Μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις Χωριστή και Προσοτσάνη με το τελικό 1-1: Βώλακας – Πετρούσα 3-0, Άγιος Αθανάσιος – Αμπελόκηποι 3-0 και Καλαμώνας – Δοξάτο 1-1 στα πιο σημαντικά παιχνίδια

Με την διεξαγωγή της 10ης αγωνιστικής ολοκληρώθηκε το 2022 για το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Δράμας.

Μια αγωνιστική που είχαμε το μεγάλο ντέρμπι κορυφής μεταξύ των δύο αήττητων ομάδων Ορφέας Χωριστής και Προσοτσάνης που παρέμειναν τελικά αήττητες με το τελικό 1-1 να μοιάζει ως δίκαιο βάση της αγωνιστικής τους παρουσίας μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Οι πρωταθλητές προηγήθηκαν στην πρώτη φάση του ματς με πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο καλύτερος παίκτης του αγώνα αρχηγός Δημήτρης Ρούσσος, αλλά ο Ορφέας είχε την δική του απάντηση με ένα από τα καλύτερα γκολ του πρωταθλήματος μέχρι τώρα με την φωτοβολίδα από τα 40 μέτρα και πλάγια του επίσης αρχηγού της ομάδας Σάκη Αραμπατζή.

Λίγα πράγματα στο β’ μέρος, ελάχιστες τελικές μπροστά στις δύο εστίες και τελικό 1-1.

Σημαντικές νίκες για Νέα Αμισό, Βώλακα και Καλαμπάκι

Τρεις ομάδες εκμεταλλεύτηκαν την ισοπαλία στο ντέρμπι και πλησίασαν την κορυφή.

Αρχικά ο ΠΑΟΠ Νέας Αμισού που κέρδισε δύσκολα με γκολ του κεντρικού αμυντικού Βραμέντζαλη 1-0 τον πολύ καλό για ένα ακόμη ματς Ακρίτα Κάτω Νευροκοπίου και ανέβηκε έτσι στη 2η θέση στους 21 βαθμούς.

Ευνοημένη και η ομάδα του Βώλακα που έπιασε την Χωριστή στη 3η θέση και τους 19 βαθμούς κερδίζοντας με 3 γκολ στο β’ μέρος την Δόξα Πετρούσας.

Οι φιλοξενούμενοι έμειναν πολύ νωρίς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τζάρτζαλου και σίγουρα αυτό τους επηρέασε και δεν άντεξαν δεχόμενοι τα γκολ από τους Μαλίκη στο 50’, Στάικο στο 53’ και Σίγγο Γιάννη στο 75’.

Σε ανοδική πορεία και η Α.Ε. Καλαμπακίου με νέα νίκη 3-1 μέσα στην Αλιστράτη απέναντι στον τοπικό Μακεδονικό.

Δύο γκολ πέτυχε ο Προκοπίου στο 6’ και το 20’ και το 1-3 με αυτογκόλ, ενώ για τους γηπεδούχους προσωρινά με πολύ ωραίο γκολ είχε μειώσει ο Υψηλός.

Nίκες ανάσας για Άγιο Αθανάσιο και Καλλίφυτο

Πολύ σημαντικές νίκες που τους απομακρύνουν αισθητά πλέον από την επικίνδυνη ζώνη πέτυχαν ο Μέγας Αλέξανδρος Αγίου Αθανασίου και ο Εθνικός Αστέρας Καλλιφύτου στο γήπεδο τους.

Ο Άγιος Αθανάσιος φανερά ανώτερος από τους ποιοτικούς και φέτος Αμπελόκηπους κέρδισε με 3-0 με γκολ των Παπαζώτου στο 10’, Στεργιανού στο 40’ και Νίκου Παπαδόπουλου στο 55’, ενώ η Καλλίφυτος βρήκε απέναντι της μια πολύ καλή Καλή Βρύση στο πρώτο μέρος μόνο, μια και στο δεύτερο έφτασε ευκολα στο ευρύ 5-0 με πρωταγωνιστές τους Φορουντζή, Ταχτσόγλου, Μαντά και Παρουτσή.

Στο 43’ ο Παπαδόπουλος έκανε το 1-0, για να έρθουν στο β’ μέρος τρια γκολ του Φουρουντζή στο 50’, 60’ και 64 και το τελικό 5-0 από τον Ωραιόπουλο στο 85’.

Τέλος ισόπαλο 1-1 έληξε το ματς στον Καλαμώνα με αντίπαλο τον τοπικό Άρη και το Δοξάτο με το σκορ να «κλειδώνει» στο πρώτο μέρος με τον Κυριαζάκη μόλις στο 3’ να κάνει το 0-1 και να απαντάει ο Καγιάογλου στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Να θυμίσουμε ότι ρεπό αυτή την αγωνιστική είχε ο Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου.

ΠΑΟΠ Ν.ΑΜΙΣΟΥ ΑΚΡΙΤΑΣ Κ.ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ 1-0

Σκόρερ: 53′ Βραμέντζαλης


Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΕ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ 3-0

Σκόρερ: 10′ Παπαζώτος, 40′ Στεργιανός, 55′ Παπαδόπουλος

ΟΡΦΕΑΣ ΧΩΡΙΣΤΗΣ Γ.Σ. ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ 1-1

Σκόρερ: 43′ Αραμπατζης /1′ (πεν) Ρούσσος


ΑΡΗΣ ΚΑΛΑΜΩΝΑ ΦΙΛΙΠΠΟΙ ΔΟΞΑΤΟΥ 1-1

Σκόρερ: 45΄’ Καγιάογλου /3′ Κυριαζάκης

ΕΘΝ.ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΥ ΑΕ Κ.ΒΡΥΣΗΣ 5-0

Σκόρερ: 43′ Παπαδόπουλος, 50′-60′-64′ Φουρουτζής, 85′ Ωραιόπουλος


ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ ΑΕ ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ 
1-3

Σκόρερ: 35′ Υψηλός /6′-20′ Προκοπίου,

ΔΟΞΑ ΒΩΛΑΚΑ ΔΟΞΑ ΠΕΤΡΟΥΣΑΣ 3 -0

Σκόρερ: 50′ Μαλίκης, 53′ Στάικος, 75′ Σίγγος Γ

Δ. Α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *