Μέτρα στηρίξεις απο την ΕΠΣΜ για τις ομάδες – Ας παραδειγματιστούμε

Τα τελευταία χρόνια που ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο και τα τελευταία 5 με την δημοσιογραφία, πάντα κοιτάζω τους καλούς και τους επαγγελματίες στο είδος τους ώστε να γίνομαι καλύτερος. Ως ποδοσφαιριστής να έχω καλή φυσική κατάσταση και να μαθαίνω τακτική και όλα αυτά που μου έδιχναν οι προπονητές να προσπαθώ να τα εφαρμόζω και σαν δημοσιογράφος πάντα άκουγα τους ανθρώπους που ήταν πιο έμπειροι απο εμένα.

Απο την πρώτη στιγμή όμως όταν ξεκίνησα με την δημοσιογραφία, έχω πει αρκετές φορές στις εκπομπές και στα άρθρα μου οτι υπάρχει ανάγκη για αλλαγή ώστε να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα μας και να αλλάξει η σημασία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Η ΕΠΣΜ πριν περίπου δύο εβδομάδες ανακοίνωσε κάποια μέτρα στήριξις στα σωματεία της, με σκοπό την μείωση των λειτουργικών εξόδων των ομάδων. Πρέπει κάποια στιγμή να κοιτάξουμε τα προβλήματα του ποδοσφαίρου κατάματα και όλοι μαζί ενωμένοι να κάνουμε τα πάντα ώστε να φέρουμε τα παιδιά στο γήπεδο και γενικότερα να ξανά ανθήσει το ποδόσφαιρο μας.

Απο αυτά που έχω μάθει τους τελευταίους 6 μήνες που έχω κάνει πάνω απο 100 συνεντεύξεις είναι ότι το ποδόσφαιρο μας είναι σε κρίση. Πίστευα ότι μετά την καραντίνα και αφού ήμασταν πραγματικά μακριά απο αυτό που αγαπάμε θα καταλάβουμε πόσο τυχεροί ήμασταν και την σημασία το να παίζουμε ποδόσφαιρο, καθώς είναι ένα παιχνίδι και τίποτα παραπάνω .

Αντίθετα όμως με μεγάλη μου απογοήτευση συνειδητοποίησα ότι αυτός ο διχασμός συνέχισε να υπάρχει όπως επίσης και τα ίδια προβλήματα . Θέλω να πιστεύω ότι μετά την μια εβδομάδα σκέψεις που είχαμε, να καταλάβαμε το πόσο τυχεροί είμαστε.

Μια καλή πρόταση που σίγουρα θα πρέπει να υιοθετήσει κάθε ΕΠΣ είναι τα μέτρα στήριξης που πήρε η ΕΠΣΜ, μια πρόταση που στο σημείο που είμαστε μπορούμε να πούμε ότι είναι η αρχή για να ανθήσει το ποδόσφαιρο μας, αλλιώς απο ότι βλέπουμε είναι η αρχή τους τέλους…

Δείτε αναλυτικά τις σιγκεκριμένες ενδιαφέρουσες προτάσεις, απο μια έμπειρη και μεγάλη ΕΠΣ…

Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της ΕΠΣ Μακεδονίας την Τρίτη 4 Αυγούστου 2020 και έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

1. Να είναι μειωμένη, τουλάχιστον, δύο μήνες η αγωνιστική περίοδος 2020 – 2021 σ’ όλες τις κατηγορίες σε σύγκριση με τις προηγούμενες περιόδους (λιγότερες αγωνιστικές), προκειμένου τα σωματεία να έχουν λιγότερες αγωνιστικές υποχρεώσεις και λιγότερα λειτουργικά έξοδα.

2. Να μειωθεί ΜΟΝΟΝ τη φετινή αγωνιστική περίοδο 2020 – 2021 το παράβολο που καταθέτουν τα σωματεία ως ετήσια συνδρομή και ως δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο. Συγκεκριμένα τα σωματεία της Α1 Ερασιτεχνικής κατηγορίας μαζί με τη δήλωση συμμετοχής να καταβάλουν το ποσό των 250,00 ευρώ αντί των 300,00 ευρώ, της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας το ποσό των 200,00 ευρώ αντί των 250,00 ευρώ, της Β’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας το ποσό των 150,00 ευρώ αντί των 200,00 ευρώ και της Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας το ποσό των 130,00 ευρώ αντί των 180,00 ευρώ.

3. Στο κύπελλο ερασιτεχνικών ομάδων της φετινής περιόδου τα σωματεία της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας να καταβάλουν το ποσό των 50,00 ευρώ αντί των 100,00 ευρώ, ενώ ΔΩΡΕΑΝ θα είναι η συμμετοχή των σωματείων της Β’ και της Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας.

4. ΔΩΡΕΑΝ να είναι η συμμετοχή των σωματείων στις κατηγορίες από την Κ 6 μέχρι την Κ 10, ενώ παράβολο συμμετοχής μόνον 20,00 ευρώ να καταβάλουν στις κατηγορίες Κ 11 και Κ 12 και 50,00 ευρώ στις κατηγορίες Κ 13 μέχρι Κ 17.

5. ΔΕΝ θα αποδοθούν από τα σωματεία της Α1, Α’ και Β’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας στην Ένωση τα ποσά που αντιστοιχούν από τη διαχείριση των εισιτηρίων όταν είναι γηπεδούχα, ήτοι της β’ δόσης της αγωνιστικής περιόδου 2019 – 2020 και της α’ δόσης της αγωνιστικής περιόδου 2020 – 2021.

Τα ποσά που αντιστοιχούν ανά κατηγορία είναι: Α1 Ερασιτεχνική κατηγορία 250,00 ευρώ (125,00 + 125,00 ευρώ), Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία 200,00 ευρώ (100,00 + 100,00 ευρώ) και Β’ Ερασιτεχνική κατηγορία 50,00 ευρώ (25,00 + 25,00 ευρώ),

6. ΔΕΝ θα επιβληθούν πρόστιμα για ακόμη μία αγωνιστική περίοδο σε σωματεία, αξιωματούχους και ποδοσφαιριστές.

7. Να καταβληθεί προσπάθεια να μειωθεί το εξοδολόγιο κάθε αγώνα κατόπιν συζήτησης με την Επιτροπή Διαιτησίας και την Υγειονομική Επιτροπή (γιατροί) ή να διεξάγονται κάποιοι αγώνες ΧΩΡΙΣ οικονομική επιβάρυνση των σωματείων με εξαίρεση τα έξοδα μετακίνησης των συντελεστών των αγώνων (διαιτητών, παρατηρητή, ιατρού).

8. Να ορίζονται παρατηρητές αγώνων ΜΟΝΟΝ στην Α1 Ερασιτεχνική κατηγορία, ενώ στους αγώνες των υπολοίπων κατηγοριών θα ορίζονται παρατηρητές σ’ όσους έχουν ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον ή είναι ιδιαίτερα κρίσιμοι, σύμφωνα με την απόλυτη κρίση της Επιτροπής Παρατηρητών.

9. ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή σε πρωτάθλημα και κύπελλο των σωματείων που ήταν σε αδράνεια τις προηγούμενες αγωνιστικές περιόδους και όσων επαναδραστηριοποιήθηκαν την περσινή αγωνιστική περίοδο.

10. ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή τη φετινή αγωνιστική περίοδο 2020 – 2021 στο πρόγραμμα αρωγής και χειρουργικών επεμβάσεων τραυματισθέντων ποδοσφαιριστών όσων σωματείων είχαν καταθέσει την συνδρομή τους και συμμετείχαν στο πρόγραμμα την περσινή αγωνιστική περίοδο 2019 – 2020.

Αντίθετα όσα σωματεία δεν συμμετείχαν στο πρόγραμμα και επιθυμούν να συμμετέχουν πρέπει να καταβάλουν το ποσό των 150,00 ευρώ.

11. Να συνεχιστεί το πρόγραμμα ορισμού ιατρών σ’ όλους τους αγώνες ανδρών και υποδομών με ευθύνη της ΕΠΣΜ, παρά το γεγονός ότι είναι υπεύθυνα για την υποχρεωτική παρουσία των ιατρών στους αγώνες τα γηπεδούχα σωματεία, προκειμένου να έχουν οικονομικό όφελος τα σωματεία όλων των κατηγοριών και ιδίως της περιφέρειας.

12. Για ακόμη μία αγωνιστική περίοδο η ΕΠΣ Μακεδονίας να συμβληθεί με Ορθοπεδικό Ιατρό, φυσικοθεραπευτή και διαγνωστικό κέντρο για δωρεάν εξετάσεις ποδοσφαιριστών που τραυματίζονται και για τη διενέργεια, στη συνέχεια, αντίστοιχων φυσικοθεραπειών, σύμφωνα με την ιατρική διάγνωση.

13. Να συνεργαστεί με τον Τομέα Ιατρικής και Αθλησης του Εργαστηρίου Αθλητιατρικής του Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, προκειμένου να εξετάζονται οι ποδοσφαιριστές, κατόπιν ραντεβού, για την έκδοση της Κάρτας Υγείας Αθλητή καταβάλλοντας το ποσό των 15,00 ευρώ.

14. Να συμβληθεί η ΕΠΣΜ με αθλητική εταιρεία, προκειμένου να προμηθευτούν τα σωματεία ποδοσφαιρικές μπάλες με φθηνότερη τιμή. Συγκεκριμένα κάθε σωματείο σε παραγγελία δέκα μπαλών θα καταβάλει το ποσό των 100,00 ευρώ, αντί του ποσού των 150,00 ευρώ. Το ποσό των 50,00 ευρώ θα επιδοτηθεί από την Ένωση

*Ας θεωρήσουμε ότι όλα αυτα τα μέτρα να εφαρμοστούν και στην ΕΠΣ Δράμας, ώστε τουλάχιστον να μπορούν οι ομάδες να ανταπεξέλθουν οικονομικά!!!

Δημήτρης Μπουτζεκης

Ο Δημήτρης Μπουτζέκης είναι ο ιδρυτής αυτής της ιδέας που ονομάζεται Dramasport. Έχει πάθος για τον Δραμινό Αθλητισμό, όπως όλοι άλλωστε στην ομάδα μας, και πολύ όρεξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *