Κινητικότητα για να βοηθήσει ο Δήμος Δράμας για την επανεκκίνηση του Αθλητισμού | Σημαντική πρόταση του Γιώργου Μουχτάρη (Βίντεο)

Σιγά σιγά η επιστροφή για τον αθλητισμό είναι πολύ κοντά και οι αρμόδιοι φορείς προετοιμάζονται ώστε να μπορέσουν να βοηθήσουν τους Συλλόγους. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ξεκινάει σύντομα με τις επίσημες ανακοινώσεις να βγαίνουν αύριο μέχρι το απόγευμα.

Έτσι στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο ο Δημοτικός Σύμβουλος του Project 2020, ποδοσφαιριστής και Προπονητής , έκανε μια ενδιαφέρουσα πρόταση για να βοηθηθούν οι ομάδες και από τον Δημό και να μπορέσει να ξεκινήσει και πάλι ο αθλητισμός και κυρίως το τοπικό ποδόσφαιρο αφού δεν υπάρχουν και προβλήματα με τις μετακινήσει.

Εμείς επικοινωνήσαμε με τον Γιώργο Μουχτάρη ο οποίος δήλωσε :

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις της γενικής γραμματείας αθλητισμού είμαστε κοντά σε άνοιγμα του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Σύμφωνα πάντα με τα πρωτοφανή δεδομένα του covid-19  θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία του Δήμου οικονομικά κυρίως.

Λόγω του ότι θα επιβληθούν κάποια μέτρα έτσι ώστε να είναι ομαλή η διεξαγωγή των πρωταθλημάτων η Πρόταση μου αφορά την επιδότηση όλου του κόστους των ράπιντ τεστ που θα χρειαστούν ανά βδομάδα για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο από τον κωδικό που έχει ενισχυθεί για την αντιμετώπιση του κοβιντ. Ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να πραγματοποιηθεί αυτό, είναι να αγοράσει ο Δήμος τα ραπιντ τεστ και να τα κάνει δωρεά στον ΕΟΔΥ. Αυτός με την σειρά του θα αποδεχθεί τα ραπιντ τεστ και σε συνεννόηση με τα σωματεία θα πραγματοποιείται ο εβδομαδιαίος προληπτικός έλεγχος.

Η πρόταση αυτή αφορά αποκλειστικά ερασιτεχνικά σωματεία και μόνο. Ένας γρήγορος υπολογισμός, με συγχωρείτε αν κάνω λάθος, είναι γύρω στα 20 ερασιτεχνικά σωματεία του Δήμου που απαρτίζονται με 20 μέσο όρο αθλητές το κάθε ένα. Αυτό σημαίνει 400 τεστ την βδομάδα. Το κόστος για κάθε τεστ ορίζεται γύρω στα 6€ που με μια μεγάλη παραγγελία θα καταφέρουμε πολύ καλύτερη προσφορά. Όποτε μιλάμε για ένα κονδύλιο της τάξεως των 15000€ για τους επόμενους δυο μήνες.

Πιστεύω να αντιλαμβάνεστε όλοι τον πόθο των αθλητών να επιστρέψουν και πάλι πίσω στα γήπεδα αλλά και το κοινωνικό όφελος από την κίνηση αυτή μέσω του δήμου. Να επισημάνω ότι σε περίπτωση που απαιτείται εν τέλη εβδομαδιαίος έλεγχος και το βάρος επωμιστεί στα σωματεία να είστε σίγουροι ότι ελάχιστοι θα είναι αυτοί που θα μπορούν να σηκώσουν αυτό το βάρος με αποτέλεσμα εν τέλη να μην λειτουργήσει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη όλοι μας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *