Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου – ΠΑΟΠ Νέας Αμισού 2-3: Μεγάλη νίκη με ανατροπή που την κρατάει σταθερά στην κορυφή

Πολύ σημαντική νίκη που την διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας πέτυχε η ομάδα του ΠΑΟΠ Νέας Αμισού κερδίζοντας με ανατροπή 3-2 στη δύσκολη έδρα του Ξηροποτάμου που παλεύει για την παραμονή του στην κατηγορία.

Η Νέα Αμισός στους 50 βαθμούς πλέον με 16 νίκες, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες με 56-21 τέρματα και την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα.

Ο Ξηροπόταμος έμεινε στην 12η θέση του μπαράζ με 18 βαθμούς έχοντας 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 14 ήττες με 29-47 τέρματα.

Το φιλμ του αγώνα

Οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος χάνοντας πολλές και σημαντικές ευκαιρίες με τους Αμανατίδη – Βακιρτζή και Τσιμισκίδη αλλά ο καταπληκτικός τερματοφύλακας των γηπεδούχων Ζιάκας είχε απαντήσεις σε όλες τις προσπάθειες.

Ο νόμος του ποδοσφαίρου επαληθεύτηκε και κόντρα στη ροή του ματς ο Λυκίδης έκλεψε την μπάλα από τον Τσάρτσαλο και «πλήγωσε» την παλιά του ομάδα με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή κάνοντας το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στο β’ μέρος και μέσα σε 5 λεπτά γύρισαν το παιχνίδι.

Στο 47’ σε φάση διαρκείας ο Βακιρτζής γύρισε την μπάλα στον Τσιμισκίδη και αυτός με κοντινό σουτ έκανε το 1-1 και τρία λεπτά από σέντρα του Πούλα ο Βακιρτζής με κοντινή κεφαλιά έκανε το 1-2.

Τα πράγματα για τον Ξηροπόταμο έγιναν ακόμη πιο δύσκολα στο 58’ με την αποβολή του Κελεσίδη με 2η κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία.

Παρόλα αυτά οι γηπεδούχοι έβγαλαν ψυχή, πάντα επικίνδυνοι στις στατικές φάσεις με τις καταπληκτικές εκτελέσεις του Πάνου, όπου σε μια από αυτές στο 77’ εκτέλεσε φάουλ από αριστερά κεφαλιά του Λυκίδη απέκρουσε ο Μιχαηλίδης και στην επαναφορά από κοντά ο Καλαϊδόπουλος έκανε το 2-2.

Άμεση απάντηση και πάλι για τους φιλοξενούμενους με τον Βακιρτζή να βγάζει άλλη μια ασίστ στον Αμανατίδη που σε κενή εστία έγραψε το τελικό 2-3.

Τα στοιχεία του αγώνα

Διαιτητής του αγώνα: Νίκος Αχθοφορίδης με βοηθούς Παυλίδη Σταύρο και Ανδρέογλου Στέργιο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ(Γιώργος Σαμάρας):

Ζιάκας, Πάππος, Κιόρογλου, Τσιάρας, Κελεσίδης, Μελικίδης(90’ Μαλλόσι), Κιοσσές, Μουχτάρης(58’ Καλαϊδόπουλος), Ιωαννίδης Μίλτος, Πάνος, Λυκίδης.

ΠΑΟΠ ΝΕΑΣ ΑΜΙΣΟΥ(Γιώργος Πολυχρονίδης):

Μιχαηλίδης Παύλος, Σουμπάκης(83’ Βασιλειάδης Παύλος), Ιωσηφίδης, Τζάρτζαλος(64’ Μπιαζάκης Δημήτρης), Φερσιζίδης, Σιλλός, Αμανατίδης, Προβατίδης(64’ Αμαραντίδης), Τσιμισκίδης, Βακιρτζής(89’ Γρηγοριάδης Παντελής), Πούλας.

Δ. Α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *