Ορφέας Χωριστής – Α.Ε. Αμπελοκήπων 1-0: Μεγάλο ντέρμπι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες

Τον αγώνα παρακολούθησε και σχολιάζει ο ΔΗΜ. ΑΔΑΚΤΥΛΟΣ

Ένα πολύ αμφίρροπο και συναρπαστικό παιχνίδι διεξήχθη το Σάββατο στο γήπεδο της Χωριστής μεταξύ του τοπικού Ορφέα και της Αθλητικής Ένωσης Αμπελοκήπων με μεγάλους νικητές τους γηπεδούχους με σκορ 1-0.

Μπορεί το τελικό σκορ να δείχνει φτωχό, είχαμε όμως αντιπάλους δύο πολύ ποιοτικές ομάδες που μας προσέφεραν ένα παιχνίδι υψηλής έντασης και αγωνίας μέχρι το τελικό σφύριγμα του ρέφερι της αναμέτρησης.

Ένα γκολ, από ένα ακυρωθέν γκολ για τις δύο ομάδες, ένα χαμένο πέναλτι για τους Αμπελόκηπους και πολλές καλές στιγμές και ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες σε παιχνίδι που σίγουρα αποζημίωσε τους φιλάθλους που γέμισαν το γήπεδο του Ορφέα και παρακολούθησαν την αναμέτρηση.

Η Χωριστή με αυτή την νίκη ανέβηκε στους 18 βαθμούς με 6 συνεχόμενες νίκες χωρίς να δεχθεί γκολ και από την άλλη οι Αμπελόκηποι πολύ κοντά πάντα στις πρώτες θέσεις έμειναν στους 17 βαθμούς με απολογισμό 5 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες.

Επαγγελματική νίκη για τον Ορφέα με το καταπληκτικό του σερί, εξαιρετική εμφάνιση από τους Αμπελόκηπους δεν θα μπορούσε να ζητήσει κάτι περισσότερο από τους παίκτες του ο Ντίνος Τενξίζογλου για την μεγάλη προσπάθεια που έγινε με παιχνίδι κατοχής και πίεσης στο δεύτερο μέρος απέναντι σε μια πολύ ικανή και έμπειρη αμυντική γραμμή.

Φάσεις αγώνα

Στο 23’ μεγάλη ευκαιρία για τους Αμπελόκηπους σε γύρισμα του καλύτερου σε απόδοση παίκτη της ομάδας Τέλο, το σουτ του Λουκοβίτη μέσα από την περιοχή σωτήρια πάνω στη γραμμή θα διώξει ο Μπατάκογλου.

Στο 24’ σέντρα του Αθανασίου ο Καλλέργης στο 2ο δοκάρι θα σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα με το γκολ να ακυρώνεται ως επιθετικό φάουλ παρά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.

Στο 33’ ωραία κίνηση και συρτό σουτ του Αθανασίου το 1-0 για τον Ορφέα.

Στο 37’ ωραία κίνηση του Τέλο μπαίνει μέσα στην περιοχή και πέφτει από μαρκάρισμα του Σάββα Παπαδόπουλου. Πέναλτι από τον ρέφερι, εκτελεί ο Λουκοβίτης πέφτει σωστά στη γωνία του ο Κιουμουρτζής και απομακρύνει την μπάλα.

Στο 55’ από εκτέλεση φάουλ κεφαλιά του Σάββα Παπαδόπουλου εντυπωσιακή επέμβαση του Κανάκη η μπάλα βρίσκει το δοκάρι και απομακρύνουν οι αμυντικοί.

Στο 59’ ωραίο σουτ του Τέλο καταπληκτική επέμβαση με το ένα χέρι του Κιουμουρτζή, στην επαναφορά ο Θανάσης Κυσσίδης σκοράρει με τον βοηθό να ακυρώνει το γκολ ως οφσάιντ παρά τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.

Στο 71’ σε καλή θέση ο Μίτρε έξυπνο συρτό σουτ άουτ.

Στο 80’ μεγάλη ευκαιρία για τους Αμπελόκηπους σε γύρισμα του Τέλο, η μπάλα πέρασε στο 2ο δοκάρι σουτ του Λουκοβίτη από πλεονεκτική θέση πάνω από τα δοκάρια.

Τα στοιχεία του αγώνα

Διαιτητής του αγώνα: Αχθοφορίδης Νίκος με βοηθούς Ανδρέογλου Στέργιο και Αντωνίου Παρασκευά.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΡΦΕΑΣ ΧΩΡΙΣΤΗΣ(Θωμάς Ματρακούκας):

Κιουμουρτζής, Εμμανουηλίδης(48’ Μανωλεσάκης), Παπαεμμανουήλ, Μπατάκογλου, Παπαδόπουλος Σάββας, Αραμπατζής, Αθανασίου, Καπουσούζης, Δούμπλατζης(63’ Ζάχαρης), Βουτσινάς(89’ Κεφαλίδης), Καλλέργης(89’ Αθανασίου Κ.).

Α.Ε. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ(Ντίνος Τενξίζογλου):

Κανάκης, Λουκοβίτης, Κυσσίδης Κώστας, Μίτρε, Τσερκέζος, Άλλα, Τέλο, Θεοδωρίδης(60’ Καραγκιοζίδης), Καραγιαννίδης Γιώργος, Μουρατίδης Πολυχρόνης(70’ Αμανατίδης), Κυσσίδης Θανάσης(75’ Βέις).

Δ. ΑΔ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *