Από Ήρωας… Μοιραίος ο Μοράτα | Ιταλία ξανά στον Τελικό!

Η Ιταλία άντεξε στην πίεση της Ισπανίας και προκρίθηκε στον τελικό του EURO 2020 μετά από 9 χρόνια!

Οι Ισπανοί κατάφεραν να περιορίσουν την «Σκουάντρα Ατζούρα» στο πρώτο ημίχρονο στο δικό της μισό, κάνοντας και μία ευκαιρία στο 25‘ με τον Όλμο. Το μόνο που κατάφεραν οι Ιταλοί ήταν η ευκαιρία του Έμερσον, λίγο πριν από την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, η οποία βρήκε στο δοκάρι και κατέληξε άουτ.

Στην επανάληψη η ομάδα του Λουίς Ενρίκε συνέχισε στο ίδιο τέμπο, με τους Ιταλούς να περιμένουν την μπάλα για βγουν στην αντεπίθεση.

Στο 52‘ ο Ογιαρθάμπαλ πλάσαρε τον γκολκίπερ της Ιταλίας ο οποίος όμως απάντησε με μία εξαιρετική επέμβαση στην δεξιά του γωνία.

Στο 60‘ η Ιταλία βγήκε γρήγορα στην κόντρα και με ένα άψογο πλασε στην απέναντι γωνία, ο Κιέζα άνοιξε το σκορ!

Στο 68‘ ένα σουτ από τον Μπεράρντι μπλόκαρε εύκολα ο Ουνάι Σιμόν.

Κάπως έτσι, στο 80‘, ο Άλβαρο Μοράτα συνεργάστηκε με τον Ντάνι Όλμο και με ένα εύκολο τελείωμα ισοφάρισε για τους Ισπανούς!

Από εκεί και πέρα οι ομάδες ήταν αρκετά προσεκτικές και το ματς οδηγήθηκε στην παράταση.

Στο πρώτο ημίχρονο της παράτασης η Ισπανία πίεσε πάρα πολύ την Ιταλία δίχως όμως να σκοράρει.

Στο 2ο η Ιταλία ισορρόπησε κάπως το ματς και εν τέλει οι δύο ομάδες αναγκάστηκαν να λύσουν τις διαφορές τους στην διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί οι δύο ομάδες έχασαν τα πρώτα τους πέναλτι, σκόραραν το 2ο, το 3ο αλλά ενώ ο Μπερναντέσκι σκόραρε το 4ο για τους Ιταλούς, ο Μοράτα είδε τον Ντοναρούμα να αποκρούει και έτσι ο Ζορζίνιο σκόραρε και έστειλε τους Ιταλούς στον μεγάλο τελικό της Κυριακής!

Euro 2020: Italy vs Spain semi-final – Live | Euro2020 News | Al Jazeera

Φωτογραφίες: AFP

Γιώργος Μουρατίδης

Ο Γιώργος Μουρατίδης είναι ένας νέος δημοσιογράφος με όρεξη και φιλοδοξίες. Έχει αγάπη γι' αυτό που κάνει και όπως όλη η ομάδα της Dramasport είναι ερωτευμένος με τον Δραμινό Αθλητισμό και την δημοσιογραφία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *