Δόξα Βώλακα – Προσοτσάνη 0-2:Δυναμικό ξεκίνημα και δίκαιη επικράτηση για τους φιλοξενούμενους

Τον αγώνα παρακολούθησε και σχολιάζει ο Δημήτρης Αδάκτυλος 

Δυναμικό ξεκίνημα στον 2ο όμιλο της Α’ κατηγορίας έκανε η ομάδα της Προσοτσάνης κερδίζοντας μέσα στη δύσκολη έδρα του Βώλακα την τοπική ομάδα με σκορ 0-2.

Ήταν ένα πραγματικό ντέρμπι μεταξύ δύο ομάδων από τους πρωταγωνιστές του ομίλου, οι φιλοξενούμενοι όμως κάνοντας ένα εξαιρετικό πρώτο μέρος, επέβαλλαν την κυριαρχία τους, σημείωσαν δύο τέρματα σε κομβικά σημεία του ματς και κάνοντας διαχείριση του ματς στο β’ μέρος έφτασαν στους 3 πολύτιμους βαθμούς, με τον Βώλακα να τελειώνει το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα για χτύπημα εκτός φάσης του Ηλία Σταμπουλή στο 74’.

Κλειδί στην εξέλιξη του ματς αναμφίβολα το πολύ καλό πρώτο ημίχρονο των φιλοξενούμενων με το ασφυκτικό πρέσιγκ στην αντίπαλη περιοχή που ανάγκαζε τους αμυντικούς του Βώλακα σε αρκετά αβίαστα λάθη.

Ο Βώλακας μπήκε πολύ φοβισμένα στο ματς και ίσως επηρεασμένη όλη η ομάδα από την αποχώρηση δύο βασικότατων παικτών του Νίκου Στάικου και του Φόρη Παναγιώτου που πήραν μεταγραφή στη Δόξα και άλλαξαν άμεσα οι αγωνιστικές ισορροπίες στην ομάδα.

Οι κορυφαίοι σε απόδοση

Δύσκολα μπορεί να ξεχωρίσει κάποιος διακριθέντες από την Προσοτσάνη κυρίως του πρώτου ημιχρόνου που ήταν εξαιρετική.

Ο τερματοφύλακας Αβραάμ σταθερότατος με την επέμβαση του ματς στο τέτατετ με τον Σταμπουλή στο 33’ και με το σκορ στο 0-0.

Ο Χρήστος Αστερίου απροσπέλαστος στο κέντρο της άμυνας όπως και ο αρχηγός Ρούσσος που τα πήγε περίφημα ως στόπερ με την μετατόπηση του επίσης πολύ θετικού Φάνη Παπαμιχαήλ.

Σπουδαίο ματς με πολλά τρεξίματα διεκδικεί τον τίτλο του κορυφαίου ο Λευτέρης Περσιανλής, ενώ καλό ματς έκανε και ο Κώστας Τσακμακίδης χωρίς να υστερήσει κάνεις από τους υπόλοιπους για μια ομάδα που έχει φέτος την πολυτέλεια να κάνει 5 αλλαγές με ποδοσφαιριστές που έπαιζαν πέρσι βασικοί!!!

Από την άλλη μεριά ο αρνητικός Βώλακας του πρώτου μέρους, έβγαλε αντίδραση στο δεύτερο μέρος και έδειξε μέρος των δυνατοτήτων του πιέζοντας χωρίς όμως να δημιουργήσει την πολύ μεγάλη ευκαιρία στην αντίπαλη εστία. 

Κορυφαίος των φιλοξενούμενων ο κεντρικός αμυντικός Πέτρος Μποσκοψίου, καλό ματς από Βασιλειάδη, Γιάννη Σίγγο, προσπάθησαν Τάσος Παναγιώτου και Τσιμισκίδης.

Φάσεις αγώνα

Στο 3′ μετά από κόρνερ του Ρούσσου ο Τόπι το σουτ πάνω στα σώματα των αμυντικών.

Στο 16 ΄καλό σουτ του Τόπι διώχνει ασθενώς ο Παγκάκης από κοντά ο Χρήστος Παναγιώτου σκοράρει αλλά σηκωμένη η σημαία του βοηθού Κουβαλάκη το γκολ ακυρώνεται ως οφσάιντ.

Στο 26’ απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρούσσου πάνω από το τείχος ελάχιστα άουτ.

Στο 33’ μεγάλη ευκαιρία για τον Βώλακα σε φάση διαρκείας από κόντρες η μπάλα φτάνει στον Ηλία Σταμπουλή που από κοντά κάνει το σουτ καταπληκτική επέμβαση του Αβραάμ σώζει την ομάδα του από βέβαιη παραβίαση.

Στο 36’ εκτελεί κόρνερ ο Ρούσσος κακή έξοδος του Παγκάκη και ο Κώστας Τσακμακίδης με κοντινή κεφαλιά θα κάνει το 0-1 για την Προσοτσάνη.

Στο 38’ εκτελεί κόρνερ ο Κώστας Δράμπαλης πέρασε η μπάλα από όλους ο Πέτρος Μποσκοψίου το σουτ από κοντά άουτ.

Στο 41’ εκτελεί φάουλ ο Ηλίας Σταμπουλής από μακριά ο Αβραάμ με διπλή προσπάθεια εύκολα μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 45+ ωραία σέντρα του Μαντζιάρη από δεξιά ο Τόπι πανέξυπνη κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Παγκάκη και το 0-2 για την Προσοτσάνη.

Στο 53’ εκτελεί φάουλ ο Ηλίας Σταμπουλής πέρασε η μπάλα ο Παναγιώτου Τάσος από κοντά σκοράρει το γκολ ακυρώνεται για χέρι του επιθετικού του Βώλακα και το γκολ ακυρώνεται.

Στο 65’ ωραία προσπάθεια του Γιάννη Σίγγου έξυπνη σέντρα σουτ δύσκολα στη κλειστή γωνία διώχνει σε κόρνερ ο Αβραάμ.

Στο 71’ ο Τάσος Παναγιώτου περνάει τον Ρούσσο και ανατρέπεται λίγο έξω από την περιοχή. Ο κ. Πουλικίδης δίνει το φάουλ αλλά παρά τις διαμαρτυρίες των παικτών του Βώλακα δεν βγάζει την 2η κίτρινη κάρτα στον Ρούσσο.

Στο 74’ χτύπημα εκτός φάσης του Σταμπουλή Ηλία, κοντά στη φάση ο κ. Πουλικίδης τον αποβάλλει με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Στο 86’ έξυπνο μακρινό σουτ του Κοκλίδη που είδε εκτός εστίας τον Παγκάκη που πρόλαβε την μπάλα γυρίζοντας στην εστία, διαμαρτυρίες από τον πάγκο της Προσοτσάνης ότι η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Στο 95’ στην κόντρα η Προσοτσάνη τελικός αποδέκτης ο Γεωργιάδης το σουτ από καλή θέση μπλοκάρει ο Παγκάκης.

Στο 96’ σε καλή θέση ο Παγώνης το σουτ άουτ.

Τα στοιχεία του αγώνα 

Διαιτητής του αγώνα Πουλικίδης με βοηθούς Κουβαλάκη και Χατζηνάκο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Δόξα Βώλακα(Χρήστος Αθανασιάδης):

Παγκάκης, Χαλκίδης, Σεβδίλης, Μποσκοψίου Πέτρος, Βασιλειάδης Μίλτος, Σταμπουλής Ηλίας, Τσιμισκίδης, Μουζενίτοφ, Παναγιώτου Τάσος, Δράμπαλης Κώστας, Σίγγος Γιάννης.

Στο β’ μέρος αγωνίστηκαν και οι: Μαρκόπουλος, Μαλίκης, Τσαμπάζης Γιάννης, Βυζηυνός, Καρπιτσάρης.

Προσοτσάνη(Φώτης Χατζηκυριάκου):

Αβραάμ, Παπαμιχαήλ, Παγώνης, Λίπο, Αστερίου, Μαντζιάρης, Περσιανλής, Ρούσσος, Παναγιώτου Χρήστος, Τσακμακίδης Κώστας, Τόπι.

Στο β’ μέρος αγωνίστηκαν και οι: Γεωργιάδης, Γουνατίδης, Κοκλίδης, Καρακάσης και Καλαϊτζής.

Δημ. Αδάκτυλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *