Εδραιώθηκε στην κορυφή ο ΠΑΟΠ Νέας Αμισού με σπουδαίο διπλό 4-0 μέσα στη Χωριστή: Άγιος Αθανάσιος – Πανδραμαϊκος 1-2, Αμπελόκηποι – Προσοτσάνη 0-0, Φωτολίβος – Ξηροπόταμος 1-1

Με την 16η αγωνιστική συνεχίστηκε το πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας του νομού μας με την πρωτοπόρο ομάδα του ΠΑΟΠ Νέας Αμισού να εδραιώνεται στην κορυφή της βαθμολογίας με μεγάλη νίκη 4-0 μέσα στη δύσκολη έδρα του ποιοτικού Ορφέα Χωριστής.

Στο 34’ ο Κυριάκος Αμαραντίδης με σουτ μέσα από την περιοχή στην επαναφορά μετά το σουτ του Βακιρτζή στο οριζόντιο δοκάρι έκανε το 0-1 και τρία λεπτά μετά με πέναλτι σε χέρι αμυντικού που αμφισβήτησαν οι γηπεδούχοι ο Παύλος Τσιμισκίδης έγραψε το 0-2.

Καταπληκτικό το τρίτο γκολ για τους φιλοξενούμενους στο 43’ με τον Τσιμισκίδη να αφήνει την μπάλα κάτω από τα πόδια του, τον Αχιλλέα Μπιαζάκη να βγάζει καταπληκτική συρτή σέντρα και τον Βακιρτζή με ωραίο τακουνάκι από κοντά να γράφει το 0-3.

Ο Ορφέας προσπάθησε στο β’ μέρος, είχε τρεις καλές ευκαιρίες να μειώσει το σκορ, στο 86’ όμως ο Πούλας από πάσα του Αμανατίδη με σουτ από κοντά έκανε το τελικό 0-4.

Σπουδαίο διπλό του Πανδραμαϊκού στον Άγιο Αθανάσιο, πέρασε ο Βώλακας από την Καλλίφυτο

Στα υπόλοιπα ματς τη νίκη της αγωνιστικής σημείωσε ο Πανδραμαϊκος κερδίζοντας 2-1 στον Άγιο Αθανάσιο τον τοπικό Μέγα με τα γκολ των Γουνατίδη και Μουρατίδη Γιώργου, ενώ για τον Μέγα είχε ισοφαρίσει σε 1-1 ο Ευκαρπίδης.

Οι γηπεδούχοι ε΄ξέφρασαν παράπονα για μια φάση πέναλτι στο 0-0 και για ένα ακυρωθέν γκολ του Δήμου Καραγιαννίδη ως οφσάιντ.

Ο Βώλακας με γκολ του Νίκου Στάικου στο 33’ πέρασε με 1-0 από την βελτιωμένη Καλλίφυτο, ενώ το Καλαμπάκι συνεχίζει να κερδίζει έδαφος στη βαθμολογία κερδίζοντας στο γήπεδο του με σκορ 3-0 την Δόξα Πετρούσας με γκολ των Καγιάογλου, Αλμανίδη Στέφανου και Τζιβανάκη, ενώ στο ξεκίνημα του ματς είχε και χαμένο πέναλτι με τον Κώστα Κωνσταντινίδη.

Στη μάχη της παραμονής τώρα μεγάλο ντέρμπι έγινε στο Φωτολίβος με τον τοπικό Άρη να προηγείται με γκολ του Νεβεσκιώτη στο 69’ 1-0 του Ξηροποτάμου που βρήκε την ισοφάριση στο 90’ με γκολ του Λυκίδη.

Επιστροφή στις νίκες για τον Άρη Μικροχωρίου με πρωταγωνιστή τον Κώστα Δαφνάκη που πέτυχε 2 γκολ κέρδισε 3-2 τον Άρη Καλαμώνα, με τον Κωνσταντινίδη Μιχάλη επίσης να σκοράρει, ενώ και τα δύο γκολ του Καλαμώνα τα σημείωσε ο Ελευθεριάδης.

Τέλος σε μέτριο ποιοτικά παιχνίδι με λίγες ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες Αμπελόκηποι και Προσοτσάνη έμειναν στο 0-0.

Πιο αναλυτικά τα 7 παιχνίδια της σημερινής αγωνιστικής και οι σκόρερ των αναμετρήσεων:

ΟΡΦΕΑΣ ΧΩΡΙΣΤΗΣ – ΠΑΟΠ Ν. ΑΜΙΣΟΥ 0-4
ΣΚΟΡΕΡ: 34’Αμαραντιδης,37′ Τσιμισκιδης, 45′ Βακιρτζής, 83′ Πουλας

ΑΕ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΓΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ 0-0

ΑΡΗΣ ΜΙΚΡΟΧΩΡΙΟΥ – ΑΡΗΣ ΚΑΛΑΜΩΝΑ 3-2

 1′-84′ Δαφνακης, 16 ‘ Κωνσταντινίδης / 40′-90’+2’ Ελευθεριάδης

ΕΘΝ. ΑΣΤ. ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΥ – ΔΟΞΑ ΒΩΛΑΚΑ 0-1
33′ Σταϊκος Ν.

Μ.Α. ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ – ΑΟ ΠΑΝΔΡΑΜΑΙΚΟΣ 1-2
25′ Ευκαρπιδης / 11′ Γουνατιδης, 72′ Μουρατίδης

ΑΕ ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ – ΔΟΞΑ ΠΕΤΡΟΥΣΑΣ 3-0
16′ Καγιαογλου, 60’Αλμανίδης Σ.,80′ Τζιβανακης

ΑΡΗΣ ΦΩΤΟΛΙΒΟΥΣ – Μ.Α. ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ 1-1
69’Νεβεσκιώτης / 90′ Λυκίδης

Βαθμολογία

Ν. ΑΜΙΣΟΣ 38
ΑΓ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 33
ΒΩΛΑΚΑΣ 32
ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ 30
ΧΩΡΙΣΤΗ 28
ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ 28
ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ 27
ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 24
ΠΕΤΡΟΥΣΑ 20
ΜΙΚΡΟΧΩΡΙ 18
ΦΩΤΟΛΙΒΟΣ 16
ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ 9
ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ 6
ΚΑΛΑΜΩΝΑΣ 4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *