Αμετάβλητη η κατάσταση στην κορυφή της Α’ κατηγορίας: Προσοτσάνη – Άγιος Αθανάσιος 2-1, Δοξάτο – Χωριστή 1-2, Βώλακας – Νευροκόπι 2-0: Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για Μακεδονικό Αλιστράτης και Α.Ε. Καλή Βρύσης

Αμετάβλητη παρέμεινε η κατάσταση στην κορυφή της βαθμολογίας στη μάχη του τίτλου στην Α’ κατηγορία μετά το πέρας της 18ης αγωνιστικής.

Η πρωτοπόρος Προσοτσάνη παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον ποιοτικό Άγιο Αθανάσιο μόλις στο 2’ με γκολ του Κοντρόπουλου, κατάφερε μέσα σε 5 λεπτά στο β’ μέρος να ανατρέψει την κατάσταση, ισοφαρίζοντας στο 51’ με καταπληκτικό μακρινό σουτ του Κώστα Τσακμακίδη και φτάνοντας στην ολική ανατροπή 4λεπτά μετά στο 55’ με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή του Τόπι.

Με το ίδιο σκορ και το ίδιο δύσκολα κέρδισε και ο Ορφέας Χωριστής μέσα στη Φτελιά την αξιόμαχη ομάδα του Δοξάτου.

 Το παιχνίδι ήταν πολύ ανταγωνιστικό, με τον Ορφέα να προηγείται στο 14’ με τον Δούμπλατζη και πριν το φινάλε του ημιχρόνου να βρίσκει και 2ο γκολ σε κεφαλιά του Αθανασίου.

Το Δοξάτο όμως μπήκε δυνατά στο β’ μέρος και κατάφερε γρήγορα να μειώσει σε 1-2 με εκτέλεση πέναλτι του Μάριου Ζάχαρη, ενώ ο Ορφέας στη φάση του πέναλτι έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μανωλεσάκη.

Δυνατό ματς μέχρι το τέλος, το σκορ όμως έμεινε στο 1-2.

Νίκη και για την Δόξα Βώλακα στο ντέρμπι του Λεκανοπεδίου με σκορ 2-0 απέναντι στον Ακρίτα Κάτω Νευροκοπίου με δύο γκολ του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος Γιάννη Σίγγου στο 57’ και πέντε λεπτά μετά στο 62’ με απευθείας εκτέλεση κόρνερ.

Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα για Αλιστράτη και Καλή Βρύση

Φτάσαμε στην 18η αγωνιστική και Μακεδονικός Αλιστράτης και Α.Ε. Καλή Βρύσης έδειξαν ότι το πιστεύουν, παλεύουν όλα τα παιχνίδια και πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα.

Ο ψυχωμένος Μακεδονικός παρά το πρόβλημα που υπήρξε με ένα δελτίο υγείας ενός ποδοσφαιριστή και το ματς άργησε να ξεκινήσει 3ο λεπτά, κατάφερε με γκολ του Μανώλη Κοκοτσάκη στο 85’ να πετύχει μεγάλη νίκη με σκορ 1-0 απέναντι στη Δόξα Πετρούσας, μια δίκαιη και πανάξια νίκη για τους φιλοξενούμενους.

Νίκη και για την Α.Ε. Καλή Βρύσης σε συναρπαστικό παιχνίδι με σκορ 3-2 απέναντι στον Άρη Καλαμώνα.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Τάσο Παναγιώτου στο 37’, είδαν όμως τους πολύ καλούς γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο 57’ με τον Κουμπάκη και να κάνουν την ανατροπή με γκολ του τερματοφύλακα Μαρίνου Τσακίρη σε γέμισμα του προς την αντίπαλη περιοχή στο 62’.

Γκραν γκινιόλ εξέλιξη στο τελευταίο 10 λεπτό με τον Στέφανο Αλμανίδη με γκολάρα στο 83’ να κάνει το 2-2 και στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο νεαρός Νεκτάριος Κόττας που είχε μπει αλλαγή με κεφαλιά να κάνει μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς το 3-2. Οι γηπεδούχοι που έπαιζαν στο τελευταίο 15λεπτό και με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μπούτιου.

Νίκες για Καλαμπάκι και Αμπελόκηπους

Τέλος με νίκη ολοκλήρωσαν την 18η αγωνιστική Α.Ε. Καλαμπακίου και Α.Ε. Αμπελοκήπων.

Το Καλαμπάκι με αντίπαλο τον Ξηροπόταμο σ’ ένα παιχνίδι που αδικείται από το τελικό 1-0 γιατί είχε πολλές φάσεις και από τις δύο ομάδες, με τον Προκοπίου στο 62’ κατάφερε να πάρει τη νίκη, ενώ με το ίδιο σκορ νίκησαν και οι Αμπελόκηποι στη Νέα Αμισό με πέναλτι που κέρδισε ο Μουρατίδης στο 23’ και εκτέλεσε εύστοχα ο Καραγκοζίδης, με τους γηπεδούχους να διαμαρτύρονται για μια περίπτωση πέναλτι.

Να θυμίσουμε ότι ρεπό αυτή την αγωνιστική είχε η ομάδα του Εθνικού Αστέρα Καλλιφύτου.

Πιο αναλυτικά:

Γ.Σ. Προσοτσάνης – Μέγας Αλέξανδρος Αγίου Αθανασίου 2-1

51’ Κώστας Τσακμακίδης, 55’ Τόπι, 2’ Κοντρόπουλος

Φίλιπποι Δοξάτου – Ορφέας Χωριστής 1-2

 53’ Ζάχαρης πέν., 14’ Δούμπλατζης, 43’ Αθανασίου, 52’ κόκκινη Μανωλεσάκης

Δόξα Βώλακα – Ακρίτας Κάτω Νευροκοπίου 2-0

57’ και 62’ Γιάννης Σίγγος

Δόξα Πετρούσας – Μακεδονικός Αλιστράτης 0-1

84’ Κοκοτσάκης Μανώλης

Α.Ε. Καλή Βρύσης – Άρης Καλαμώνα 3-2

57’ Κουμπάκης, 62’ Τσακίρης, 95’ Κόττας Νεκτάριος, 37’ Παναγιώτου Τάσος, 83’ Αλμανίδης Στέφανος

Α.Ε. Καλαμπακίου – Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου 1-0

62’ Προκοπίου

Παοπ Νέας Αμισού – Α.Ε. Αμπελοκήπων 0-1

23’ Καραγκιοζίδης πεν.

19η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΚΡΙΤΑΣ Κ.ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥΔΟΞΑ ΒΩΛΑΚΑ
ΕΘΝ.ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΥΔΟΞΑ ΠΕΤΡΟΥΣΑΣ
ΑΡΗΣ ΚΑΛΑΜΩΝΑΑΕ ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥΑΕ Κ.ΒΡΥΣΗΣ
ΠΑΟΠ Ν.ΑΜΙΣΟΥΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ
ΑΕ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝΓ.Σ. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *