Γ.Σ. Προσοτσάνης – Μέγας Αλέξανδρος Αγίου Αθανασίου 2-1: Αγχωτική νίκη με ανατροπή και παραμένει στην κορυφή

Τον αγώνα παρακολούθησε και σχολιάζει ο ΔΗΜ. ΑΔΑΚΤΥΛΟΣ

Πολύ σημαντική αλλά αρκετά αγχωτική νίκη που την διατηρεί στην κορυφή της βαθμολογίας σημείωσε η ομάδα της Προσοτσάνης κερδίζοντας στο γήπεδο της με σκορ 2-1 τον ιδιαιτέρα αξιόμαχο Μέγα Αλέξανδρο Αγίου Αθανασίου.

Έτσι με αυτή την νίκη η Προσοτσάνη ανέβηκε στους 40 βαθμούς και με καλύτερη διαφορά τερμάτων κρατάει την πρωτιά στην ισοβαθμία με τον Ορφέα Χωριστής, ενώ ο Μέγας που κάνει που κάνει πολύ καλή πορεία φέτος έμεινε στους 26 βαθμούς στην 6η θέση μαζί με Ξηροπόταμο και Αμπελόκηπους.

Το φιλμ του αγώνα

Στο αγωνιστικό μέρος του παιχνιδιού, οι φιλοξενούμενοι έβαλαν φωτιά στο ματς και με το καλημέρα μόλις στο 2’ προηγήθηκαν με γκολ του Κοντρόπουλου.

Αυτό το γκολ σίγουρα επηρέασε τους γηπεδούχους που προέρχονταν και από την πρώτη φετινή τους ήττα από τον Καλαμώνα και άργησαν αρκετά να βρουν ρυθμό στο παιχνίδι, με αρκετό άγχος και πολλές λανθασμένες φαινομενικά εύκολες πάσες.

Η καλύτερη φάση της Προσοτσάνης στο πρώτο μέρος ήταν ένα σουτ του Ματζιάρη στο 28’, ενώ διαμαρτύρεται για το ακυρωθέν γκολ του Τσακμακίδη Κώστα στο 33΄.

Δίκαια ο Μέγας που έκανε καλή διαχείριση του γκολ που πέτυχε προηγήθηκε στο πρώτο μέρος.

Στο δεύτερο μέρος η Προσοτσάνη μπήκε δυνατά όπως αναμενόταν και κατάφερε μέσα σε 5 λεπτά να γυρίσει το παιχνίδι με το εκπληκτικό γκολ του Κώστα Τσακμακίδη στο 51’ και το πλασέ του Τόπι 4λεπτά μετά.

Διαχείριση του σκορ από εκεί και πέρα για τους γηπεδούχους, ο ποιοτικός Άγιος Αθανάσιος πήρε μέτρα στο γήπεδο, προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, ήταν πολύ λίγες όμως οι φορές που έφτασε εντός μεγάλης περιοχής του αντιπάλου, χωρίς ουσιαστικά να δημιουργήσει κάποια κλασσική ευκαιρία για να φτάσει στην ισοφάριση.

Οι κορυφαίοι του αγώνα

Από τους γηπεδούχους στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων τα δύο μπακ Αντωνιάδης και Καλαϊτζής, ο πολύ ώριμος για την ηλικία του για ένα ακόμη παιχνίδι αμυντικός μέσος Κοσμάς Πετρίδης και φυσικά ο Κώστας Τσακμακίδης που αναστάτωνε την αντίπαλη άμυνα.

Από τον πολύ καλό για ένα ακόμη ματς Άγιο Αθανάσιο για ένα ακόμη παιχνίδι παίρνει ΑΡΙΣΤΑ τόσο σαν στόπερ στο πρώτο μέρος, όσο και σαν αριστερό μπακ στο δεύτερο μέρος στη φυσική του θέση Δημήτρης Σκάρογλου, ενώ πολύ καλό ματς στο κέντρο για ένα ακόμη παιχνίδι έκαναν οι Γιάννης Στεργιανός και Γιώργος Παπαζώτος, όπως και ο σκόρερ Μιχάλης Κοντρόπουλος που ήταν πολύ καλός.

Φάσεις αγώνα

Στο 2’ στην πλάτη της άμυνας ο Κοντρόπουλος με ωραίο πλασέ στην έξοδο του Καγγελίδη κάνει το 0-1.

Στο 28’ σέντρα του Καλαϊτζή στοπάρει ο Ματζιάρης κακό τελείωμα σουτ πάνω από τα δοκάρια.

Στο 33’ εκτελεί φάουλ ο Καλαϊτζής κεφαλιά πάσα του Αστερίου και ο Τσακμακίδης Κώστας σκοράρει από κοντά, το γκολ όμως ακυρώνεται από υπόδειξη του βοηθού Μαρμαρίδη παρά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.

Στο 51’ ξαφνικό μακρινό σουτ του Κώστα Τσακμακίδη αιφνιδιάζει αμυντικούς και Γιώργο Καραγιαννίδη και κάνει το 1-1 για την Προσοτσάνη.

Στο 55’ ο Τόπι βγαίνει στην πλάτη της άμυνας και με υποδειγματικό πλασέ κάνει το 1-1.

Τα στοιχεία του αγώνα

Διαιτητής του αγώνα: Βασίλης Χορόζογλου με βοηθούς Άγγελο Ζήρδα και Τάσο Μαρμαρίδη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Γ.Σ. Προσοτσάνης(Φώτης Χατζηκυριάκου): Καγγελίδης, Αντωνιάδης, Καλαϊτζής, Παπαμιχαήλ, Αστερίου, Πετρίδης, Ματζιάρης(56’ Γουνατίδης), Λυκίδης(56’ Παυλίδης), Τσακμακίδης Κώστας(86’ Καλαϊτζίδης), Τόπι, Κωνσταντινίδης(81’ Τσαγκαλίδης).

Μέγας Αλέξανδρος Αγίου Αθανασίου(Μπάμπης Ζεκερίδης): Καραγιαννίδης Γιώργος, Ζεκερίδης(56’ λ .τ. Μουρζίδης), Σουβλέρης(46’ Δημητριάδης Χρήστος), Καραγιαννίδης Δήμος, Σκάρογλου, Στεργιανός, Παπαδόπουλος Νίκος, Μπαμπασαλή(72’ Σαλπιγκτίδης), Κοντρόπουλος, Παπαζώτος, Τουμαντζίδης Δημήτρης.

Δ. Α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *