Α’ ΕΠΣ: Με αρκετό άγχος κέρδισαν οι διεκδικητές του τίτλου| Σπουδαία παιχνίδια σε Ν. Αμισό, Κραχτίδη και Αγ. Αθανάσιο

Με την 23’ αγωνιστική συνεχίστηκε το πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ Δράμας εκεί που είχαμε αρκετές ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις και ωραίο θέαμα.

Στα σημερινά παιχνίδια είχαμε 20 τέρματα και συνολικά φτάσαμε 457 από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου.

Στους αγώνες είχαμε αρκετές εναλλαγές στα σκορ και μετρήσαμε μια νίκη γηπεδούχου, 3 ισοπαλίες και 3 νίκες φιλοξενούμενων.

Σημαντική νίκη στην μάχη του πρωταθλήματος πέτυχε ο Βώλακας εκτός έδρας με αντίπαλο το Δοξάτο στην φιλόξενη έδρα της Φτελιάς. Οι δύο ομάδες έπαιξαν ανταγωνιστικό ποδόσφαιρο με τον Βώλακα τελικά να παίρνει τους 3 βαθμούς της νίκης με το χρυσό τέρμα του Μουζενίτοβ στο 79’, φτάνοντας τους 52 βαθμούς.

Αγχωτική νίκη αλλά με όμορφο ποδόσφαιρο πέτυχε η Προσοτσάνη εντός έδρας  με αντίπαλο την Αλιστράτη με σκορ 2-0. Οι φιλοξενούμενοι άντεξαν την πίεση της ομάδας του Φώτη Χατζηκυριάκου για 73’ με γκολ του Τσακμακίδης Κ., ενώ στην συνέχεια βγήκαν μπροστά του Μακεδονικό με αποτέλεσμα να αφήσουν χώρους στην άμυνα και στο 85’ ο Τόπι έκανε το τελικό 2-0.

Ζωντανός στην μάχη του τίτλου παρέμεινε ο Ορφέας Χωριστής καθώς κατάφερε να κερδίσει το Κ. Νευροκόπι εκτός έδρας με σκορ 0-2. Τα γκολ για τους φιλοξενούμενους πέτυχαν οι Βουτσινάς και Αθανασίου.

Ισόπαλο έληξε το γειτονικό ντέρμπι ανάμεσα στον Αγ. Αθανάσιο και τον Καλαμώνα με σκορ 2-2. Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα στο πρώτο μέρος δύο τερμάτων με γκολ του Ντόβα και του Αλμανίδη, ενώ στην επανάληψη οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν το παιχνίδι με γκολ των: Τουματζίδη Α. και Μπαμπασαλί.

Ίδιο σκηνικό και στο γήπεδο Κραχτίδη εκεί που οι Αμπελόκηποι φιλοξένησαν τον Ξηροπόταμος με το τελικό σκορ να είναι 2-2. Ο Ξηροπόταμος βρήκα δύο γκολ στο πρώτου μέρους με τους Τσιάρα και Πάνο, ενώ στην επανάληψη οι Αμπελόκηποι ισοφάρισαν το παιχνίδι με τους Κυσσίδη Αθ. Και Μουρατίδη, καθώς επίσης μπορούσαν να πάρουν και το παιχνίδι στο 90’+3’ όταν ο Κυσσίδης Κ. σούταρε απόκρουσε ο Σαββίδης και στην επαναφορά ο δίδυμος αδερφός του ο Κυσσίδης Αθ. Με κενή εστία έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Συναρπαστικό παιχνίδι και στην Ν. Αμισό εκεί που ο τοπικός ΠΑΟΠ αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με τον Εθν. Αστ. Καλλιφύτου. Η ομάδα του Θωμά Ματρακούκα άνοιξε το σκορ με τον Παρουτσή μόλις στο 4’ για το 1-0. Η Ν. Αμισός ισοφάρισε το παιχνίδι στο 24’ με τον Αχιλλέα Μπλιαζάκη με το 1-1 να είναι μάλιστα και το σκορ του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι πάλι έπιασαν στον ύπνο τον ΠΑΟΠ και στο 47’ ο Φουρουτζής έκανε το 1-2 για την Καλλίφυτο.

Στο 89’ ο Τσιμισκίδης έφερε το ματς στα ίσια σε μια φάση που διαμαρτυρήθηκαν έντονα της Καλλιφύτου με το 2-2 τελικά να είναι το αποτέλεσμα, σε συναρπαστικό παιχνίδι που στο τέλος και οι δύο ομάδες εξέφρασαν παράπονα για την διαιτησία.

Νίκη με ανατροπή πήρε η Πετρούσα στην Κ. Βρύση με σκορ 1-2, οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Κουμπάκη με πέναλτι με το 1-0 να είναι το σκορ του πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι βρήκαν 2 τέρματα με Μιχαλάκη και Καλέργη για το τελικό 1-2.

Α’ ΕΠΣ Δράμας 23η Αγωνιστική (17:00)

Ακρίτας Κ. Νευροκοπίου – Ορφέας Χωριστής 0-2

(Βουτσινάς 59′ – Αθανασίου 85′)

Μ.Α. Αγ. Αθανασίου – Άρης Καλαμώνα 2-2

(Μπαμπασαλί 68′ – Τουμαντζίδης 72’/ Ντόβας 4′ – Αλμανίδης 41′)

ΠΑΟΠ Ν. Αμισού – Ε.Α. Καλλιφύτου 2-2

(Μπιαζάκης 24′ – Τσιμισκίδης 89′ / Παρουτσής 5′ – Φουρουτζής 47′)

ΑΕ Αμπελοκήπων – Μ.Α. Ξηροποτάμου 2-2

(Θ. Κυσσίδης 64′ – Μουρατίδης 85′ / Τσιάρας 33′ – Πάνος 38′ πεν.)

Γ.Σ. Προσοτσάνης – Μακεδονικός Αλιστράτης 2-0

(Τσακμακίδης 73′ – Τόπι 85′)

Φίλιπποι Δοξάτου – Δόξα Βώλακα 0-1

(79′ Μουζενίτοφ)

ΑΕ Καλής Βρύσης – Δόξα Πετρούσας 1-2

(Κουμπάκης 38′ πεν. / Μιχαλάκης 65′ – Καλλέργης 90′)

Δημήτρης Μπουτζέκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *