Σπουδαία παιχνίδια Χωριστή – Βώλακας και Νέα Αμισός – Καλαμπάκι στη μάχη της κορυφής στην Α’ κατηγορία: Εξάποντο παραμονής Καλλίφυτος – Ξηροπόταμος

Με την 11η αγωνιστική συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας του νομού μας με το ενδιαφέρον κάθε αγωνιστική να είναι και μεγαλύτερο.

Όλα τα παιχνίδια το Σάββατο ξεκινούν στις 15:00 και πάμε να δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα και την πορεία των ομάδων μέχρι τώρα:

ΠΑΟΠ Νέας Αμισού – Α.Ε. Καλαμπακίου

Από τις πιο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις της αγωνιστικής.

Οι γηπεδούχοι εδώ και δύο αγωνιστικές απολαμβάνουν την μοναξιά της κορυφής και δίνουν ένα πολύ απαιτητικό ματς το Σάββατο με το ποιοτικό και αήττητο εκτός έδρας Καλαμπάκι από τις πιο απρόβλεπτες ομάδες μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.

Η Νέα Αμισός θέλει τη νίκη για να διατηρηθεί στην κορυφή με μεγάλο όπλο της την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα έχοντας σκοράρει 27 φορές σε 10 αγώνες και με απολογισμό 8 νίκες, 1 ισοπαλία και μόλις 1 ήττα.

Από την άλλη μεριά το Καλαμπάκι έχει μείνει πίσω βαθμολογικά με 15 βαθμούς έχοντας 4 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες, αλλά όπως προαναφέραμε είναι αήττητο εκτός έδρας με μεγάλες νίκες σε δύσκολες έδρες όπως της Προσοτσάνης και της Πετρούσας.

Ορφέας Χωριστής – Δόξα Βώλακα

Το ντέρμπι κορυφής που αναμφίβολα ξεχωρίζει στο πρόγραμμα είναι αυτό ανάμεσα σε Ορφέα Χωριστής και την πρωταθλήτρια Δόξα Βώλακα.

Στους 18 βαθμούς οι γηπεδούχοι μετά την ήττα στην Προσοτσάνη θέλουν να ξεκινήσουν ένα καινούργιο σερί νικών, έχοντας μέχρι τώρα 6 νίκες και 4 ήττες χωρίς ισοπαλία στο πρωτάθλημα.

Στο κυνήγι της κορυφής ο Βώλακας στη 2η θέση με 22 βαθμούς και απολογισμό 7 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες.

Μέγας Αλέξανδρος Αγίου Αθανασίου – Άρης Φωτολίβους

Η λογική λέει ότι έχει το πιο εύκολο έργο από τις ομάδες της κορυφής, αλλά ποια λογική όταν είδαμε τι έγινε την Τετάρτη με την ισοπαλία των Αμπελοκήπων 3-3 στον Καλαμώνα σ’ ένα αμφίρροπο και πολύ δυνατό πρωτάθλημα.

Φαβορί οι γηπεδούχοι, σε δαιμονιώδη φόρμα με συνεχόμενες νίκες στη 2η θέση μαζί με τον Βώλακα και φυσικά με μεγάλο όπλο την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα έχοντας δεχθεί μόλις 4 γκολ σε 10 αγώνες και συνολικό απολογισμό 7 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες.

Απέναντι του το Σάββατο έχει το πολύ ανταγωνιστικό φέτος Φωτολίβος που διανύει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα συνεχόμενων αγώνων και βρίσκεται πλέον στη 10η θέση της βαθμολογίας με 11 βαθμούς μαζί με τον Άρη Μικροχωρίου έχοντας 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες.

Α.Ε. Αμπελοκήπων – Πανδραμαϊκός

Σούπερ ντέρμπι και στο γήπεδο Κραχτίδη μεταξύ Α.Ε. Αμπελοκήπων και Πανδραμαϊκού, δύο πολύ καλές ομάδες που θα επιδιώξουν το θετικό αποτέλεσμα για να μη μείνουν μακριά από τις πρώτες θέσεις.

Οι γηπεδούχοι μετά το 3-3 στον Καλαμώνα θέλουν άμεση επιστροφή στις νίκες, με καλή πορεία μέχρι τώρα στους 18 βαθμούς και απολογισμό 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες, απέναντι στον ανεβασμένο ψυχολογικά Πανδραμαϊκό μετά την καλή εμφάνιση και νίκη με την Καλλίφυτο που έχει 16 βαθμούς με 4 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες.

Άρης Καλαμώνα – Προσοτσάνη Γ.Σ.

Ενδιαφέρουσα αναμέτρηση και στον Καλαμώνα μεταξύ του τοπικού Άρη και της Προσοτσάνης.

Οι γηπεδούχοι με πολύ νεανική ομάδα φέτος με ανεβασμένη ψυχολογία μετά το 3-3 με τους Αμπελόκηπους την Τετάρτη φιλοξενούν την Προσοτσάνη που έχει πάρει τα πάνω της με 4 συνεχόμενες νίκες και ανεβαίνοντας στους 15 βαθμούς με συνολικό απολογισμό 5 νίκες και 5 ήττες χωρίς ισοπαλία μέχρι και αυτή την αγωνιστική.

Ο Καλαμώνας την Τετάρτη είχε την πρώτη ισοπαλία στο πρωτάθλημα, έχει και μια νίκη και με 4 βαθμούς ξεκόλλησε από την τελευταία θέση έχοντας 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 8 ήττες μέχρι τώρα και σοβαρό πρόβλημα την αμυντική λειτουργία μια και με τα 41 γκολ που έχει δεχθεί έχει μακράν την χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα.

Άρης Μικροχωρίου – Δόξα Πετρούσας

Επίσης πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση με τις δύο ομάδες να βρίσκονται πολύ κοντά στη βαθμολογία και να θέλουν το θετικό αποτέλεσμα για να βελτιώσουν την θέση τους.

Οι γηπεδούχοι με όπλο την δυνατή τους έδρα έχουν μέχρι στιγμής 11 βαθμούς με 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 5 ήττες και η Δόξα Πετρούσας δύο βαθμούς πιο ψηλά στους 13 βαθμούς με 3 νίκες, 4 ισοπαλίες και 3 ήττες.

Εθνικός Αστέρας Καλλιφύτου – Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου

Κλείνουμε με το σπουδαίο εξάποντο παραμονής στην Καλλίφυτο μεταξύ του τοπικού Αστέρα και του Μέγα Αλέξανδρου Ξηροποτάμου.

Παιχνίδι που μπορεί να κρίνει πολλά με τους γηπεδούχους να έχουν 2 νίκες και 8 ήττες μέχρι τώρα στη 12η θέση και τον Μέγα Αλέξανδρο Ξηροποτάμου μετά την ισοπαλία του Καλαμώνα την Τετάρτη ουραγό με 1 νίκη και 9 ήττες.

Κυρίως επιθετικό το πρόβλημα των δύο ομάδων στις πρώτες 10 αγωνιστικές με την Καλλίφυτο να έχει την χειρότερη επίθεση έχοντας σκοράρει μόνο 6 φορές και τον Ξηροπόταμο την δεύτερη χειρότερη επίθεση με 9 γκολ.

Δ. ΑΔ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *