Σούπερ ντέρμπι Άγιος Αθανάσιος – Νέα Αμισός στην 12η αγωνιστική της Α’ κατηγορίας: Πετρούσα – Χωριστή, Φωτολίβος – Μικροχώρι και Πανδραμαϊκός – Προσοτσάνη ξεχωρίζουν στο πρόγραμμα

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα το Σάββατο στις 15:00 στο γήπεδο του Αγίου Αθανασίου μια και στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής έχουμε το ΣΟΥΠΕΡ ντέρμπι κορυφής μεταξύ των δύο πρωτοπόρων.

Από την μια μεριά ο γηπεδούχος Μέγας Αλέξανδρος Αγίου Αθανάσιου με 25 βαθμούς και απολογισμό 8 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες με τέρματα 21-5 έχοντας φυσικά την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα, απέναντι στον ΠΑΟΠ Νέας Αμισού με τον ίδιο απολογισμό 8 νίκες, 1 ισοπαλίες και 2 ήττες με τέρματα 29-12 έχοντας την καλύτερη επίθεση μετά από 12 αγωνιστικές.

Άραγε τι παιχνίδι θα δούμε;; Τι από τα δύο θα υπερισχύσει;; Θα πάρει προβάδισμα τίτλου κάποια από τις δύο ομάδες ή θα έχουμε ισοπαλία και με νίκη του Βώλακα θα βρεθούμε σε τριπλή ισοβαθμία κορυφής;;;

Όλες οι απορίες θα μας λυθούν το Σάββατο το απόγευμα.

Πέρα από αυτό το παιχνίδι όμως έχουμε άλλες 6 ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις αυτή την αγωνιστική και πάμε να τις δούμε αναλυτικά:

ΔΟΞΑ ΒΩΛΑΚΑ – ΑΡΗΣ ΚΑΛΑΜΩΝΑ

Παιχνίδι με ξεκάθαρο φαβορί τους γηπεδούχους, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μπορεί να υποτιμηθεί  η ουραγός αλλά με καλές εμφανίσεις μέχρι τώρα νεανική ομάδα του Καλαμώνα.

Οι γηπεδούχοι με 23 βαθμούς και απολογισμό 7 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες μέχρι τώρα στην 3η θέση της βαθμολογίας και ο Άρης Καλαμώνα ουραγός με 4 βαθμούς, 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 9 ήττες, έχοντας με 45 γκολ παθητικό την χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα.

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ – Α.Ε. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

Πολύ σημαντική αναμέτρηση για δύο ομάδες με διαφορετικούς στόχους φέτος.

Ο Μέγας με ανεβασμένη ψυχολογία μετά την μεγάλη νίκη στην Καλλίφυτο με 4-1 ψάχνει σε όλα τα ματς βαθμούς, απέναντι στην πολύ ποιοτική αλλά αποδεκατισμένη από ιώσεις ομάδα των Αμπελοκήπων που έχει να διαχειριστεί και την κούραση από το ματς κυπέλλου στο Βώλακα και από την προετοιμασία μετά εμποδίων όλη την εβδομάδα λόγω των ασθενειών βασικών παικτών.

Οι γηπεδούχοι με 2 νίκες και 9 ήττες μέχρι τώρα στην 12η θέση της βαθμολογίας μαζί με την Καλλίφυτο, στην 4η θέση μαζί με την Χωριστή οι Αμπελόκηποι με 5 νίκες, 4 ισοπαλίες και 2 ήττες.

ΔΟΞΑ ΠΕΤΡΟΥΣΑΣ – ΟΡΦΕΑΣ ΧΩΡΙΣΤΗΣ

Δύο παραδοσιακά δυνατές ομάδες της κατηγορίας κοντράρονται σε αυτό το παιχνίδι.

Δύο ομάδες που είχαν φιλοδοξίες και στο θεσμό του κυπέλλου αλλά αποκλείστηκαν από τον ίδιο αντίπαλο τον Άρη Μικροχωρίου με πιο πρόσφατο τον αποκλεισμό για τους φιλοξενούμενους.

Καλό παιχνίδι περιμένουμε σε αυτό το ματς, με τους γηπεδούχους να είναι στην 9η θέση με 16 βαθμούς έχοντας 4 νίκες, 4 ισοπαλίες και 3 ήττες και τον Ορφέα στην 4η θέση μαζί με τους Αμπελόκηπους με 19 βαθμούς έχοντας 6 νίκες, 1 ισοπαλία και 4 ήττες.

Α.Ε. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΥ

Σε αναβρασμό οι γηπεδούχοι με πολλά παράπονα για την διαιτησία και τον αποκλεισμό τους την Τετάρτη από την Προσοτσάνη στο θεσμό του κυπέλλου, σίγουρα είναι το φαβορί σε αυτό το παιχνίδι και θέλουν επιτέλους να πετύχουν την πρώτη φετινή τους εντός έδρας νίκη.

Από την άλλη η Καλλίφυτος προσπαθεί να ανασυνταχθεί μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ξηροπόταμο και θα προσπαθήσει για την έκπληξη.

Το Καλαμπάκι με 18 βαθμούς μαζί με την Προσοτσάνη στην 6η θέση με 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες και η Καλλίφυτος στην 12η θέση μαζί με τον Ξηροπόταμο στους 6 βαθμούς με 2 νίκες και 9 ήττες έχοντας και την χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 7 γκολ.

ΠΑΝΔΡΑΜΑΙΚΟΣ – ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ Γ.Σ.

Ντέρμπι βγαλμένο από τα παλιά ανεξάρτητα από την βαθμολογική θέση των δύο ομάδων.

Ιδιαίτερο ματς και για τον προπονητή του Πανδραμαϊκού Γιώργο Λάλα επί σειρά ετών προπονητής της Προσοτσάνης με πολλές και μεγάλες επιτυχίες.

Κοντά στη βαθμολογία οι δύο ομάδες θέλουν τη νίκη, με τον Πανδραμαϊκό να έχει 17 βαθμούς με 4 νίκες, 5 ισοπαλίες και 2 ήττες και την Προσοτσάνη των 6 συνεχόμενων νικών αν συμπεριλάβουμε και το κύπελλο να έχει 6 νίκες και 5 ήττες και φυσικά χωρίς ισοπαλία μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα.

ΑΡΗΣ ΦΩΤΟΛΙΒΟΥΣ – ΑΡΗΣ ΜΙΚΡΟΧΩΡΙΟΥ

Πολύ σημαντικό και το συγκεκριμένο παιχνίδι που θα γίνει στο γήπεδο Μεγαλοκάμπου μια και στο γήπεδο Φωτολίβους γίνονται έργα.

Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στους 11 βαθμούς με 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 6 ήττες μέχρι τώρα και βλέπουν αυτό το ματς ως κομβικό για να ξεφύγουν από την τελευταία 3αδα της βαθμολογίας.

Ο Άρης Μικροχωρίου δεν θα έχει ούτε σε αυτό το παιχνίδι τον προπονητή του Γιάννη Ιωαννίδη που είναι σε σεμινάριο προπονητών στο Ηράκλειο, έχει όμως ψυχολογία στα ύψη από τον μεγάλο άθλο να προκριθεί στα ημιτελικά του κυπέλλου ΕΠΣ Δράμας.

Δ. ΑΔ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *