Συνέντευξη με τον Πέτρο Στοϊλα |Π. Στοϊλας : Η προσέγγιση του κ. Καϊρη και η ιστορία του Πανδραμαϊκου με έκαναν να πω το «ναι»

Στην Dramasport και τον Δημήτρη Μπουτζέκη μίλησε ο νέος προπονητής του Πανδραμαϊκού Πέτρος Στοϊλας. Ο Σερραίος τεχνικός μετά από θητεία σε ομάδες του τοπικού του Σερρών, Δόξα Δράμας, Πανσερραϊκό και Ρόδο είναι πιο έτοιμος από ποτέ ώστε να αναλάβει τα ηνία της Δραμινής ομάδας ως πρώτος προπονητής.

Σίγουρα η επιλογή του προπονητή και οι κινήσεις της Δραμινής ομάδας δείχνουν ότι η ομάδα προετοιμάζεται για πρωταθλητισμό στην Γ’ εθνική, ή για καλή πορεία στην Super League 2.

Δείτε τι δήλωσε ο Πέτρος Στοϊλας στην Dramasport, ανέφερε τιθ ήταν αυτό που τον έκανε να αποδεχτεί την πρόταση της Δραμινής ομάδας, για το πόσο δύσκολο είναι να γίνει ο προγραμματισμός όταν δεν ξέρει η ομάδα που θα αγωνίζεται, για το πέρασμα του από Δόξα Δράμας, Πανσερραϊκό και Ρόδο, όπως επίσης για την φιλοσοφία του στην αλλαγή σελίδας για τον Πανδραμαϊκό.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Ερ: κύριε Στοιλα ποτέ έγινε η πρώτη επαφή σας με τον Πανδραμαικό και τι έπαιξε ρόλο στην απόφαση σας να δεχτείτε την πρόταση και να αναλάβετε την τεχνική του ηγεσία;;

Η πρώτη μου επαφή με τους ανθρώπους του Πανδραμαικου έγινε στα τέλη Ιουνίου..Η προσέγγιση και η σοβαρότητα της διοίκησης και του προέδρου κ.Καΐρη έπαιξε σημαντικό ρολό, όπως επίσης και η σταθερά καλή πορεία της ομάδας τα τελευταία χρόνια..Βέβαια ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε και για μια ομάδα που έχει τη δίκη της σημαντική ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο και είμαι γνωστή πανελλαδικά.

Ερ: Πόσο δύσκολο είναι να γίνει ο προγραμματισμός για τη νέα χρονιά όταν ακόμη δεν ξέρετε σε ποια κατηγορία θα παίξει η ομάδα;;


Στην ουσία δεν μπορεί να γίνει… Απλά προσπαθούμε σε συνεργασία με τη διοίκηση να δουλεύουμε επάνω σε 2 πλανά ώστε να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο και να υπάρχει έστω μια βάση πάνω στην οποία θα χτιστεί η ομάδα μετά την οποια απόφαση.

Ερ: Η δική σας φιλοσοφία ποια είναι;; Ποιο είναι το πλάνο για την αγωνιστική εικόνα του Πανδραμαικου τη νέα χρονιά;;


Είναι συνέχεια της προηγούμενης ερώτησης σας, δηλαδή θα εξαρτηθεί από τη κατηγορία τόσο ο στόχος όσο και η φιλοσοφία. Προσωπικα δεν είναι δογματικός με συστήματα κτλ..Απλά θέλω η ομάδα μου να παρουσιάζεται πάνω απ όλα σοβαρή και έτοιμη ώστε να ανταπεξέλθει στις συνθήκες του καθε αγώνα με στόχο και σκοπό να κερδίζει.
Σίγουρα όμως είναι στο πλάνο μας να μείνει ο βασικοσ κορμός παικτων από πέρυσι και να κοιτάξουμε ανάλογα τη κατηγορία να ενισχυθούμε ,και να δώσουμε χώρο σε παιδιά της Δραμας.

Ερ: Οι φίλαθλοι του Πανδραμαικου αγωνιούν σε ποια κατηγορία θα παίξει η ομάδα τη νέα χρονιά. 

Είστε σε καθημερινή επαφή με την διοίκηση και τον Κύριο Καίρη υπάρχει κάποια νεώτερη ενημέρωση;;


Κοιτάξτε,υπάρχει σίγουρα αγωνία απ όλους και ποσό μάλλον από τον κόσμο μας που αγωνία μετά από χρόνια να δει την ομάδα σε επαγγελματική κατηγορία… Υπάρχει αισιοδοξία αλλά χρειάζεται υπομονή και περιμένουμε όλοι την τελική απόφαση της ΕΠΟ.

Ερ: Έχετε εικόνα της πορείας του Πανδραμαικου τα τελευταία χρόνια;;; Θεωρείτε ότι μπορεί η ομάδα να δηλώσει το βάρος σε άλλο επίπεδο στη Σούπερ λιγκ 2 αν επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά και πάρει την άνοδο;;;


Είχα εικόνα ειδικά από τη σαιζόν που τελείωσε, είδα και παιχνίδια live…. επίσης έτυχε να γνωρίζω και αρκετά πόδια από το ρόστερ! Βέβαια από τη στιγμή που ανέλαβα την ομάδα, είδα όλους τους αγώνες ώστε να έχω πλήρη άποψη, και στην ερώτηση σας θα απαντήσω καταφατικά, φυσικα και ναι μπορεί να σηκώσει το βάρος αλλά με πολύ δουλειά, ταπεινότητα και προσήλωση.

Ερ: Έχετε δουλέψει στον Πανσερραϊκό, στη Δόξα και γνωρίζετε καλά το ποδόσφαιρο στην περιφέρειά μας.

Αυτή την στιγμή δεν υπάρχει εκπροσώπηση στη μεγάλη κατηγορία. 

Που υστερούμε;; Θα αλλάξει αυτή η πτωτική εικόνα;;


Καταρχας το ποδόσφαιρο στην περιφέρεια μας(ποδοσφαιρικα περιφέρεια μας) έβγαζε και θα βγάζει παίκτες ,είναι αυτό που λέμε ποδοσφαιρομάνα τόσο οι Σερρες όσο και η Δραμα.
Όσον αφορά το συλλογικό επίπεδο θεωρώ δεν υπάρχει εκπροσώπηση στην μεγάλη κατηγορία για πολλούς λόγους, σίγουρα από κάποια λάθη των ίδιων των ομάδων, αλλα και οτι πλέον υπάρχει μια μικρή λίγκα που κάθε χρόνο ανεβαίνει μια ομάδα, και αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο όταν δεν υπάρχει και κάποιος μεγάλος οικονομικά ιδιοκτήτης… Θεωρώ όμως οτι δεν θα αργήσει να γίνει αυτό και να ξαναδούμε μια ομάδα της περιφέρεια μας(ποδοσφαιρικά)στην σουπερ λιγκ 1!

Ερ: Πέρσι δουλέψατε στη Ρόδο στη Σούπερ λιγκ 2.

Ένα επίσης πολύ βασανισμένο πρωτάθλημα από τις πολλές αλλαγές και το όλο σύστημα διεξαγωγής του.
Πέρυσι δούλεψα στο Νότιο όμιλο, δυσκολότερο σε σχέση με τις μετακινήσεις, ιδίως για την ομάδα που ήμουν..Ένα πρωτάθλημα όντως βασανισμένο και αγωνιστικά και οικονομικά αλλά οπως είπα και πριν και από θέμα προκήρυξης όσον αφορά την άνοδο .Άδικο 100%!!
Η εμπειρία που είχα στη Ρόδο, οπως καθε εμπειρία είναι ένα μεγάλο μάθημα, ένα τεράστιο κέρδος για το αύριο. Γνώρισα σημαντικούς ανθρώπους, γνώρισα εξαιρετικούς αθλητές και είχαμε μια άριστη συνεργασία,
Η οποία Στέφθηκε με επιτυχία, η ομάδα σώθηκε και εύχομαι να βρει το δρόμο της.

Ερ: Πόσο δύσκολος είναι ο ρόλος του προπονητή σε μια ομάδα;; Πιο σημαντικό κομμάτι κατά την γνώμη σας και συμβολή του προπονητή η προετοιμασία του ματς μέσα στην εβδομάδα ή το κοουτσαρισμα την ώρα διεξαγωγής του αγώνα;;


Στο ποσό δύσκολος είναι ο Ρόλος του προπονητή,θα επέλεγα να απαντήσω ότι είναι πολύ σημαντικός, κομβικός!
Δεν θα τον χαρακτήριζα ούτε εύκολο ουτε δύσκολο.
Στο επομενο πολύ καλό ερώτημα σας, η απαντηση είναι ότι ο αγώνας είναι συνέχεια όλης της εβδομάδας. Άρα λοιπόν είναι εξίσου σημαντικο να προετοιμασεις κατάλληλα την ομάδα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας ώστε να παρουσιαστεί καθόλα έτοιμη ….και φυσικα εξίσου σηματιντικο να παρέμβεις στη διάρκεια του αγώνα και αυτό απαιτεί μεγάλη συγκέντρωση,διορατικότητα και συνεργασία με το υπόλοιπο τιμ.
Η προετοιμασία λοιπόν και το κοουτσάρισμα είναι θεωρώ εξίσου σημαντικά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *