Δόξα Δράμας Στέλιος Μπλιός : «ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ JORDAN»

Κυριακή 5 Μαρτίου 2023 !!!

Μια πολύ παράξενη μέρα, βαριά, μελαγχολική. Από το βράδυ της Τρίτης την μνήμη ΟΛΩΝ στοιχειώνει η εικόνα των δυο τραίνων στα Τέμπη. Την σκέψη ΟΛΩΝ βασανίζει η τρομακτική εκδοχή να ήταν εκεί μέσα κάποιο δικό του αγαπημένο πρόσωπο καθώς το τραίνο είναι επιλογή που αφορά πολλούς.

Στη Δράμα, στο γήπεδο της Δόξας ξεκινάει η αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Παραλιμνίου. Η ενός λεπτού σιγή που κρατείται πριν την έναρξη κάνει ακόμη πιο βαριά την ατμόσφαιρα υπενθυμίζοντας στενάχωρες σκέψεις που με φάρμακο το ποδοσφαιρικό θέαμα όλοι θέλουν να βάλουν στη άκρη του μυαλού τους. Μάταια …Είναι το 49′ Λάθος των παικτών του Απόλλωνα, ο επιθετικός της Δόξας, Παύλος Χατζηδημητρίου, εκμεταλλεύεται ένα λάθος αντιπάλου παίκτη παίρνει τη μπάλα και φεύγει στην αντεπίθεση, απέναντι στον τερματοφύλακα Φώτη Κουτζαβασίλη, τη σπάει στα δεξιά του στο Στέλιο Μπλιό που σουτάρει εύστοχα και κάνει το τρίτο γκολ των «μαυραετών» !!! Το καλύτερο και πιο ονειρικό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο για τους δραμινούς. Οι συμπαίκτες του τρέχουν να μοιραστούν μαζί του τη χαρά της επιτυχίας ενός τέρματος που τους φέρνει πολύ κοντά στη νίκη και στο πολύτιμο βαθμολογικό τρίποντο.

Ωστόσο ο Στέλιος Μπλιός με νοήματα τους κρατάει μακριά του. Τους ζητάει να περιμένουν γιατί κάτι έχει στο μυαλό του. Κάτι θέλει να κάνει και όλοι περιμένουν να δουν…Ο Στέλιος Μπλιός είναι ένας παίκτης σημαντικός για τη Δόξα Δράμας. Σημαντικός για το παίξιμο του. Αποδεκτός με αγάπη και για τον χαρακτήρα του. Ο Στέλιος Μπλιός βγάζει τη φανέλα με το «μαυραετό» και από κάτω φοράει μια άλλη όπου στην μπροστινή πλευρά γράφει ένα μήνυμα. Το δικό του μήνυμα προς το φίλο του Ιορδάνη Αδαμάκη που πλέον είναι και επίσημα καταγεγραμμένος στα θύματα του τραίνου στα Τέμπη.«ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ JORDAN» γράφει στο μήνυμα.Πάει προς τους φωτορεπόρτερς που τους θέλει να γίνουν οι ταχυδρόμοι του μηνύματος του.

Ένα μήνυμα υποχρέωση και λύτρωση προς τη μνήμη του φίλου του. Ένα μήνυμα στήριξης προς την οικογένεια και τους άλλους αγαπημένους του αδικοχαμένου Ιορδάνη.Ένα μήνυμα που το ετοίμαζε μέρες πριν και απλά έψαχνε τον τρόπο να το δημοσιοποιήσει..«Ήθελα να κάνω κάτι για το φίλο μου. Από την πρώτη ώρα που έμαθα τα άσχημα νέα. Την Τετάρτη μετά την προπόνηση από συμπαίκτες και φίλους που το είχαν μάθει.

Ήμασταν δύο χρόνια συμπαίκτες στην Καβάλα και άλλο ένα στο Νέστο. Τρία χρόνια. Κάναμε παρέα. Τώρα που ήταν στον Ύπατο ήμασταν μακριά αλλά είχαμε επικοινωνία. Κάναμε παρέα. Είχε έρθει και στην ορκωμοσία μου στη σχολή.Από την Παρασκευή το δούλευα στο μυαλό μου, είχα αποφασίσει ότι αν βάλω γκολ θα κάνω αυτό που έκανα».

Τα λόγια αυτά ανήκουν στον Στέλιο Μπλιό και τα λέει το πρωί της επόμενης μέρας.-Ήξερε κάποιος άλλος τι θα κάνεις;«Όχι κανένας. Δεν το είπα σε κανένα. Ούτε σε συμπαίκτη, ούτε σε φίλο, ούτε στον πατέρα μου. Σε κανένα. Ήταν κάτι πολύ δικό μου. Μέσα στο μυαλό μου.

Ήμουν αποφασισμένος αν θα βάλω γκολ να το κάνω. Μια ίδια φάση είχε γίνει στην προπόνηση μια προηγούμενη μέρα. Μόνο που εκεί ο Παύλος (Χατζηδημητρίου) –που ούτε αυτός ήξερε κάτι- την είχε σπάσει σε άλλον. Επαναλήφθηκε μια φάση ίδια, βγήκε σωστά, κάναμε το γκολ, το πέτυχα εγώ και έκανα αυτό που είχα σκεφτεί. Ας το πούμε ότι ήταν «ένα προσωπικό τάμα». -Πέρα από το κατευόδιο μήνυμα στον Ιορδάνη, ποιο άλλο θα μπορούσε να είναι το μήνυμα σου στους οικείους του Ιορδάνη αλλά και των άλλων αδικοχαμένων επιβατών;«Τι να πω… Είναι πολύ δύσκολο να απαντήσω… και τι μπορώ να τους πω… Δύναμη !!!

Κουράγιο !!! Υπομονή !!! Είναι τόσο δύσκολο να πεις κάτι που να μπορεί να καλύψει μια τέτοια απώλεια. Ο Ιορδάνης ήταν ένας ΠΑΛΙΚΑΡΟΣ» !!! -Η κίτρινη κάρτα που βάση κανονισμού είδες από την διαιτητή θα πρέπει να ήταν η πιο ευπρόσδεκτη που έχεις δεχθεί μέχρι τώρα;«Καμία αμφιβολία για αυτό. Δεν με στεναχώρησε. Ούτε με ένοιαζε για το γκολ και ας ήταν το πρώτο μου. Αυτό που στριφογύριζε στο μυαλό μου όλες τις προηγούμενες μέρες ήταν το πως θα δείξω το μήνυμα μου εκεί ψηλά. Το έκανα! Το είπα! …«ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ JORDAN» !!!

Φωτογραφίες: Χριστίνα Γεωργιάδου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *