Μίλησε η έδρα στα ντέρμπι κορυφής της Α’ κατηγορίας: Χωριστή – Αμπελόκηποι 1-0, Άγιος Αθανάσιος – Βώλακας 2-1: Ξανά ανατροπή η Νέα Αμισός κέρδισε 3-1 τον Ξηροπόταμο και μόνη πρώτη στην κορυφή: Κέρδισε το εξάποντο παραμονής η Καλλίφυτος με σκορ 2-1 τον Καλαμώνα

Με την 9η αγωνιστική συνεχίστηκε το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας του νομού μας με δύο πολύ σπουδαία ντέρμπι που κατέληξαν στους γηπεδούχους.

Στο γήπεδο Αγίου Αθανασίου ο γηπεδούχος Μέγας κέρδισε 2-1 την Δόξα Βώλακα και την εκτόπισε από την κορυφή της βαθμολογίας.

Ο πρώην παίκτης του Βώλακα Φόρης Παναγιώτου άνοιξε το σκορ στο 5’, για να ισοφαρίσει για τον Βώλακα ο Τσενεκλίδης στο 70’. Την μεγάλη νίκη στον Μέγα έδωσε ο Δημήτρης Τουμαντζίδης στο 84’.

Μεγάλη νίκη, η 6η συνεχόμενη και μάλιστα χωρίς να δεχθεί γκολ η ομάδα του Ορφέα Χωριστής κερδίζοντας με 1-0 την πολύ ποιοτική ομάδα των Αμπελοκήπων.

Το γκολ των νικητών σημείωσε με σουτ έξω από την περιοχή ο Σάββας Αθανασίου, ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν χαμένο πέναλτι με τον Λουκοβίτη στο 37’.

Ξανά ανατροπή και μόνη πρώτη στην κορυφή η Νέα Αμισός

Για 4η φορά φέτος ο ΠΑΟΠ Νέας Αμισού βρέθηκε πίσω στο σκορ, για μια ακόμη φορά όμως έκανε ανατροπή και φιγουράρει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

Ο Ξηροπόταμος προηγήθηκε με γκολ του Πάνου στο 32’, στο 59’ όμως ο Αμανατίδης ισοφάρισε σε 1-1 και ήρθαν δύο τέρματα από τον πολύ φορμαρισμένο σέντερ φορ της ομάδας Αχιλλέα Μπιαζάκη στο 70’ και 71’ για το τελικό 3-1.

Πήρε το εξάποντο παραμονής η Καλλίφυτος, 3η σερί νίκη για την Προσοτσάνη

Από τα υπόλοιπα ματς σίγουρα ξεχώρισε η νίκη του Εθνικού Αστέρα Καλλιφύτου με 2-1 απέναντι στον Άρη Καλαμώνα σε παιχνίδι εξάποντο στη μάχη της παραμονής.

Ο Τρελλόπουλος άνοιξε το σκορ στο 30’ για να πετύχει και 2ο τέρμα η Καλλίφυτος με τον Κυριακίδη στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους.

Ο Καλαμώνας μείωσε με πέναλτι του Ελευθεριάδη στο 88’.

Την 3η συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα σημείωσε η Προσοτσάνη κερδίζοντας στη πολύ δύσκολη έδρα του Άρη Μιροχωρίου με σκορ 1-2.

Ο Καλαϊτζής στο 30’ και ο Τσακμακίδης Κώστας στο φινάλε του πρώτου μέρους έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων στους φιλοξενούμενους,  για να μειώσει ο Κουμπρόγλου στο 64’ σε 1-2 για το πολύ καλό Μικροχώρι στο β’ μέρος που είχε και δοκάρι σε κεφαλιά στο φινάλε δοκάρι με τους γηπεδούχους να ζητούν ότι η μπάλα πέρασε την γραμμή, αλλά διαιτητής και βοηθός είχαν αντίθετη άποψη.

Ισοπαλία 2-2 Φωτολίβος – Πετρούσα με τρία πέναλτι, ίδιο σκορ και στο Καλαμπάκι – Πανδραμαϊκός

Συναρπαστικό παιχνίδι έγινε και στο Μεγαλόκαμπο(στο γήπεδο του Φωτολίβους γίνονται έργα) με τον Άρη να αναδεικνύεται ισόπαλος 2-2 με την Δόξα Πετρούσας σε ματς που είχε τρία πέναλτι και μια αποβολή.

Ο Ευσταθιάδης με πέναλτι στο 26’ έκανε το 1-0, για να ισοφαρίσει με τον ίδιο τρόπο ο Καλλέργης στις καθυστερήσεις και ο Ευσταθιάδης να αποβάλλεται.

Η Πετρούσα και πάλι με πέναλτι του Καλλέργη στο 54’ έκανε το 1-2, αλλά παρότι με 10 παίκτες το Φωτολίβος ισοφάρισε με τον Ιωαννίδη σε 2-2 στο 66’.

Τέλος ωραίο παιχνίδι ίδιο σκορ και ισοπαλία είχαμε και στο Καλαμπάκι μεταξύ της τοπικής ομάδας και του Πανδραμαϊκού.

Μόλις στο 1’ ο Καπτέλι έκανε το 1-0, για να ισοφαρίσει στο 26’ ο Γιώργος Μουρατίδης για τον Πανδραμαϊκό.

Στο 70’ ο Κλόγκιρι έδωσε και πάλι προβάδισμα στους γηπεδούχους, με τον Μουρατίδη να κερδίζει πέναλτι στο 85’ που το μετέτρεψε σε γκολ ο Τσακίρης για το τελικό 2-2.

Πιο αναλυτικά τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής και οι σκόρερ:

ΠΑΟΠ Ν.ΑΜΙΣΟΥ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ
3-1 τελικό

ΣΚΟΡΕΡ: 32′ Πάνος, 55′ Αμανατίδης, 70′ , 71′
Μπιαζάκης Α.

ΑΡΗΣ ΦΩΤΟΛΙΒΟΥΣ Γ.Σ. ΔΟΞΑ ΠΕΤΡΟΥΣΑΣ 2-2 τελικό

ΣΚΟΡΕΡ: 26′ Ευσταθιάδης πεν., 45’+5 Καλλέργης
πεν., κόκκινη κάρτα Ευσταθιάδης, 54′ Καλλέργης πεν., 66′ Ιωαννίδης

Α.Ε. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ Α.Ο. 2-2 τελικό

ΣΚΟΡΕΡ: 1′ Καπτέλι, 26′ Μουρατίδης, 70′
Κλόγκιρι, 80′ Τσακίρης πεν., 85′ Μπαμπαλής κόκκινη κάρτα

Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΟΞΑ ΒΩΛΑΚΑ
2-
1 τελικό

ΣΚΟΡΕΡ: 5′ Παναγιώτου Φόρης, 70′ Τσενεκλίδης,
84′ Τουμαντζίδης

ΕΘΝ.ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΥ ΑΡΗΣ ΚΑΛΑΜΩΝΑ
2-
1 τελικό

ΣΚΟΡΕΡ: 30′ Τρελλόπουλος, 45′ Κυριακίδης, 88′
Ελευθεριάδης πεν.

ΑΡΗΣ ΜΙΚΡΟΧΩΡΙΟΥ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ Γ.Σ. 1-2 τελικό

ΣΚΟΡΕΡ: 37′ Καλαϊτζής, 45′ Τσακμακίδης
Κώστας, 64′ Κουμπρόγλου

ΟΡΦΕΑΣ ΧΩΡΙΣΤΗΣ Α.Ε. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ 1-0 τελικό

ΣΚΟΡΕΡ: 33′ Αθανασίου Σ., 37′ χαμένο πέναλτι
Λουκοβίτης

 

Δ. ΑΔ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *