Αλλαγή κανονισμού για τις ομάδες Β’ στην Superleague 2

Aλλαγές στον κανονισμό των ομάδων Β’ ανακοίνωσε η Επιτροπή Έκτακτων Θεμάτων της ΕΠΟ.

Συγκεκριμένα οι Β’ ομάδες θα χρησιμοποιούν τους ίδιους ξένους με τις υπόλοιπες, ενώ ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός μπορούν κατά τη διάρκεια της σεζόν να μετακινούν στις Β’ ΠΑΕ ποδοσφαιριστές της πρώτης ομάδας.

Στο άρθρο 4 παρ. 2 πλέον αναφέρεται:

«Μία ΠΑΕ της Super League 1 που διατηρεί Β ομάδα δύναται, κατά παρέκκλιση των όσων ορίζονται στο άρθρο 3 παρ. 2 και 3 του Παραρτήματος Α του ΚΙΜΠ, να διατηρεί στη δύναμη της αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές προερχόμενους από χώρες που δεν είναι μέλη της ΕΕ/ΕΟΧ, κατ’ ανώτατο όριο δώδεκα (12), εκ των οποίων έως οκτώ (8) μπορεί να είναι άνω των είκοσι τριών (23) ετών. Από αυτούς τους δώδεκα δύναται κάθε ΠΑΕ να χρησιμοποιεί ανά αγώνα πρωταθλήματος Super League 1, ήτοι να αναγράφονται στο φύλλο αγώνα και να αγωνίζονται μέχρι πέντε (5) χωρίς ηλικιακό περιορισμό, ενώ ανά αγώνα της Β’ ομάδας για το πρωτάθλημα Super League 2, δύνανται να εγγραφούν στο φύλλο αγώνα και να αγωνιστούν, κατ’ ανώτερο, όσοι θα επιτρέπονται και για τις λοιπές ομάδες που θα συμμετάσχουν σε αυτό σύμφωνα με την προκήρυξη της Super League 2».

Στο άρθρο 4 παρ.3 πλέον αναφέρεται:

«Όλοι οι ποδοσφαιριστές (Έλληνες, κοινοτικοί και αλλοδαποί) που κατά την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου ανήκουν στο ρόστερ μίας ΠΑΕ που διαθέτει Β’ ομάδα, μπορούν να μετακινούνται και να αγωνίζονται ελεύθερα καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου σε αγώνες τόσο της Κύριας όσο και της Β’ ομάδας. Το ίδιο ισχύει και για τους ποδοσφαιριστές που αποκτώνται από την ΠΑΕ κατά τη διάρκεια των μετεγγραφικών περιόδων τρεχούσης της αγωνιστικής περιόδου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *