Πήρε το ντέρμπι ο Βώλακας 2-1 επί του Ορφέα Χωριστής: Καλαμπα΄κι – Νέα Αμισός 2-1, Νευροκόπι – Δοξάτο 1-0 στα πιο σημαντικά παιχνίδια

Με την 13η αγωνιστική είχαμε δράση σήμερα στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Δράμας, μια αγωνιστική με πολλά ντέρμπι τόσο στην μάχη της κορυφής, όσο και για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Να θυμίσουμε ότι ρεπό αυτή την αγωνιστική είχε η Α.Ε. Αμπελοκήπων και πάμε να δούμε περιληπτικά τι έγινε στα 7 ματς της αγωνιστικής.

Στην Καλή Βρύση μίλησε ο τίτλος του φαβορί και η πρωτοπόρος και μοναδική πλέον αήττητη ομά΄δα του πρωταθλήματος Προσοτσάνη κέρδισε με σκορ 0-3 την τοπική ομάδα που παραμένει ουραγός με μόλις 1 βαθμό.

Στο 24′ ο Μάριο Τόπι και στο 33′ ο Μαντζιάρης έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στους πρωταθλητές που πέτυχαν και τρίτο γκολ με τον Τσακμακίδη στο 74′ για το τελικό 0-3.

Μια ανάσα πίσω από την Προσοτσάνη στους δύο βαθμούς είναι η εκπληκτική τον τελευταίο καιρό ομάδα της Δόξα Βώλακα που με γκολ του Νίκου Στάικου στο 88′ κέρδισε την μέχρι πριν λίγες ώρες αήττητη στο πρωτάθλημα ομάδα του Ορφέα Χωριστής.

Το σκορ είχε ανοίξει ο Κώστας Δράμπαλης στο 16′, αλλά 4 λεπτά μετά ο Ορφέας είχε ισοφαρίσει με τον κεντρικό αμυντικό Σάββα Παπαδόπουλο.

Επιστροφή στις νίκες είχαμε για το Καλαμπάκι και μάλιστα με ανατροπή απέναντι στον ΠΑΟΠ Νέας Αμισού που προηγήθηκε μόλις στο 5′ με τον Βασιλειάδη, το Καλαμπάκι όμως το γύρισε στο β’ μέρος με τα τέρματα των Καπτέλι στο 55′ και Καλαϊτζίδη 10 λεπτά μετά.

Μεγάλο ντέρμπι για την αποφυγή του υποβιβασμού είχαμε στο Νευροκόπι με 1 γκολ και 3 κόκκινες κάρτες!!!

Ο Ακρίτας με χρυσό γκολ του Μιχαηλίδη στο 78′ πήρε το τρίποντο, αλλά έχασε με κόκκινες κάρτες τους Τσενεκλίδη και Χατζηλαζαρίδη, ενώ για το Δοξα΄το που έκανε ντεμπούτο στον πάγκο ο Χρήστος Ζεκερίδης αποβλήθηκε ο κεντρικός αμυντικός Καραγιαννίδης.

Αμφίρροπο ματς είχαμε και στην Πετρούσα με την τοπική Δόξα να μένει τελικά στο 1-1 με αντίπαλο τον Μέγα Αλέξανδρο Αγίου Αθανασίου.

Ο Φόρης Παναγιώτου λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου έκανε το 1-0, για να ισοφαρίσει λίγο πριν το φινάλε του ματς ο Νίκος Παπαδόπουλος.

Σημαντική νίκη ανάσα για την αποφυγή του υποβιβασμού πέτυχε ο Άρης Καλαμώνα κερδίζοντας 0-2 στην Αλιστράτη τον τοπικό Μακεδονικό.

Στο 8′ ο Βέις και στο 57′ με αυτογκόλ του Μαλλέ τα δύο γκολ του ματς.

Τέλος επιστροφή στις νίκες για τον Μέγα Αλέξανδρο Ξηροποτάμου που κέρδισε 3-1 την Καλλίφυτο. Δύο γκολ πέτυχε ο Τανούσι στο 13′ και 30′ και ένα ο Πάνος στο 88′, με τον Παρουτσή να πετυχαίνει το γκολ της τιμής για την Καλλίφυτο στις καθυστερήσεις.

Πιο αναλυτικά είχαμε σήμερα:

ΑΚΡΙΤΑΣ Κ.ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ            ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ                  1-0    Τελικο

Κόκκινη: Τσενεκλιδης, Χατζηλαζαριδης / Καραγιαννίδης       

 Σκόρερ: 78′ Μιχαηλίδης

ΑΕ Κ.ΒΡΥΣΗΣ      Γ.Σ. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ                        0 – 3   Τελικο

 Σκόρερ: 24′ Τόπι, 33′ Μαντζιάρης , 74′ Τσακμακιδης

ΑΕ ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ          ΠΑΟΠ Ν.ΑΜΙΣΟΥ                           2  – 1        Τελικο

 Σκόρερ: 55′ Καπτέλι, 65′ Καλαϊτζίδης / 5′ Βασιλειάδης

ΔΟΞΑ ΠΕΤΡΟΥΣΑΣ            Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ       1  – 1      Τελικο

 Σκόρερ: 45′ Παναγιώτου / 90′ Παπαδόπουλος Ν.

ΔΟΞΑ ΒΩΛΑΚΑ  ΟΡΦΕΑΣ ΧΩΡΙΣΤΗΣ                         2– 1      Τελικο

 Σκόρερ: 16′ Δράμπα΄λης, 90′ Σταϊκος Ν. / 20′ Παπαδόπουλος

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ      ΑΡΗΣ ΚΑΛΑΜΩΝΑ                        0  – 2      Τελικο

 Σκόρερ: 8′ Βέης, 57′ Αυτογκολ Μαλλές

Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ            ΕΘΝ.ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΥ          3-1 Τελικό

 Σκόρερ: 13′- 30′ Τανούσι , 88′ Πάνος / 90′ Παρουτσής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *