήθηκε ένα κενό στα τμήματα υποδομής. Έτσι, σκεφτήκαμε ότι θα πρέπει να ασχοληθούμε και με αυτό το κομμάτι, εγώ και ο συνεργάτης μου ο Σπύρος Ξανθόπουλος, ο οποίος θα είναι φέτος μαζί μου. Μαζί μας θα είναι και η Ευαγγελία Χατζήογλου που θα ασχοληθεί με την ενδυνάμωση κατά την περίοδο της προετοιμασίας. Εγώ θα είμαι στο εφηβικό τμήμα, ο συνεργάτης μου θα είναι στην Κ12 και ο Στέλιος ο Φερφέρης θα είναι στην Κ10. Θα προσπαθήσουμε να ασχοληθούμε πολύ με αυτό το κομμάτι γιατί είναι η συνέχεια της ομάδας μας. Τα χωριά πρέπει να έχουν παιδιά από την περιοχή τους έτσι ώστε να παίζουν και να συνεχίζουν να έρχονται στο γήπεδο.

Υπάρχει ταλέντο στο Δραμινό ποδόσφαιρο;

Ταλέντο υπάρχει σε όλη την Ελλάδα, πρέπει να γίνεται συστηματική δουλειά και τα παιδιά να παίρνουν ευκαιρίες για να ενταχθούν στις ανδρικές ομάδες και να δείξουν το ταλέντο τους.

Οι Δραμινοι προπονητές αξιοποιούν τα Δραμινά ταλέντα;

Δυστυχώς το επαγγελματικό ποδόσφαιρο έχει επηρεάσει το ερασιτεχνικό και οι προπονητές- παράγοντες αρχίζουν να σκέφτονται ότι “πρέπει να κερδίσω”. Η αλήθεια είναι ότι με τους έμπειρους και τους μεγάλους παίκτες τα αποτελέσματα έρχονται πολύ εύκολα, πρέπει όμως να δίνουμε ευκαιρίες στους νέους παίκτες και με τίμημα ακόμα μία 1 η ή και 2 η θέση.

Η φετινή προετοιμασία για κάθε ομάδα είναι κάπως διαφορετική λόγω κορωνοϊου ;

Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα καθώς τα παιδιά έχουνε κάτσει πολύ καιρό, πρέπει να μπούμε σιγά-σιγά γιατί κάθονται 5 μήνες και δεν δούλεψαν μόνοι τους έτσι ώστε να είναι το σώμα τους έτοιμο. Αν κάνουμε το λάθος να μπούμε απότομα νομίζω πως θα έχουμε τραυματισμούς. Πρέπει να έχουμε μία ομαλή ένταξη για το φετινό πρωτάθλημα που ξεκινάει σύντομα.

Έχει ιδιαιτερότητες φετινή προετοιμασία γιατί πρέπει να ενταχθούμε και να κάνουμε και τη μεταβατική περίοδο τώρα.

Τέλος, θέλετε να πείτε κάτι για τις περσινές ποινές της ομάδας σας;

Αυτοί είναι οι κανονισμοί όσο αυστηροί και αν είναι. Η Προσοτσάνη είναι ένα ζωντανό χωριό και είχε τα πρόστιμα επειδή είχε κόσμο. Οι άλλες οι ομάδες, οι περισσότερες, δεν έχουν τόσο φανατικούς υποστηρικτές. Η Προσοτσάνη έχει ανθρώπους που αγαπάνε πολύ την ομάδα, ίσως ξεφεύγουν μερικές φορές, και εκεί υπήρχε μία αυστηρότητα και δεχτήκαμε τα πρόστιμα. Θα προσπαθήσουμε να μη συμβεί αυτό φέτος, θα προσπαθήσουμε να κινηθούμε στα πλαίσια των κανονισμών και να αποφύγουμε αυτά τα πρόστιμα, γιατί είναι κρίμα να δίνουμε χρήματα για αυτά τα πράγματα.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό :

Δημήτρης Μπουτζεκης

Ο Δημήτρης Μπουτζέκης είναι ο ιδρυτής αυτής της ιδέας που ονομάζεται Dramasport. Έχει πάθος για τον Δραμινό Αθλητισμό, όπως όλοι άλλωστε στην ομάδα μας, και πολύ όρεξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *