Δόξα Βώλακα – Γ.Σ. Προσοτσάνης 0-0: Δίκαιη μοιρασιά βαθμών στο ντέρμπι κορυφής

Τον αγώνα παρακολούθησε και σχολιάζει ο ΔΗΜ. ΑΔΑΚΤΥΛΟΣ

Υψηλού επιπέδου παιχνίδι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλαθλοι που βρέθηκαν στο παγωμένο Βώλακα για το μεγάλο ντέρμπι κορυφής μεταξύ της τοπικής Δόξας και του Γ.Σ. Προσοτσάνης.

Οι φιλοξενούμενοι με το ισόπαλο 0-0 κατέκτησαν με το φινάλε του πρώτου γύρου τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα, όντας και η μοναδική αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα.

Από την άλλη μεριά ο Βώλακας με τον ένα βαθμό διατηρεί την 2η θέση σε απόσταση δύο βαθμών από την Προσοτσάνη και η μάχη για την φετινή κατάκτηση του τίτλου, απ’ ότι φαίνεται των δύο και του Ορφέα Χωριστής που ανέβηκε στους 31 βαθμούς συνεχίζεται.

Το φιλμ του αγώνα

Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο σε όλη την διάρκεια του.

Οι δύο ομάδες είχαν κάποιες εξάρσεις που πίεζαν τον αντίπαλο, διαβασμένοι όμως και οι δύο ανασταλτικά δεν επέτρεπαν την πολύ μεγάλη ευκαιρία στην αντίπαλη εστία.

Το δεύτερο μέρος κύλησε πάνω – κάτω στον ίδιο ρυθμό με τον Βώλακα όμως να είναι πιο επιθετικός με συνεχόμενα κόρνερ και πίεση στον αντίπαλο, που κατάφερε όμως να ανταποκριθεί και να απαντήσει στην μεγάλη ευκαιρία του Τσαμπάζη στο 89’ με δική της μεγάλη ευκαιρία με τον Θεόφιλο Γουνατίδη με τον φορμαρισμένο Παγκάκη να κάνει την επέμβαση του αγώνα και να κρατάει το μηδέν για την εστία του, σε σημείο μάλιστα που η Προσοτσάνη έπαιζε με 10 παίκτες λόγω τραυματισμού του Παυλίδη και ενώ είχε κάνει τις 5 αλλαγές της στο παιχνίδι.

Οι κορυφαίοι του ματς

Η αλήθεια είναι ότι σε ένα ματς που ολοκληρώνεται 0-0, τον πρώτο λόγο στη γραμμή των διακριθέντων τον έχουν οι ανασταλτικοί παίκτες.

Για την Προσοτσάνη με ΔΙΑΦΟΡΑ ο κορυφαίος της ομάδας και του γηπέδου ήταν ο 19χρονος Θόδωρος Μελενικιώτης με σωτήριες επεμβάσεις, προωθήσεις και κυριολεκτικά ασταμάτητα χιλιόμετρα μέσα στο γήπεδο.

Από την άλλη μεριά μια από τα ίδια για τον κεντρικό αμυντικό Πέτρο Μποσκοψίου που βοηθούσε και επιθετικά, ενώ αμυντικά ήταν αλάνθαστος για ένα ακόμη παιχνίδι.

Είχαμε και άλλους διακριθέντες στο ματς, οι δύο συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές όμως έκαναν την διαφορά για τις ομάδες τους.

Φάσεις αγώνα 

Στο 3’ ωραία προσπάθεια του Σίγγου, πάσα παράλληλη αφήνει ωραία με προσποίηση ο Στάικος, σουτ συρτό του Ηλία Σταμπουλή ελάχιστα άουτ.

Στο 16’ απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κώστα Δράμπαλη ελάχιστα άουτ.

Στο 21’ από καλή θέση σουτ του Κώστα Τσακμακίδη δύσκολα και σωτήρια ο Παγκάκης διώχνει σε κόρνερ.

Στο 24’ ωραία σέντρα από δεξιά για την Προσοτσάνη στο 2ο δοκάρι προβολή του Τόπι στο εξωτερικό μέρος των διχτύων.

Στο 40’ λάθος στην άμυνα του Βώλακα, μπαίνει στην περιοχή ο Κώστας Τσακμακίδης συρτό σουτ άουτ.

Στο 51’ απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Σταμπουλή σωτήρια πάνω στη γραμμή με κεφαλιά θα διώξει ο Μελενικιώτης.

Στο 84’ χλιαρό πλασέ του Τσαμπάζη από καλή θέση μπλοκάρει ο Αβραάμ.

Στο 89’ γύρισμα στην περιοχή από καλή θέση σουτ του Τσαμπάζη άουτ.

Στο 91’ μεγάλη ευκαιρία για την Προσοτσάνη τέτατετ ο Γουνατίδης σουτ σωτήρια βγαίνει από την εστία του και κόβει την μπάλα ο Παγκάκης.

Τα στοιχεία του αγώνα 

Διαιτητής του αγώνα Σιαμανής Αντώνης με βοηθούς Παστιάδη Μάνο και Κουβαλάκη Παναγιώτη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Δόξα Βώλακα(Λευτέρης Ροδίτης):

Παγκάκης, Χαλκίδης, Καρπιτσάρης(75’ Δράμπαλης Γιώργος), Μποσκοψίου, Κασσός, Βασιλειάδης Μίλτος, Σίγγος Γιάννης, Δράμπαλης Κώστας, Στάικος Νίκος(80’ Μαρκόπουλος), Σταμπουλής Ηλίας(83′ Τσαμπάζης), Μαλίκης(11’ λ. τ. Βασιλειάδης Αντώνης,70′ Μουζενίτοβ)

Γ.Σ. Προσοτσάνης(Φώτης Χατζηκυριάκου):

Αβραάμ, Μελενικιώτης, Καλαϊτζής, Παπαμιχαήλ(22’ λ. τ. Παυλίδης), Αστερίου, Πετρίδης, Ματζιάρης(66’ Κέντογλου), Ρούσσος(66’ Καρακάσης), Λυκίδης(83’Κωνσταντινίδης), Τσακμακίδης Κώστας(66’ Γουνατίδης), Τόπι.

Δ. Α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *