Γ. Χατζησαρόγλου: «Μονόδρομος η Β’ εθνική δύο ομίλων»

Μονόδρομο για το Ελληνικό ποδόσφαιρο, κυρίως λόγω της πανδημίας, θεωρεί τη δημιουργία μιας ενιαίας Β εθνικής με δύο ομίλους σε βορρά και νότο ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Δράμας Γιώργος Χατζησαρόγλου.

Ο ισχυρός άνδρας του ποδοσφαίρου της Δράμας, λίγες μέρες μετά την επανεκλογή του μίλησε στην αθλητική εκπομπή της ΕΡΤ Σερρών για την τρίτη συνεχόμενη θητεία του, για την πρόταση της δημιουργίας μιας ενιαίας Β εθνικής δύο ομίλων για την οποία πρωτοστατεί ο Πανσερραϊκός, για τη σχέση του με τον πρόεδρο της Ε.Π.Σ. Σερρών Αθανάσιο Χατζηπαντελή αλλά και το αύριο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ. Δράμας Γιώργος Χατζησαρόγλου μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών για:

Για το αν πρέπει να δημιουργηθεί μια ενιαία Β εθνική δύο ομίλων:

«Η λογική αυτό λέει, η πρόταση της κυβέρνησης μέσω της ΕΡΤ ήταν συγκεκριμένη, δύο όμιλοι, βορράς-νότος από 15 ομάδες, ένα καλό χρηματικό ποσό για την κάθε ομάδα για να μπορούν να επιβιώσουν. Προσωπική μου άποψη είναι ότι λόγω της πανδημίας είναι μονόδρομος η δημιουργία μιας Β εθνικής δύο ομίλων. Δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν τόσες πολλές, τριάντα επαγγελματικές ομάδες στα έξοδα με μακρινές μετακινήσεις. Είναι αδύνατον. Αυτό πρέπει να το αντιληφθούμε όλοι. Με δύο ομίλους και τηλεοπτικό πάροχο την ΕΡΤ που είναι μια σημαντική βοήθεια και ο μοναδικός τρόπος να επιβιώσει το ποδόσφαιρο».

Για το πώς θα γίνει η αναδιάρθρωση:  

«Αν δεν φέρουν προτάσεις οι δύο λίγκες θα πάει στην ΕΠΟ, αν οι προτάσεις είναι αντίθετες πάλι θα πάει στην ΕΠΟ, ξέρετε πολύ καλά ότι στο τέλος η ΕΠΟ αναγκάζεται να πάρει την τελική απόφαση».

-Για το πότε πρέπει να γίνουν οι εκλογές στην ΕΠΟ:

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε όλοι ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν τώρα. Αν επικρατήσει η λογική θα γίνουν τώρα, αν δεν επικρατήσει μια κόντρα χωρίς να καταλάβουμε το λόγο, το σκοπό από όλες τις πλευρές, θα γίνουν Σεπτέμβριο ή Οκτώβριο».

-Για το ποιοι πρέπει να ψηφίσουν:

«Το ποδόσφαιρο έχει αυτοδιοίκητο. Πενήντα τρεις Ευρωπαϊκές χώρες ψηφίζουν στην ΟΥΕΦΑ, 263 ψηφίζουν στη ΦΙΦΑ, το ποδόσφαιρο λειτουργεί έτσι, δεν μπορούμε να καταργήσουμε ένα ολόκληρο όργανο, το δευτεροβάθμιο, θα είναι σαν να καταργούμε τις Ενώσεις».

Για τον πρόεδρος της ΕΠΣ Σερρών Αθανάσιο Χατζηπαντελή:

«Ο Σάκης Χατζηπαντελής είναι, πραγματικά, πολυτέλεια για το ποδόσφαιρο. Είναι πολυτέλεια τέτοιοι άνθρωποι, τέτοιοι επιχειρηματίες να ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, τους έχουμε πολύ μεγάλη ανάγκη. Όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχει μια ιδιαίτερη σχέση με το Σάκη, είναι πρώτα φίλος μου, μετά όλα τα άλλα.  Θέλω όμως να πω σε όλο το Νομό Σερρών ότι ο Σάκης Χατζηπαντελής είναι πολυτέλεια για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο»

Για το αν, ως μέλος της επιτροπής των Εθνικών ομάδων, θα έφερνε μια Εθνική ομάδα να δώσει αγώνα στις Σέρρες:  

«Σίγουρα, όταν ήμουν μέλος της Εθνικής U17, είχαμε κάνει τα φιλικά με την Γερμανία στις Σέρρες.  Ο Νομός Σερρών διατίθεται για διεθνή παιχνίδια, έχει τις υποδομές. Στόχος μας είναι οι Εθνικές ομάδες μικρών ηλικιών να επισκέπτονται την περιφέρεια. Πόλεις όπως των Σερρών, της Δράμας και της Καβάλα μπορούν να δεχτούν Εθνικές ομάδες γιατί καλύπτονται από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης».

Για την επανεκλογή του στη διοίκηση της Ε.Π.Σ. Δράμας:

«Είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά, συμπληρώνουμε μια δεκαετία στα ποδοσφαιρικά διοικητικά της Δράμας. Ως διοίκηση προσπαθούμε για το καλύτερο και ευελπιστούμε  με την ανανέωση που κάνουμε συνεχώς στο Δ.Σ. και με τους ανθρώπους που βρίσκονται στη διοικητικό σχήμα να τα καταφέρουμε για ακόμη μια φορά για το ποδόσφαιρο της Δράμας. Η επανεκλογή μας σημαίνει ότι η υποδομή που δημιουργήσαμε και η δουλειά που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια ήρθε ο καιρός να ευδοκιμήσει για να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο το ποδόσφαιρο της Δράμας κυρίως στις μικρές ηλικίες. Είναι μια τετραετία που θα επικεντρωθούμε εκεί γιατί αυτό είναι το αύριο του ποδοσφαίρου»

 -Για τη Δόξα Δράμας:

«Θα γίνουν δύο κρίσιμα ραντεβού, Πέμπτη και Παρασκευή  με Έλληνες επενδυτές που έχουν πάρα πολύ καλό πρόσωπο στην αγορά σε όλη τη χώρα και στο εξωτερικό οι οποίοι ενδιαφέρονται για την ομάδα και πιστεύω θα ευδοκιμήσουν αυτές οι συζητήσεις. Υπάρχει ενδιαφέρον όμως και από ξένους. Αυτή τη στιγμή έχουμε αξιολογήσει δύο πολύ καλές προτάσεις και βρισκόμαστε σε συζητήσεις».

Πηγή:

Βασίλης Αναστασιάδης

https://www.ert.gr/perifereiakoi-stathmoi/seres

Δημήτρης Μπουτζεκης

Ο Δημήτρης Μπουτζέκης είναι ο ιδρυτής αυτής της ιδέας που ονομάζεται Dramasport. Έχει πάθος για τον Δραμινό Αθλητισμό, όπως όλοι άλλωστε στην ομάδα μας, και πολύ όρεξη.