Α.Ε. Καλαμπακίου – Προσοτσάνη Γ.Σ. 3-0: Σε τροχιά τίτλου οι γηπεδούχοι κέρδισαν δίκαια και έσπασαν το σερί της Προσοτσάνης

Τον αγώνα παρακολούθησε και σχολιάζει ο ΔΗΜ. ΑΔΑΚΤΥΛΟΣ

Πραγματικό ντέρμπι ανάμεσα σε δύο εξαιρετικές και πολύ ποιοτικές ομάδες είχαμε στο Καλαμπάκι με τους γηπεδούχους να κερδίζουν 3-0 την Προσοτσάνη και με 27 βαθμούς να ανεβαίνουν στην 4η θέση της βαθμολογίας έχοντας 8 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες με 37-14 τέρματα διατηρώντας την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα.

Από την άλλη μεριά η Προσοτσάνη μετά από 7 συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και 4 στο κύπελλο γνώρισε την ήττα και έμεινε στην 6η θέση με 24 βαθμούς έχοντας 8 νίκες και 6 ήττες με 25-21 τέρματα.

Το φιλμ του αγώνα

Στο αγωνιστικό μέρος το πρώτο ημίχρονο ήταν πολύ μέτριο και ισορροπημένο χωρίς ιδιαίτερες ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες.

Επιφυλακτικές οι δύο ομάδες, χωρίς πολλά ρίσκα με τους γηπεδούχους όμως με κάθετη πάσα στο 32’ να απειλούν, ο Αβραάμ βγήκε από την εστία του και έδιωξε την μπάλα που στρώθηκε στον καλύτερο σε απόδοση παίκτη των γηπεδούχων τον Στέφανο Αλμανίδη που με καταπληκτικό μακρινό πλασέ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας γράφοντας το 1-0.

Το ματς απέκτησε καλύτερο ρυθμό στο τελευταίο 5λεπτό του πρώτου μέρους με την Προσοτσάνη να απειλεί με Λάμπρου στο 37’ και Μωϋσίδη στο 43’ και το Καλαμπάκι να έχει στο φινάλε του πρώτου μέρους φάουλ του Κώστα Κωνσταντινίδη που πέρασε άουτ.

Άλλαξε σύστημα και έγινε πιο επιθετική η Προσοτσάνη στο β’ μέρος με το Καλαμπάκι να χτυπάει στην κόντρα

Το δεύτερο μέρος είχε πολύ καλύτερο ρυθμό.

Η Προσοτσάνη άλλαξε σχηματισμό με τρεις πίσω στην άμυνα, τον Ρούσσο στο κέντρο και στα δύο άκρα Κώστα Τσακμακίδη και Χρήστο Παναγιώτου με τις τρεις αλλαγές να δίνουν πνοή και ζωντάνια στην ομάδα.

Το Καλαμπάκι διαχειρίστηκε άψογα και πολύ διαβασμένα το ματς και παρά την κατοχή του αντιπάλου απειλήθηκε ουσιαστικά μια φορά με πολύ ωραία πάσα του Προκοπίου ο Λάμπρου βρέθηκε τέτατετ το τελείωμα του από πλάγια όμως δεν ήταν καλό με την μπάλα να καταλήγει άουτ.

Αντίθετα το Καλαμπάκι στην κόντρα ήταν πολύ επικίνδυνο με τον Καρρά να χάνει σημαντική ευκαιρία στο 60’ τον πρόλαβε και τον έκοψε σωτήρια όμως ο Αβραάμ.

Άλλαξαν οι ισορροπίες στο ματς με την αποβολή Ρούσσου και την είσοδο στο ματς του Λευτέρη Τζιβανάκη

Οι ισορροπίες άλλαξαν στο ματς στο 81’ με τον Δημήτρη Ρούσσο να αποβάλλεται με 2η κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα σε αντίπαλο και την είσοδο του αγέραστου Λευτέρη Τζιβανάκη που ουσιαστικά τελείωσε το ματς στο 84’ με ωραίο πλασέ μέσα από την περιοχή.

Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Κώστας Κωνσταντινίδης με ωραίο γύρισμα του Γρηγόρη Δημητριάδη με σουτ μέσα από την περιοχή στο 95’.

Δύο φορές διέκοψε το ματς ο Νίκος Αχθοφορίδης

Να σημειώσουμε ότι στο ματς είχαμε δύο φορές ολιγόλεπτη διακοπή από τον πολύπειρο ρέφερι της αναμέτρησης Νίκο Αχθοφορίδη μια και στο πρώτο μέρος στο 10’ για εξύβριση από φιλάθλους του Καλαμπακίου και μια στο 80’ για τον ίδιο λόγο από την μεριά των φιλάθλων της Προσοτσάνης.

Πάντως και στις δύο περιπτώσεις μετά την απόφαση του διαιτητή να διακόψει το ματς τα πράγματα ηρέμησαν και το αποτέλεσμα δικαίωσε την επιλογή του μια και όλα κύλησαν ομαλά σ’ ένα παιχνίδι με αρκετά νεύρα και δύσκολο στην διαχείριση του.

Τα στοιχεία του αγώνα

Στο ξεκίνημα του ματς τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου Τ΄άσου Καμπαντζάκη.

Διαιτητής του αγώνα: Νίκος Αχθοφορίδης με βοηθούς Φόφη Νικολαϊδου και Στέργιο Ανδρέογλου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Α.Ε. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ(Λάζαρος Μουρατίδης):

Κελετζής, Πέτρο, Αλμανίδης Στέφανος, Κλόγκιρι, Δεμενελούδης, Δημητριάδης Γρηγόρης, Καγιάογλου, Μαυροβασίλης, Καρράς(78’ Τζιβανάκης), Καπτέλι, Κωνσταντινίδης Κώστας.

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ Γ.Σ.(Φώτης Χατζηκυριάκου):

Αβραάμ, Καλαϊτζίδης(46’ Ρούσσος), Καλαϊτζής, Παπαμιχαήλ, Αστερίου, Πετρίδης, Αβράμης(46’ Τσακμακίδης Κώστας), Παυλίδης Παύλος(57’ Προκοπίου), Λάμπρου(77’ Φιλίππου), Πατένταλης, Μωυσίδης(46’ Παναγιώτου Χρήστος).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *