Εθνικός Αστέρας Καλλιφύτου – Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου 1-4: Νίκη χρυσάφι σε εξάποντο παραμονής

Τον αγώνα παρακολούθησε και σχολιάζει ο ΔΗΜ. ΑΔΑΚΤΥΛΟΣ

Την 2η νίκη του στο πρωτάθλημα σημείωσε ο Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου κερδίζοντας με σκορ 4-1 εκτός έδρας σε εξάποντο παραμονής τον Εθνικό Αστέρα Καλλιφύτου.

Μια νίκη χρυσάφι για τους φιλοξενούμενους που ανέβηκαν στους 6 βαθμούς και τις 2 νίκες πιάνοντας στην βαθμολογία την Καλλίφυτο και αφήνοντας στην τελευταία θέση τον Άρη Καλαμώνα.

Το φιλμ του αγώνα

Στο αγωνιστικό μέρος το παιχνίδι είχε εξαιρετικό ρυθμό στο πρώτο μέρος με τις δύο ομάδες να προσπαθούν για το καλύτερο.

Η Καλλίφυτος μπήκε πιο δυνατά στο ματς και ευτύχησε στο 6’ από ωραία συνεργασία του Κύρκου με τον Σεμπελίδη και σέντρα του τελευταίου να ανοίξει το σκορ με σουτ μέσα από την περιοχή του Νίκου Τρελλόπουλου.

Η αντίδραση του Ξηροποτάμου ήταν άμεση δύο λεπτά μετά, με τον Ανδρέα Κιοσσέ να κερδίζει πέναλτι και τον αρχηγό της ομάδας του Αλέξανδρο Πάνο να ευστοχεί και να γράφει το 1-1.

Μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους δημιουργήθηκαν κάποιες ευκαιρίες στις δύο εστίες με κλασσικότερη για την Καλλίφυτο στο 37’ το σουτ του Μπαϊρακτάρι και καταπληκτική επέμβαση του Ζιάκα με τον Τρελλόπουλου στην επαναφορά της μπάλας να καταλογίζεται σε θέση οφσάιντ.

Καθοριστικός ο Τσιάρας στο ξεκίνημα του β’ μέρους

Στο β΄ μέρος ο Ξηροπόταμος μπήκε καλύτερα στο ματς και έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 53’ σε γέμισμα του Κιόρογλου και ωραίο πλασέ στην κίνηση του Γιώργου Μουχτάρη με τον Τσαγγαλίδη να σώζει την εστία του κατεβάζοντας την μπάλα με το ένα χέρι.

Δύο λεπτά μετά όμως ήρθε το γκολ για τους φιλοξενούμενους με καταπληκτική κάθετη πάσα του Μουχτάρη και ωραίο πλασέ του Τσιάρα που πρόλαβε την έξοδο του Τσαγγαλίδη και έκανε το 1-2.

Ο Τσιάρας καθόρισε την εξέλιξη του ματς και δύο λεπτά μετά όταν ανατράπηκε από τον Κύρκο στο χώρο του κέντρου με τον αμυντικό μέσο της Καλλιφύτου να αποβάλλεται με 2η κίτρινη κάρτα.

Παρότι με 10 παίκτες η Καλλίφυτος ήταν φιλότιμη και στο 78’ έχασε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει σε κοντινή κεφαλιά του Παρουτσή που πέρασε ελάχιστα άουτ.

Έμπειρη ομάδα ο Ξηροπόταμος, κράτησε μπάλα με παίκτη παραπάνω, ο Γιώργος Σαμαράς έδωσε φρεσκάδα με τις αλλαγές από τον πάγκο και έτσι στην κόντρα ήρθαν άλλα δύο γκολ για τους φιλοξενούμενους στο 85’ με ωραίο τελείωμα και σουτ μέσα από την περιοχή από τον Πάνο και στο 91’ από πάσα του Οικονομίδη και πλασέ από κοντά του Άρμεν.

Τα στοιχεία του αγώνα

Διαιτητής του αγώνα: Γκαϊτατζής Δημήτρης με βοηθούς Χασιώτη Βαγγέλη και Παστιάδη Μανώλη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΥ(Κυριάκος Καρύπης):

Τσαγγαλίδης, Τσάκαλος, Καλανίδης, Δερμεδεσιώτης(58’ Σοφιανίδης), Κυριακίδης, Κύρκος, Γεωργιάδης(73’ Κουτρουλάκης), Σεμπελίδης, Παρουτσής, Τρελλόπουλος Νίκος, Μπαϊρακτάρι(84’ Σαχανίδης).

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ(Γιώργος Σαμαράς):

Ζιάκας, Πάππος, Κιόρογλου, Τσιάρας(87’ Χαρίσκος), Δερμεντζής, Κελεσίδης, Μαλόσι, Μελεκίδης(53’ Οικονομίδης), Μουχτάρης Γιώργος(73’ Άρμεν), Πάνος, Κιοσσές Ανδρέας(87’ Ωραιόπουλος).

Δ. ΑΔ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *