Πέρασαν στα ημιτελικά Προσοτσάνη και Βώλακας: Συνεχίζει να γράφει ιστορία ο Άρης Μικροχωρίου που απέκλεισε στα πέναλτι τον Ορφέα Χωριστής: Αναβολή στο Νέα Αμισός – Άγιος Αθανάσιος

Παρά την συνεχή βροχόπτωση όλη την ημέρα σήμερα, κανονικά διεξήχθησαν τα παιχνίδια της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου της ΕΠΣ Δράμας με μια μόνο αναβολή.

Ο διαιτητής της αναμέτρησης ΠΑΟΠ Νέας Αμισού – Μέγας Αλέξανδρος Αγίου Αθανασίου Κώστας Πουλικίδης έκρινε ακατάλληλο τον αγωνιστικό χώρο στο σχετικό έλεγχο που έκανε πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση και έτσι το ματς αναβλήθηκε.

Τα υπόλοιπα τρία παιχνίδια διεξήχθησαν κανονικά.

Ιστορία συνεχίζει να γράφει ο Άρης Μικροχωρίου που μετά την πρόκριση επί της Δόξας Πετρούσας στη φάση των 16, απέκλεισε μια ακόμη μεγάλη δύναμη του δραμινού ποδοσφαίρου τον Ορφέα Χωριστής κερδίζοντας 5-4 στα πέναλτι μέσα στο γήπεδο του.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν δύο φορές στο σκορ με Δούμπλατζη στο 23’ και Κοντογιάννη στο 62’ και τις δύο φορές όμως οι γηπεδούχοι που δεν είχαν και τον προπονητή τους Γιάννη Ιωαννίδη στον πάγκο μια και βρίσκεται σε σεμινάριο προπονητικής στο Ηράκλειο, απάντησαν με τα γκολ του Ανέστη Τουμαντζίδη στο 44’ και του Χρήστου Βαβάτση στο 88’.

Έτσι οδηγηθήκαμε στην διαδικασία των πέναλτι που όλοι ήταν εύστοχοι, εκτός από το τελευταίο πέναλτι του Ορφέα που εκτέλεσε άουτ ο Κοντογιάννης.

Έξαλλοι πανηγυρισμοί στο τέλος για τους ανθρώπους του Μικροχωρίου με τον προπονητή της ομάδας Γιάννη Ιωαννίδη να είναι σε βιντεοκλήση σε όλη την διάρκεια του ματς και σε επικοινωνία με τον στενό του συνεργάτη στον πάγκο της ομάδας Παύλο Παυλίδη.

Τα εύσημα βέβαια και στον πρόεδρο της ομάδας Σάββα Μαυρομελίδη(ασχολείται ατελείωτες ώρες με τα θέματα της ομάδας) και τους συνεργάτες του για μια ομάδα που πριν 1,5 χρόνο έπαιζε στη Β’ κατηγορία και σήμερα είναι στα ημιτελικά του κυπέλλου της ΕΠΣ Δράμας.

Πρόκριση στα ημιτελικά για Βώλακα και Προσοτσάνη

Την πρόκριση στα ημιτελικά δίκαια πήρε η κάτοχος του τροπαίου ομάδα της Δόξας Βώλακα κερδίζοντας στην πανίσχυρη έδρα της με σκορ 3-1 την αποδεκατισμένη με πολλές ασθένειες σε αυτό το ματς ομάδα της Α.Ε. Αμπελοκήπων.

Οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν αναβολή του αγώνα λόγω των πολλών κρουσμάτων covid που είχαν και εξέφρασαν μεγάλη δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι διεξήχθη τελικά το ματς, με τον προπονητή της ομάδας Ντίνο Τενξίζογλου να κάνει και τις ανάλογες δηλώσεις στο φινάλε της αναμέτρησης, ενώ οι φιλοξενούμενοι εξέφρασαν παράπονα και για την φιλοξενία που είχαν από την ομάδα του Βώλακα.

Από την μεριά τους οι διοικούντες του Βώλακα μας ανέφεραν ότι η φιλοξενία τους ήταν άψογη όπως σε κάθε ομάδα που φιλοξενεί στα εντός έδρας παιχνίδια της.

Το παιχνίδι μάλιστα άργησε να ξεκινήσει με τους γηπεδούχους να ανοίγουν το σκορ νωρίς στο 5’ με τον Γιάννη Τσαμπάζη και τον Νίκο Στάικο στο φινάλε του πρώτου μέρους να διαμορφώνει το 2-0.

Οι ποιοτικοί φιλοξενούμενοι άρχισαν να ελπίζουν με το γκολ του Τέλο στο 65’, 4 λεπτά μετά όμως με πέναλτι του Νίκου Στάικου διαμορφώθηκε το τελικό 3-1.

Τέλος στο Καλαμπάκι η Προσοτσάνη πέτυχε μαζί με το πρωτάθλημα την 6η σερί νίκη της εξασφαλίζοντας και το εισιτήριο της για τα ημιτελικά του κυπέλλου.

Οι γηπεδούχοι που εξέφρασαν πολλά παράπονα για την διαιτησία του Βασίλη Χορόζογλου προηγήθηκαν μόλις στο 6’ με τον Καπτέλι με συρτό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η φάση που καθόρισε την εξέλιξη του ματς έγινε 4 λεπτά μετά.

Ο ρέφερι της αναμέτρησης απέβαλλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον κεντρικό αμυντικό του Καλαμπακίου Ηλιόπουλου με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται έντονα.

Η Προσοτσάνη εκμεταλλευόμενη το αριθμητικό πλεονέκτημα ισοφάρισε με τον κορυφαίο παίκτη του ματς Στέλιο Πατένταλη με σουτ μέσα από την περιοχή στο 25’ και στο 40’ πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Κώστα Τσακμακίδη.

Στο β’ μέρος το Καλαμπάκι ρίσκαρε, η Προσοτσάνη βρήκε χώρους στη κόντρα και σημείωσε άλλα τρία τέρματα με τον Λάμπρου στο 55’, τον Παναγιώτου στο 60’ και τον Δροσίδη στο 88’.

Το Καλαμπάκι ζήτησε αποβολή με 2η κίτρινη κάρτα  του Κώστα Τσακμακίδη για απώθηση αντιπάλου στο 57’ με το σκορ στο 1-3, αλλά ο ρέφερι της αναμέτρησης έδωσε το φάουλ χωρίς κάρτα.

Δ. ΑΔ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *