Μέγας Αλέξανδρος Αγίου Αθανασίου – Δόξα Δράμας 2-0: Παλικαρίσια πρόκριση στους 8 του κυπέλλου για τους γηπεδούχους

Τον αγώνα παρακολούθησε και σχολιάζει ο ΔΗΜ. ΑΔΑΚΤΥΛΟΣ

Πολύ μεγάλη πρόκριση στους 8 του κυπέλλου της ΕΠΣ Δράμας εξασφάλισε ο Μέγας Αλέξανδρος Αγίου Αθανασίου κερδίζοντας με σκορ 2-0 την Δόξα Δράμας.

Οι γηπεδούχοι πήραν παλικαρίσια την πρόκριση έχοντας περισσότερο πάθος και διάθεση στο παιχνίδι απέναντι στους μαυραετούς που ξεκούρασαν αρκετούς βασικούς παίκτες για τον τελικό πρωταθλήματος με την Βέροια που ακολουθεί την Κυριακή, χωρίς αυτό όμως να μειώνει σε καμία περίπτωση την μεγάλη πρόκριση και πανάξια πρόκριση του Μέγα στην επόμενη φάση.

Το φιλμ του αγώνα

Στο αγωνιστικό μέρος η Δόξα μπήκε καλύτερα στο πρώτο 20λεπτό και απείλησε στο 12’ σε προβολή του Ατανάσοφ που μπλόκαρε ο σταθερότατος Λαμπρινουδάκης και στο 24’ σε μακρινό έξυπνο σουτ του Πιτσόλη που βρήκε το οριζόντιο δοκάρι η μπάλα και πέρασε άουτ.

Στο 26’ ο Μέγας απάντησε με γκολ σε ασυνεννοησία Χατζηκούρτη και Γιώργου Καραγιαννίδη μπήκε έξυπνα ανάμεσα τους ο κεντρικός αμυντικός των γηπεδούχων Δήμος Καραγιαννίδης και με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Από εκείνο το σημείο άλλαξε η ψυχολογία του ματς και οι γηπεδούχοι δύο λεπτά μετά σκόραραν με κεφαλιά του Στεργιανού από το ύψος του πέναλτι με τον διαιτητή της αναμέτρησης να το ακυρώνει άμεσα ως επιθετικό φάουλ πάνω στον Ευθυμιάδη.

Η Δόξα είχε μεγάλη ευκαιρία στο 39’ να ισοφαρίσει με τον Δημήτρη Κυριακίδη τέτατετ αλλά λίγο πλάγια να κάνει το σουτ στο εξωτερικό μέρος των διχτύων.

Στο β’ μέρος η Δόξα παρά τις αλλαγές Οικονομίδη και Μπλιού και λίγο αργότερα του Μπρατσιάνη έδειχνε εγκλωβισμένη από την άριστη τακτική των γηπεδούχων έχοντας μια ανούσια υπεροχή και χωρίς να μπορεί να πλησιάσει με αξιώσεις στην περιοχή του αντιπάλου.

Αντί αυτού, ο Μέγας βρήκε και 2ο γκολ σε στημένη φάση στο 74’ με τον Παπαζώτο να εκτελεί φάουλ, πρώτη κεφαλιά του Δήμου Καραγιαννίδη στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά με νέα κεφαλιά ο καλύτερος σε απόδοση παίκτης των γηπεδούχων Κοσμάς Παπαδόπουλος από κοντά για να διαμορφώσει το 2-0.

Στο 75’ ήταν σειρά της Δόξας να διαμαρτυρηθεί σε σέντρα του Ατανάσοφ ο Μπρατσιάνη σκόραρε από κοντά με τον βοηθό να σηκώνει την σημαία για οφσάιντ.

Το ματς ολοκληρώθηκε με την Δόξα απλά να έχει την κατοχή και τον Μέγα που σημειωτέον έχει την καλύτερη άμυνα και στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας έχοντας δεχθεί 4 γκολ σε 10 αγώνες, να απορροφά πολύ εύκολα την πίεση.

Τα στοιχεία του αγώνα

Διαιτητής του αγώνα: Γκαϊτατζής Δημήτρης με βοηθούς Φόφη Νικολαϊδου και Χάρη Θαμνίδη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ(Μπάμπης Ζεκερίδης):

Λαμπρινουδάκης, Παπακωνσταντίνου, Σκάρογλου(87’ Συγγιρίδης), Καραγιαννίδης Δήμος, Παπαδόπουλος Κοσμάς, Στεργιανός, Μπαμπασαλή, Τουμαντζίδης Δημήτρης, Παναγιώτου Φόρης(82’ Βασιλακάκης), Παπαζώτος, Κοντρόπουλος(65’ Μπαστούνης).

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ(Άκης Στολτίδης):

Καραγιαννίδης Γιώργος, Μαλαμούλης, Ιωάννου(67’ Θεοδοσιάδης), Χατζηκούρτης, Ευθυμιάδης, Κυριακίδης Σταύρος(46’ Οικονομίδης, 83′ Καραγκιεβούρης), Κυριακίδης Δημήτρης(67’ Μπρατσιάνη), Πιτσόλης, Ατανάσοφ, Ρούτσης, Παπαδόπουλος Ν.(46’ Μπλιός).

Δ. ΑΔ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *