Συνέντευξη με τον Ντίνο Τεξίζογλου | Τεξίζογλου: Η Α.Ε. Αμπελοκήπων άλλαξε γραμμή πλεύσης και γίνεται μια καλή δουλειά

Στην Dramasport μίλησε ο  προπονητής της Α.Ε. Αμπελοκήπων Ντίνος Τεξίζογλου για την συνθήκες της ομάδας και για την δουλειά που γίνεται στον σύλλογο κυρίως στις ακαδημίες την ομάδος καθώς είναι και υπεύθυνος ακαδημιών της Α.Ε.Α.

Ως προπονητής εργάστηκε σε: Άρη Αμπελακίων, ΠΑΟΠ Ν. Αμισού, Κ. Βροντού, Φίλιππο Δράμας, Ηρακλής Μαυροβάτου, Δόξα 2016 και στις ακαδημίες του ΠΑΟΚ Δράμας, Α.Ε. Αμπελοκήπων.

Στην συνέντευξη του στης Dramasport μίλησε  για την φετινή πορεία της Α.Ε. Αμπελοκήπων, για τις ακαδημίες της ομάδας, τους στόχους της ομάδας και για την κατάσταση στο Δραμινό ποδόσφαιρο. Δείτε αναλυτικά τα όσα δήλωσε

1 Πως βλέπεις την φετινή πορεία της Α.Ε. Αμπελοκήπων;

Πριν την έναρξη της προετοιμασίας , παρουσιάστηκαν  κάποια προβλήματα τα οποία γρήγορα επιλύθηκαν και η ομάδα ξεκίνησε κανονικά το πρόγραμμα της , με ένα σύνολο έμπειρων και νέων αθλητών. Η εικόνα της ομάδας  ήταν αρκετά καλή στα φιλικά  πριν την έναρξη του πρωταθλήματος , κάτι που ο ίδιος έβλεπα αφού απο την αρχή ήμουν κοντά στην ομάδα και στα παιδιά. Ωστόσο με την έναρξη της σεζόν και των επίσημων αγώνων η παρουσία μας στο γηπεδο δεν ήταν καλή , κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να μείνουμε πίσω βαθμολογικά. Αυτή τη στιγμή το ρόστερ της ομάδας αλλά και η προσπάθεια που καταβάλλεται σε κάθε αγώνα απο τους αθλητές και το προπονητικό τιμ είναι σίγουρα για τις υψηλότερες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα .

2 Στα μέσα της αγωνιστικής περιόδου επιστρατεύτηκες να αναλάβεις το δύσκολο έργο να αναλάβεις την ανδρική ομάδα, πόσο δύσκολη ήταν αυτή η απόφαση τι ήταν αυτό που σε έκανε να αποδεχτείς την πρόταση της ομάδας;

Είναι αλήθεια ναι ότι στην αρχή της σεζόν και συγκεκριμένα στην 4η αγωνιστική , μου ζητήθηκε να αναλάβω την ομάδα σε έναν αγώνα με την Προσοτσάνη , γνωρίζοντας ότι θα είναι ένα δύσκολο ματς. Παρ’όλα  αυτά , απο την στιγμή που ανέλαβα τα ηνία της ομάδας έχουμε μαζέψει αρκετούς βαθμούς ,έχουμε ανεβεί κάποια σκαλιά στον βαθμολογικό πίνακα , σίγουρα όχι ακόμα στην θέση που μας αρμόζει . Οτι έχουμε καταφέρει ως τώρα ήταν αρκετά δύσκολο , ειδικά στην περίπτωση μας  που ένας προπονητής αναλαμβάνει μια ομάδα στην οποία δεν έχει κάνει προετοιμασία εκείνος. Το θετικό βέβαια στην δική μου περίπτωση  είναι ότι είμαι χρόνια στην ομάδα , γνώριζα τους παίκτες και εκείνοι εμένα , είχα περάσει ξανά απο την θέση του προπονητή , υπήρχε πάντα αμοιβαία εκτίμηση και εμπιστοσύνη με όλα τα παιδια.

3 Βλέπουμε στα τελευταία παιχνίδια να είναι φορμαρισμένη η ομάδα και να έχει ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, ποιος θεωρείς ότι πρέπει να είναι ο αντικειμενικός στόχος της ομάδας στο φετινό πρωτάθλημα;

Ναι , στα τελευταία παιχνιδια η ομάδα δείχνει να έχει βρει τα πατήματα της, έχουμε καταφέρει σημαντικές νίκες ,  και έχουμε δείξει καλό πρόσωπο ακόμα και στα παιχνίδια που ηττηθήκαμε . Όλα  τα παιδια είναι συγκεντρωμένα στον στόχο τους , το κλίμα είναι πολύ καλό μεταξύ ομάδας , προπονητών και διοίκησης ,με την τελευταία να προσφέρει τα μέγιστα για την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας. Ο βασικός στόχος μας  είναι να βρισκόμαστε ψηλά, να παίζουν τα νέα παιδια , να βελτιώνονται ,να σταθεροποιούνται , με σκοπό όχι να καθιερώσουν την θέση τους στην 11αδα , όσο το να βελτιωθούν, με  σκοπό τα επόμενα χρόνια να αντεπεξέρχονται στα δύσκολα και απαιτητικά παιχνιδια.

4 Βλέπουμε ότι στην ομάδα αγωνίζονται αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές, ποιος είναι ο μακροπρόθεσμος στόχος του συλλόγου και αν είναι στοίχημα να αγωνίζονται μελλοντικά μόνο παιδιά που προέρχονται από τις ακαδημίες της ομάδας;

 Η ομάδα άλλαξε λίγο γραμμή πλεύσης , αφήσαμε  και αποκτήσαμε ποδοσφαιριστές, με σκοπό τα νέα μέλη να είναι παιδιά με ταλέντο και φιλοδοξίες . Στόχος των αλλαγών ήταν να μπορέσει η ομάδα μέσω της προπόνησης να τους καθοδηγεί και να τους αξιοποιήσει σε θέσεις , σημαντικές  σε θέσεις που έπρεπε να αγωνίζονται και σε θέσεις με κενά, στο θέμα του ρόστερ . Η απόκτηση νέων παικτών σίγουρα δίνει μια φρεσκάδα στην ομάδα , ωστόσο είναι πάντα απαραίτητη η παρουσία των πιο έμπειρων παικτών , έτσι ώστε η ομάδα να έχει ένα κορμό και με την σειρά τους να βοηθήσουν και εκείνοι τα νέα παιδια στο ξεκίνημα τους , να αποτελούν παράδειγμα και μια μορφή καθοδήγησης  λόγω εμπειρίας σε δύσκολες καταστάσεις και αγώνες.

Στόχος της ομάδας μας για την νέα σεζόν είναι να μπορέσει να δημιουργήσει μια ομάδα Β’ η οποία θα αγωνίζεται στην Β ερασιτεχνική κατηγορία . Ήδη γίνονται κάποιες συζητήσεις σε ομάδες με σκοπό την συνεργασία σε αυτό το κομμάτι . Σίγουρα ως ομάδα πρέπει να έχουμε δικό μας υλικό διότι τα παιδιά στις υποδομές είναι πολλά , ήδη έχουμε δώσει έξι αθλητές με μορφή δανεισμού σε άλλες ομάδες του νομού μας , κάτι που μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους γιαπί είναι παιδια που μπορούν και αγωνίζονται σε πολλές θέσεις ( τερματοφύλακες , αμυντική και μεσαία γραμμή ) . Η μετάβαση ενός αθλητή απο τις υποδομές στο ανδρικό πρωτάθλημα είναι κάτι που πρέπει να γίνεται με πολύ προσοχή και σοβαρότητα , αποτελεί δύσκολο εγχείρημα και η υπομονή είναι απαραίτητη και απο τα παιδια αλλά και απο τους γονείς , για την επίτευξη του.

5 Πως είναι η συνεργασία με την διοίκηση της ομάδα;

Όπως  προανέφερα στην ομάδα βρίσκομαι πολλά χρόνια , με γνωρίζουν , γνωρίζω πράγματα και καταστάσεις , αποτελώ πλέον  αναπόσπαστο κομμάτι της Α.Ε.Α,   θα υπάρχω και την επόμενη μέρα , ακόμα και αν δεν είμαι ο πρώτος προπονητής του αντρικού τμήματος .Οι σχέσεις μας είναι άψογες , σίγουρα δεν συμφωνούμε πάντα ,αλλά ακόμα και οι διαφωνίες μας  είναι για το καλό της ομάδας και μέσα απο συζητήσεις πάντα καταλήγουμε σε αυτό το οποίο είναι συμφέρον για τον σύλλογο μας . Όπως  ανέφερα και παραπάνω η διοίκηση προσφέρει τα μέγιστα στους ποδοσφαιριστές , ένα ασφαλές περιβάλλον , προπονητική σε υψηλό επίπεδο και νομίζω ότι είμαστε απο τις λίγες  ομάδες που είναι χαρα για τους αθλητές να είναι μέλη μας και να δουλεύουν μαζί μας .

6 Είσαι υπεύθυνος και για τις ακαδημίες της ομάδας, πως βλέπεις το επίπεδο της ακαδημίες και αν υπάρχουν ταλέντα που μελλοντικά θα αγωνιστούν στην ανδρική ομάδα με επιτυχία και ίσως πιο ψηλά;

Είμαι υπεύθυνος της Ακαδημίας της Α.Ε.Α περίπου μια τριετία . Μου ζητήθηκε να αναλάβω αυτό το δύσκολο κομμάτι ,και δύσκολο γιατί όπως όλοι γνωρίζουν , οι ακαδημίες δεν είναι μόνο παιδια τα οποία έρχονται στο γήπεδο και εμείς απλά εισπράττουμε . Ως ομάδα έχουμε ένα πλάνο,  μια συνεργασία με την κεντρική ακαδημία της ΠΑΕ ΑΕΚ , υπάρχει ένα οργανόγραμμα απο το οποίο δεν έχουμε παρεκκλίνει στο ελάχιστο . Σίγουρα υπήρξαν προβληματισμοί  και δύσκολες καταστάσεις , ωστόσο μέσα απο συζητήσεις με τους προπονητές ,  την διοίκηση και τους γονείς προσπαθήσαμε να ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα . Απο την αρχή ως ομάδα είμασταν ξεκάθαροι , οι γονείς είχαν κάποιους ενδοιασμούς , δώσαμε κάποιες υποσχέσεις πως ότι κινήσεις γίνονται είναι προς όφελος των παιδιών , με σκοπό να μπορέσουν να προετοιμαστούν κατάλληλα για να κάνουν το ένα βήμα παραπάνω και να αγωνιστούν σε ανδρικές ομάδες είτε αυτές είναι στην Β είτε στην Α κατηγορία.

Με το πέρασμα των χρόνων , έγινε κατανοητό και στους γονείς ότι το πλάνο μας , είναι προς όφελος των παιδιών τους . Ότι κινήσεις έγιναν όλα αυτά τα χρόνια αποδίδουν και πλέον και βλέπουν και εκείνοι την εξέλιξη που από νωρίς εμείς ξέραμε ότι θα υπάρξει . Πλέον βαδίζουμε όλοι μαζί προς ένα κοινό στόχο . Αυτό της επιτυχίας των παιδιών της Α.Ε.Α

7 Πόσα παιδιά έχει σήμερα στις τάξεις της η Α.Ε. Αμπελοκήπων, πόσους προπονητές και από ποιους αποτελείται το τεχνικό τιμ της ακαδημίας της Α.Ε.Α.

Στην τελευταία μέτρηση τα παιδια που απαρτίζουν την ακαδημία μας είναι 141.  Εκτός  απο την αντρική ομάδα , λειτουργεί τμήμα της Κ16 με προπονητή τον Μίχο Δημήτρη και βοηθό τον Κασαπίδη Μπάμπη , τμήμα Κ14 με προπονητή τον Κασαπίδη Μπάμπη υπό την επίβλεψη του Μίχου Δημήτρη , το τμήμα Κ13 με προπονητή τον Κασαπίδη Μπάμπη , τα  τμήματα Κ12 και Κ11 με προπονητή τον Ορφανίδη Κώστα , τα τμήματα Κ10 και Κ9 με προπονητή τον Σοτολίδη Κώστα ,το τμήμα Κ8 με προπονήτρια την  Βάλια Χατζήογλου , το τμήμα Κ6 με προπονητές τους Μίχο Δημήτρη και Ορφανίδη Κώστα και το τμήμα των κοριτσιών μικρής ηλικίας το οποίο έχω αναλάβει εγώ .

Επίσης λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία τμήμα τερματοφυλάκων με επικεφαλή και προπονητή τον Ιατρού Ανέστη ο οποίος έχει τα δικά μας παιδια αλλά και πολλά παιδιά απο άλλες ακαδημίες. Είναι ένα εγχείρημα που ξεκινήσαμε πριν μερικά χρόνια με τον κύριο Ιατρού , έχει μεγάλη εξέλιξη και επιτυχία με συνεχή προσθήκη νέων αθλητών . Είναι  κάτι που είμαι σίγουρος ότι μελλοντικά θα μας δικαιώσει και θα μας κάνει περήφανους με την πρόοδο των νεαρών τερματοφυλάκων.

8 Πως βλέπεις το επίπεδο τους Δραμινού ποδοσφαίρου σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και σε σχέση και με άλλους νομούς

Το επίπεδο του Δραμινού ποδοσφαίρου είναι σίγουρα υψηλό αν λάβουμε υπόψη μας ότι έχουμε δυο ομάδες στην Γ’ εθνική . Την Δόξα Δράμας που μόνο και λόγω ονόματος μπορεί σίγουρα να ανέβει κατηγορία , και τον Πανδραμαϊκό που έχει κάνει  σημαντικά βήματα στην πορεία του. Αν και οι δυο αυτές ομάδες ήταν ένα σκαλί πάνω, σίγουρα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα ήταν πιο ανταγωνιστικό με τον ποδοσφαιριστή να έχει ένα όραμα για κάτι υψηλότερο.

Οι δραμινές ομάδες είναι δυο ταχυτήτων . Υπάρχουν ομάδες που δουλεύουν σωστά και οργανωμένα και υπάρχουν ομάδες με πολλά προβλήματα που τις δυσκολεύουν,  και αυτό δυστυχώς βγαίνει και στον αγωνιστικό χώρο με αποτέλεσμα να μην δίνεται η σωστή και καλή εικόνα για το δραμινο ποδόσφαιρο . Οι διαφορές μεταξύ Α Και Β´ κατηγορίας είναι τεράστιες , με την Β κατηγορία να προσπαθεί να παραμείνει σε ένα καλό επίπεδο. Κάνουμε  όλοι ότι καλύτερο μπορούμε για να δημιουργήσουμε τις συνθήκες προς ένα καλύτερο μέλλον για τους ποδοσφαιριστές του νομού μας , μέσω ακόμα και των μικτών ομάδων , ώστε κάποια παιδια που ξεχωρίζουν και να προχωρήσουν σε άλλους νομούς με υψηλότερο επίπεδο αλλά και σε κεντρικές πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα , όπου μέσω των υποδομών τα παιδιά μπορούν να προωθηθούν σε ΠΑΕ.

 9 Πως βλέπεις το επίπεδο των δραμινών προπονητών καθώς γυρίζουμε ότι έχεις ενεργό ρόλο και στον σύνδεσμο προπονητών;

Οι Δραμινοί προπονητές  πιστεύω έχουν πολύ καλό επίπεδο . Έχουμε  προπονητές με μεγάλα πτυχία προπονητικής οι οποίοι ασχολούνται με το επάγγελμα του προπονητή, το εξελίσσουν και το βελτιώνουν και σε υποδομές αλλά και σε ερασιτεχνικές ομάδες και ομάδες Γ’ εθνικής . Στο σύνδεσμο προπονητών εγώ είμαι ως Γενικός Γραμματέας .  Τα τελευταία χρόνια , έχουμε κάνει πολλά πράγματα για τους  προπονητές , προσπαθούμε να είμαστε κοντά τους , ενωμένοι καθώς και να βελτιώσουμε προς όφελος όλων κάποιες παλαιότερες αντιλήψεις σχετικά με την προπονητική και τον τροπο διαχείρισης. Μέσα απο συζήτηση και δράσεις κάνουμε ότι καλύτερο για τους προπονητές . Αρκετοί  απο αυτούς έχουν θέσεις σε Super League 1&2 αλλά και στην Γ εθνική , ένα δείγμα ότι κάθε προπονητής πρέπει μέσα απο συνεχή εκπαίδευση να εξελίσσεται σε αυτό που έχει επιλέξει,  γιατί όπως άλλωστε γνωρίζουμε το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που συνεχώς αλλάζει . Κανείς δεν πρέπει να μένει στάσιμος σε ένα πτυχίο που έχει.

10 Υπάρχει ταλέντο στο δραμινό ποδόσφαιρο ;

Η Δράμα πιστεύω είναι μια πόλη που έχει αρκετά ταλαντούχα παιδια , έχει βγάλει και παλαιότερα αρκετούς ποδοσφαιριστές που επί σειρά ετών έπαιζαν σε υψηλό επίπεδο, ωστόσο τα τελευταία χρόνια διακρίνω μια στασιμότητα . Ο τελευταίος παίκτης που θυμόμαστε είναι ο Σιοβας , ο οποίος και αυτός μεγαλώνει και κλείνει σιγά σιγά .  Υπάρχουν και ποδοσφαιριστές που παίζουν σε ομάδες στην Super League 1&2  . Είναι εξαιρετικά δύσκολο να αγωνιστεί ένα παιδί σε τέτοιο επίπεδο, χρειάζεται πολύ δουλεια , χρειάζεται τύχη ,έτσι ώστε να κάνει σε μια ομάδα καλές εμφανίσεις , χωρίς τραυματισμούς (όπου πάντα είναι αποτρεπτικοί ). Ευχή δική μου και όλων των προπονητών φυσικά, είναι  να δούμε ξανά παιδια του νομού μας να αγωνίζονται σε αυτές τις κατηγορίες αλλά και στο εξωτερικό.

11 Οι δραμινοί προπονητές αξιοποιούν τα δραμινά ταλέντα;

Όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ , για να μπορέσει ένας προπονητής ο οποίος είναι σε μια ακαδημία να αξιοποιήσει στο Αντρικο ένα ταλαντούχο παιδί , η γραμμή πορείας είναι μια.

Πρέπει να υπάρχει συνεργασία, επικοινωνία μεταξύ προπονητή , τεχνικού διευθυντή , βοηθού προπονητή και διοίκησης . Πρέπει να υπάρχει ένα πλάνο , ένα οργανόγραμμα έτσι ώστε να επιτυγχάνεται διαρκή άνοδος και εξέλιξη των ποδοσφαιριστών των ακαδημιών ώστε αυτά τα παιδια να επανδρώνουν  τις ανδρικές ομάδες. Πιστεύω είναι μονόδρομος οι ομάδες να στελεχώνονται με νεαρούς αθλητές είτε το επίπεδο είναι καλό είτε λιγότερο καλό. Πρέπει και οι προπονητές να εμπιστεύονται  τα νέα παιδια , να μην μένουν προσκολλημένοι στο προσωρινό  αποτέλεσμα μόνο,  αλλά να κοιτούν και λίγο παρακάτω στην εξέλιξη του ποδοσφαιριστή , γιατί κάποιες φορές αποθαρρύνουμε  τα νέα παιδια ,  αυτά απομακρύνονται απο τα γήπεδα και αυτό είναι κάτι που μόνο ζημία κάνει στο άθλημα του ποδοσφαίρου.

Ευχαριστώ πολύ για την ευκαιρία που μου δώσατε , να καλύψω σημαντικά θέματα , μέσω των τόσο στοχευμένων ερωτήσεων σας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *