Κονιτσιώτη: «Έτσι εντοπίζονται τα χειραγωγημένα παιχνίδια»

Η Πέννυ Κονιτσιώτη, γνωστή νομικός, μίλησε στο Metropolis 95.5 για την διαδικασία που ακολουθείται προκειμένου να εντοπίζονται τα χειραγωγημένα παιχνίδια στην Ελλάδα. «Υπάρχει κάτι αισιόδοξο. Με μία νέα σύμβαση που υπεγράφη πρόσφατα και θα εφαρμόζεται η Ελλάδα συμμετέχει στο δίκτυο πλατφορμών παρακολούθησης χειραγωγημένων αγώνων» είπε αρχικά κα συνέχισε αναφορικά με το πως βρίσκονται ύποπτα ματς:

«Αυτό έχει πολλές παραμέτρους. Κρίνεται από την αγωνιστική συμπεριφορά κάθε ομάδας. Υπάρχουν οργανισμοί κα φορείς που παρακολουθούν. Επίσης, από το αν υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση χρημάτων και ειδικά στον παράνομο στοιχηματισμό. Βλέπουμε την πορεία ενός παιχνιδιού με διάφορους υπολογιστικούς φορείς. Αν κρίνεται ως ύποπτο στέλνεται ότι πρέπει να διερευνηθεί.

Από εκεί και πέρα, συντάσσονται δύο πορείες, δύο φάκελοι. Η μία είναι η πειθαρχική, στην ΕΠΟ και η άλλη στον εισαγγελέα, η ποινική. Θα κληθούν οι αθλητές και μετά τυχόν μάρτυρες και θα παρθούν καταθέσεις. Μπορεί να έχουμε να κάνουμε και διαιτητές και παράγοντες. Το βασικό είναι η έκθεση της Sportsradar. Αν κρίνουμε ότι μία περίπτωση είναι ελεγκτέα φτάνουμε μέχρι την καταδίκη».

Κατέληξε λέγοντας: «Η πειθαρχική διαδικασία είναι ανεξάρτητη από την ποινική.  Θεωρώ ότι υπάρχει βούληση, έχουμε και τους ανθρώπους και τους κανονισμούς».

Πηγή : Metrosport

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *