Κώστας Δουβαλίδης : «Συμφωνώ με τους αθλητές των ατομικών αθλημάτων ότι αθλητισμός στην Ελλάδα δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο»(Συνέντευξη)

Μια διαφορετική συνέντευξη έδωσε ο Κώστας Δουβαλίδης στην Dramasport, μιλώντας για όλα.

Ο Δραμινός πρωταθλητής πριν λίγο καιρό κατέκτησε για 13 φορά την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα στα 110 μέτρα, γράφοντας την δική του ιστορία στον Ελληνικό αθλητισμό.

Την τελευταία πενταετία έχει αρκετές επιτυχίες και διανύει μια καλή περίοδο στην καριέρα του ρίχνοντας και το ατομικό του ρεκόρ σε 13,33. 

Είναι αθλητής του Χαράλαμπου Σδρόλα και κάθε χρόνο διατηρείτε στην ελίτ του ελληνικού κλασσικού αθλητισμού.

Στην Dramasport μίλησε για το πώς αισθάνεται που είναι για 13 φορά πανελληνιονίκης, για την φετινή του απόδοση, για τον αν του λείπει φέτος μια διεθνή διοργάνωση, για το πώς βλέπει την κατάσταση στον Δραμινό στίβο, τις κακές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου που αθλείται και πολλά ακόμα…

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε :  

Ερ: Για 13 συνεχόμενη φορά πρωταθλητής στα 110 μέτρα με εμπόδια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα τα συναισθήματα σου;

Είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα έστω και με αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες και δυσκολίες που περνάμε να αναδειχθώ για 13η φορά πανελληνιονίκης.

 Ερ: Είσαι ευτυχισμένος με την φετινή σού επίδοση;

Φέτος με την επίδοση μου είναι ανάμεικτα αυτά που νιώθω. Εκανα 2 προετοιμασίες τον χειμώνα που απέδωσαν πάρα πολύ και κατάφερα να φτάσω στο πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού στίβου στα 60μ με εμπόδια..με όσα κατάφερα να κάνω τον χειμώνα , για το καλοκαίρι πήγαινα για πολύ καλές επιδόσεις αλλά δυστυχώς λόγο της κατάστασης αυτής όλα πήγαν πίσω και με την προπόνηση που καταφέραμε να κάνουμε μετά την καραντίνα νιώθω πολύ χαρούμενος για ότι κατάφερα να κάνω αν και αποδείχθηκε ότι μπορούσα να πάω πολύ καλύτερα αν δεν σταματούσα την χρόνια στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Δυστυχώς οι συνθήκες το απαιτούσαν όμως

Ερ: Σου λείπει φέτος μια μεγάλη διεθνή διοργάνωση;

Μου λείπουν απίστευτα οι μεγάλες διοργανώσεις..όταν κάθε χρόνο κάνεις 20-25 αγώνες στο εξωτερικό και ξαφνικά δεν κάνεις κανέναν… το μόνο συναίσθημα που έχω είναι ότι μου λείπουν αυτοί οι αγώνες .Είτε λέγονται Grand prix είτε Παγκόσμιο πρωτάθλημα είτε Ολυμπιακοί αγώνες.

Ερ: Πώς βλέπεις την κατάσταση στον Δραμινο στίβο;

Φέτος στον Δραμινό αθλητισμό βλέπω ότι είχαμε πολλές διακρίσεις , πολύ δουλειά βέβαια σε μια χρόνια που ήταν και δύσκολο να γίνει αυτή η δουλειά. Πιστεύω και εύχομαι όταν περάσει η πανδημία που εύχομαι να γίνει γρήγορα!θα έχουμε ανάπτυξη βέβαια και με την ανάλογη στήριξη.

Με μεγαλη θλίψη βλέπουμε ότι η πόλη μας πάσχει από υποδομές βλέποντας το Δημοτικό στάδιο Δράμας σε τραγική κατάσταση, αν και υπάρχει αρκετός κόσμος που αθλητε καθημερινά. Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε και ποιες λύσεις προτείνεται;

Δυστυχώς το Δημοτικό στάδιο Δράμας έχει αρκετά προβλήματα όσο αφορά τις υποδομές του. Μας λείπει ένας κλειστός χώρος για να κάνουμε τον χειμώνα προπόνηση που είναι πολύ σημαντική αλλά όπως παρατηρείτε το τελευταίο διάστημα θέλει αλλαγή και ο ελαστικός τάπητας (ταρτάν) διότι έχει αρχίσει να γίνεται επικίνδυνος. Παρόλα αυτά όπως είπα και πιο πάνω ο Δραμινός αθλητισμός πηγαίνει πολύ καλά όσο αφορά τις επιδόσεις του. Σκεφτείτε να είχαμε και τις υποδομές μας σε άριστη κατάσταση. Όποτε πιστεύω αυτά είναι που πρέπει πάνω από όλα να λυθούν.

Πολλοι αθλητές των ατομικών αθλημάτων κυρίως έχουν καταλήξει ότι στην Ελλάδα πέρα από το ποδόσφαιρο ότι ο κόσμος και η πολιτεία δεν προσέχουν τα άλλα αθλήματα, ποια είναι η προσωπική σου άποψη;

Θα συμφωνήσω με τους υπόλοιπους αθλητές των ατομικών αθλημάτων. Είναι πολύ άσχημο αυτό το συναίσθημα να βλέπεις ότι οι κόποι σου και οι θυσίες σου να μην έχουν το επιθυμητό αντίκτυπο απο την πολιτεία..

Σκέφτεσαι μελλοντικά να ασχοληθείς και εσύ με την προπονητική και να έχεις δικούς σου αθλητές;

Προς το παρών δεν το έχω σκεφτεί αν θα ασχοληθώ με την προπονητική. Σκέφτομαι πρώτα να τελειώσω εγώ την αθλητική μου καριέρα και από εκεί και πέρα όταν θα έρθει η στιγμή θα σκεφτώ αυτό το κομμάτι..Θα το ήθελα αρχικά αλλά όταν θα έρθει η στιγμή θα το σκεφτώ πολύ τι θα κάνω στον τομέα του αθλητισμού.

Από το πανελλήνιο επέστρεψαν πολύ Δραμινοι αθλητές με σημαντικές διακρίσεις, πιστεύεις το μέλλον τους ανήκει;

Πάντα πίστευα ότι το μέλλον ανήκει στους αθλητές τις μικρότερης ηλιακής ομάδας!

Τα παιδιά που έρχονται να μας ξεπεράσουν σε επιδόσεις και στο αθλητικό τους ιδεώδες. Ευχομαι να γεμίσουν τον αθλητισμό αυτά τα παιδιά με τις παρουσίες τους!

 Πώς βλέπεις το γεγονός οτι πίσω από εσένα στο πανελλήνιο τερμάτισε ένα νέο Δραμινο παιδί, θεωρείς ότι το μέλλον του ανήκει; Άμα χάσεις κάποια στιγμή θα διάλεγες από αυτό παιδί;

Χαίρομαι απίστευτα και περίμενα κάποια στιγμή να πάει αρκετά καλά και γιατί όχι κάποια στιγμή να ανεβαίναμε μαζί στο βάθρο!

Δυστυχώς βάθρο φέτος δεν είχαμε αλλά σταθήκαμε δίπλα δίπλα στα μετάλλια και αυτό είναι το σημαντικότερο! οτι δυο Δραμινοί αθλητές στο ίδιο αγώνισμα ανέβηκαν διαδοχικά στο βάθρο των νικητών για να κάνουν τον Δραμινό κόσμο περήφανο!

Ερ: Πιστεύεις ότι έρχεται σιγά σιγά η δύση στην τόσο σπουδαία καριέρα σου

Πριν λίγα χρόνια σκεφτόμουν πως όταν φτάσω τα 33 χρόνια και πάρω μέρος στην τελευταία μου Ολυμπιάδα..θα σταματήσω τον επόμενο χρόνο. Οπως ήρθαν όμως τα πράγματα με την πανδημία να μας πηγαίνει ένα χρόνο αργότερα και βλέποντας βέβαια ότι το σώμα μου ανταποκρίνεται με σωστή προετοιμασία και δουλειά , τόσο μου δίνει την δυνατότητα να σκέφτομαι ότι αντέχω να συνεχίσω λίγα χρόνια ακόμη. Το σίγουρο πάντως είναι ότι μπήκα στην τελευταία δεκαετία της αθλητικής μου καριέρας και για αυτό θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Δραμινούς πολίτες που στηρίζουν την προσπάθεια μου και πιο συγκεκριμένα θέλω να ευχαριστώ πρώτα από όλα τον προπονητή μου κ. Σδρόλα Χαράλαμπο , την κατασκευαστική εταιρεία Raycap , την γαλακτοκομική εταιρεία Νεογαλ , τα σούπερ μάρκετ Γουντσίδη , τον Δήμο Δράμας , την αθλητική εταιρεία adidas. Όλα αυτά τα χρόνια είναι δίπλα μου και στηρίζουν την προσπάθεια μου. Εύχομαι να συνεχίσουν!

 Ερ: Τι θα έλεγες σε ένα παιδί που θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με τον στίβο, αλλά την ίδια ώρα τι θα έλεγες σε έναν οποίος έχει όρεξη αλλά ξεκινάει σήμερα να αθλητε και είναι προχωρημένη ηλικία για πρωταθλητισμό (25+);

Αυτό που θα παρότρυνα να κάνει ένα παιδί σε μικρή ηλικία είναι να έχει υπομονή , επιμονή και πίστη γιατί ο δρόμος που σκέφτεται να διαβεί δεν είναι εύκολος. Κρύβει πολλές στιγμές άλλες καλές , άλλες κακές αλλά στο τέλος πάντα θα χαίρεται με το αποτέλεσμα!

Αυτό που θα έλεγα σε κάποια/κάποιον που είναι πάνω από 25+ είναι το ίδιο!!Ο αθλητισμός δεν κοιτάει ηλικίες αλλά φτάνει να βρεις αυτό που ακριβώς σου ταιριάζει και μπορείς να κάνεις!!

Μπορεί να μην είναι ο στίβος αυτό που σου ταιριάζει. Μπορεί να είναι κάτι άλλο.Φτάνει να το ψάξεις και ότι θα έλεγα σε ένα παιδί το ίδιο θα πω και σε αυτό το παιδί που είναι 25+.Υπομονη επιμονή και πίστη.

Δημήτρης Μπουτζέκης

Δημήτρης Μπουτζεκης

Ο Δημήτρης Μπουτζέκης είναι ο ιδρυτής αυτής της ιδέας που ονομάζεται Dramasport. Έχει πάθος για τον Δραμινό Αθλητισμό, όπως όλοι άλλωστε στην ομάδα μας, και πολύ όρεξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *