Φωτιά στην κορυφή έβαλε το Καλαμπάκι κερδίζοντας 4-2 στην πρωτοπόρο Νέα Αμισό: Λευκή ισοπαλία στο ντέρμπι Χωριστή – Βώλακας: Μεγάλο διπλό 4-1 του Ξηροποτάμου μέσα στην Καλλίφυτο

Με την 11η αγωνιστική συνεχίστηκε το πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας του νομού μας.

Φωτιά στην κορυφή έβαλε η Α.Ε. Καλαμπακίου κερδίζοντας με σκορ 4-2 και με ανατροπή μέσα στην έδρα της πρωτοπόρου Νέας Αμισού.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 18’ με τον Αμανατίδη με τον μεγάλο πρωταγωνιστή του Καλαμπακίου Κώστα Κωνσταντινίδη να ισοφαρίζει στο 21’. Ο Αχιλλέας Μπιαζάκης έκανε το 2-1 στο 26’, για να έρθει το 2-2 στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου από απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαυροβασίλη.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν και πάλι προβάδισμα με γκολ του Κώστα Κωνσταντινίδη στο 47’, για να έρθουμε στο συναρπαστικό φινάλε στις καθυστερήσεις με τη Νέα Αμισό να κερδίζει πέναλτι που εκτέλεσε ο Μασκαλίδης και απέκρουσε ο Κελετζής, για να έρθει στην τελευταία φάση του ματς ο Κώστας Κωνσταντινίδης να κάνει το τελικό 2-4.

Μια ήττα του ΠΑΟΠ Νέας Αμισού που εκμεταλλεύτηκε ο Μέγας Αλέξανδρος Αγίου Αθανασίου κερδίζοντας 2-1 τον αξιόμαχο Άρη Φωτολίβους. Στο παιχνίδι αυτό πριν ξεκινήσει τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του πρώην προέδρου του Άρη Φωτολίβους Θρασύβουλου Παπαδόπουλου.

Στο 28’ ο Φόρης Παναγιώτου έκανε το 1-0, στο 42’ ο Δήμος Καραγιαννίδης το 2-0 για να κλείσει το ημίχρονο και το σκορ στο 2-1 με το γκολ του Ευσταθιάδη.

Στη μάχη της κορυφής λευκή ισοπαλία είχαμε στο ντέρμπι στη Χωριστή μεταξύ του τοπικού Ορφέα και της Δόξας Βώλακα, ενώ ισόπαλο αλλά με γκολ έληξε το παιχνίδι των Αμπελοκήπων με τον Πανδραμαϊκό και το τελικό 2-2.

Πριν την έναρξη του αγώνα τιμήθηκε από τις δύο ομάδες η παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS με τον σύλλογο των υπαλλήλων φαρμακείων Δράμας σε μια πολύ όμορφη κίνηση να δίνει από ένα δέμα προφυλακτικά για τις δύο ομάδες.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν 2-0 με τα τέρματα του Κώστα Κυσσίδη στο 22’ και του Τσερκέζου στο 57’, οι φιλοξενούμενοι όμως επανήλθαν στο ματς και αρχικά μείωσαν με τον Χατζηκυριάκου στο 61’ για να φτάσουν στην ισοφάριση με τον Μουρατίδη στο 88’.

Μεγάλο διπλό για τον Ξηροπόταμο με 4-1 στην Καλλίφυτο

Στη μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού ο Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου πέτυχε μεγάλη νίκη με σκορ 4-1 μέσα στην Καλλίφυτο.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 6’ με τον Νίκο Τρελλόπουλο, δύο λεπτά μετά όμως ο Κιοσσές κέρδισε πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Πάνος ισοφαρίζοντας σε 1-1 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στο 55’ με καταπληκτική ασίστ ο Μουχτάρης τροφοδότησε τον Τσιάρα που έκανε το 1-2 και ο σκόρερ του 1-2 ανατράπηκε δύο λεπτά μετά από πίσω από τον Κύρκο που αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα.

Δυο γκολ ακόμη για τον Μέγα στο φινάλε της αναμέτρησης με τον Πάνο στο 85’ και τον Άρμεν στο 91’ για το τελικό 1-4.

Σημαντικά διπλά για Πετρούσα και Προσοτσάνη

Με σημαντικές νίκες εκτός έδρας συνέχισαν την πορεία τους Δόξα Πετρούσας και Προσοτσάνη.

Σίγουρα πιο σημαντική και πιο δύσκολη η νίκη της Πετρούσας σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες του πρωταθλήματος αυτή του Μικροχωρίου με σκορ 2-0 πετυχαίνοντας ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, με τον νεαρό Ζεδαμάνη στο 7’ και τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Καλλέργη στο 79’.

Η Προσοτσάνη πέτυχε την 5η συνεχόμενη νίκη της κερδίζοντας 4-1 στον Καλαμώνα τον τοπικό Άρη.

Ο προπονητής Φώτης Χατζηκυριάκου με αυτό το ματς συμπλήρωσε 100 συμμετοχές στον πάγκο της Προσοτσάνης, ενώ ο Κώστας Τσακμακίδης με τα 2 γκολ που πέτυχε έφτασε τα 100 γκολ στο πρωτάθλημα με την φανέλα της ομάδας του.

Πέρα από τον Τσακμακίδη, Λάμπρου και Καλαϊτζής ήταν οι σκόρερ των δύο άλλων τερμάτων, με τον Ελευθεριάδη να πετυχαίνει το μοναδικό γκολ του Καλαμώνα.

Πιο αναλυτικά τα 7 παιχνίδια και οι σκόρερ των αναμετρήσεων:

ΠΑΟΠ Ν.ΑΜΙΣΟΥ – Α.Ε. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ 2-4

Σκόρερ: 18′ Αμανατίδης ,26′ Μπλιαζακης / 21′-47′ – 90’+5’Κωνσταντινίδης,45′ +3′ Μαυροβασιλης


Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ – ΑΡΗΣ ΦΩΤΟΛΙΒΟΥΣ 2-1

Σκόρερ:28′ Παναγιώτου, 42′ Καραγιαννίδης Δήμος/ 45′ Ευσταθιάδης


ΕΘΝ.ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΥ – Μ.Α.ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ 1-4

Σκόρερ: 6′ Τρελοπουλος/ 8′ (Πεν), 85′ Πανος, 55′ Τσιάρας , 90′ Αρμεν

Κόκκινη κάρτα: 58′ Κύρκος (με δέκα παίκτες η Καλλίφυτος)

ΑΡΗΣ ΜΙΚΡΟΧΩΡΙΟΥ – Γ.Σ. ΔΟΞΑ ΠΕΤΡΟΥΣΑΣ 0-2

Σκόρερ: 7′ Ζεδαμανης, 79′ Καλλέργης


Α.Ε. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ Α.Ο. 2-2

Σκόρερ:22′ Κυσσιδης Κ., 57′ Τσερκεζος / 61 ‘ Χατζηκυριάκου , 88’ Μουρατίδης


ΟΡΦΕΑΣ ΧΩΡΙΣΤΗΣ – ΔΟΞΑ ΒΩΛΑΚΑ 0-0 

ΑΡΗΣ ΚΑΛΑΜΩΝΑ – ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ Γ.Σ. 1-4

Σκόρερ:55′ Ελευθεριάδης / 2′, 35′ Τσακμακιδης, 52 ‘ Καλαϊτζής, 70’ Λάμπρου

Δ. ΑΔ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *