Φινάλε πρώτο γύρου με σημαντικά παιχνίδια στην Α’ κατηγορία: Ξεχωρίζουν Πανδραμαϊκος – Βώλακας, Αμπελόκηποι – Καλαμπάκι και Μικροχώρι – Άγιος Αθανάσιος

Με την 13η και τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου θα κλείσουν το 2023 οι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας της ΕΠΣ Δράμας το Σάββατο στις 15:00 μ.μ.

Μια αγωνιστική που αναμένεται να κρίνει και τον πρωταθλητή χειμώνα μια και αυτή την στιγμή έχουμε τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή στους 26 βαθμούς για Δόξα Βώλακα, ΠΑΟΠ Νέας Αμισού και Μέγα Αλέξανδρο Αγίου Αθανασίου.

Αν κερδίσουν και οι τρεις, σοβαρό προβάδισμα για τον άτυπο τίτλο έχει ο Βώλακας που είναι στο +22 συντελεστή με τη Νέα Αμισό στο +17 και τον Άγιο Αθανάσιο στο +16.

Πάμε όμως να δούμε αναλυτικά το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου:

Α.Ο. ΠΑΝΔΡΑΜΑΙΚΟΣ – ΔΟΞΑ ΒΩΛΑΚΑ

Αναμφίβολα από τις πιο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις του προγράμματος στο δημοτικό στάδιο Αλέκος Φρούσιος.

Δύο ομάδες που θυμίζουμε ότι πέρσι έπαιξαν στον τελικό κυπέλλου της ΕΠΣ Δράμας και φέτος ξεκίνησαν την σαιζόν με τον αγώνα Σούπερ καπ μεταξύ τους με τον Βώλακα και τις δύο φορές να κατακτά τους δύο τίτλους στη διαδικασία των πέναλτι.

Διαφορετική η πορεία των δύο ομάδων μέχρι τώρα με τον Βώλακα στην κορυφή με 26 βαθμούς έχοντας 8 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες με 29-7 τέρματα και τον Πανδραμαϊκό στην 8η θέση με 17 βαθμούς και απολογισμό 4 νίκες, 5 ισοπαλίες και 3 ήττες με τέρματα 27-16.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Νίκος Αχθοφορίδης με βοηθούς Μανώλη Παστιάδη και Στέργιο Ανδρέογλου.

ΠΑΟΠ ΝΕΑΣ ΑΜΙΣΟΥ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΥ

Παιχνίδι με ξεκάθαρο φαβορί τους γηπεδούχους που με προϋποθέσεις και συνάρτηση των άλλων αποτελεσμάτων με νίκη μπορούν να κατακτήσουν ακόμη και τον άτυπο τίτλο χειμώνα.

Από την άλλη μεριά ο Εθνικός Αστέρας Καλλιφύτου ψάχνει παντού βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Στην κορυφή με 26 βαθμούς η Νέα Αμισός έχοντας 8 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες με 30-13 τέρματα, στην13η και προτελευταία θέση η Καλλίφυτος με 6 βαθμούς έχοντας 2 νίκες και 10 ήττες με τέρματα 7-39 και την χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα μετά από 12 αγωνιστικές.

Το κώλυμα των δραμινών διαιτητών στα παιχνίδια της Νέας Αμισού συνεχίζεται και έτσι το παιχνίδι αυτό ορίστηκε να διευθύνει ο Παναγιώτης Κτίστης του συνδέσμου Ξάνθης με βοηθούς τους Δημήτρη Δανδανόπουλο και Γιώργο Χρυσέλη από τον ίδιο σύνδεσμο.

ΑΡΗΣ ΜΙΚΡΟΧΩΡΙΟΥ – ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Δύο ομάδες που βρίσκονται και στα ημιτελικά του κυπέλλου και καλούνται την Τετάρτη να ανατρέψουν το σκηνικό για να περάσουν στον τελικό χάνοντας στα πρώτα παιχνίδια τους με το ίδιο σκορ 2-0.

Αυτό όμως είναι ένα παιχνίδι πρωταθλήματος με τις δύο ομάδες να έχουν διαφορετικούς στόχους, με τους γηπεδούχους να βρίσκονται στην 10η θέση με 14 βαθμούς έχοντας 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και 6 ήττες με τέρματα 15-28 και τους φιλοξενούμενους στην κορυφή με 26 βαθμούς και απολογισμό 8 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες με τέρματα 22-6 και την καλύτερη μέχρι τώρα άμυνα στο πρωτάθλημα.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Αλέκος Παρασκευούδης με βοηθούς Βασίλη Δημητριάδη και Μπουλή Αναστάσιο.

ΟΡΦΕΑΣ ΧΩΡΙΣΤΗΣ – ΑΡΗΣ ΦΩΤΟΛΙΒΟΥΣ

Μια ακόμη πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση με φαβορί τους γηπεδούχους που μετά το σπουδαίο διπλό μέσα στην Πετρούσα πριν την διακοπή ανέβηκαν στην 4η θέση της βαθμολογίας με 22 βαθμούς έχοντας 7 νίκες, 1 ισοπαλία και 4 ήττες και τέρματα 18-10.

Απέναντι τους η πολύ καλή φέτος ομάδα του Φωτολίβους που παρότι όμως παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο τις τελευταίες αγωνιστικές δεν παίρνει τους απαραίτητους βαθμούς και έχει μείνει πολύ χαμηλά στην βαθμολογία στην 11η θέση με 11 βαθμούς έχοντας 3 νίκες, 2 ισοπαλίες και 7 ήττες με τέρματα 20-27.

Διαιτητής της αναμέτρησης ο Σταύρος Παυλίδης με βοηθούς Αναστάσιο Μαρμαρίδη και Σταματία Γκαϊτατζή.

Α.Ε. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – Α.Ε. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ

Δύο από τις πιο ποιοτικές ομάδες του πρωταθλήματος κοντράρονται στο γήπεδο Κραχτίδη.

Οι γηπεδούχοι στην 7η θέση της βαθμολογίας με 20 βαθμούς έχοντας 5 νίκες, 5 ισοπαλίες και 2 ήττες με 22-15 τέρματα και οι φιλοξενούμενοι μόλις με 1 βαθμό περισσότερο στους 21 βαθμούς στην 5η θέση με απολογισμό 6 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3 ήττες και 32-14 τέρματα με την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα μέχρι τώρα.

Αμφίρροπο παιχνίδι που θα διευθύνει ο Σάκης Δηλγεράκης με βοηθούς Παναγιώτη Κουβαλάκη και Κοτανίδου Δήμητρα.

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ Γ.Σ. – ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ

Εκπληκτική η πορεία της Προσοτσάνης τον τελευταίο 1,5 μήνα, έφτασε από τους 3 βαθμούς και την ουρά της βαθμολογίας με 7 συνεχόμενες νίκες να σκαρφαλώσει στην 5η θέση μαζί με το Καλαμπάκι έχοντας 7 νίκες και 5 ήττες με τέρματα 20-18.

Σε καλό φεγγάρι το τελευταίο χρονικό διάστημα ο Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου ανέβηκε στην 12η θέση έχοντας 7 βαθμούς με 2 νίκες, 1 ισοπαλία και 9 ήττες και τέρματα 14-27.

Διαιτητής του αγώνα ο Νίκος Παρασκευούδης με βοηθούς Βασίλη Σκριτζόβαλη και Μάριο Θεοφανίδη.

ΔΟΞΑ ΠΕΤΡΟΥΣΑΣ – ΑΡΗΣ ΚΑΛΑΜΩΝΑ

Αλλαγή έδρας στο συγκεκριμένο παιχνίδι μια και ήταν κανονικά να γίνει στο γήπεδο Καλαμώνα, αλλά μια και γίνονται έργα στο γήπεδο του Άρη οι δύο ομάδες άλλαξαν έδρα.

Φαβορί έτσι και αλλιώς η έμπειρη Πετρούσα, πόσο μάλλον τώρα που άλλαξε η έδρα του αγώνα με τους γηπεδούχους να είναι στην 9η θέση με 16 βαθμούς έχοντας 4 νίκες, 4 ισοπαλίες και 4 ήττες με τέρματα 20-18, ενώ από την άλλη μεριά οι φιλοξενούμενοι στην τελευταία θέση με 4 βαθμούς και απολογισμό 1 νίκη, 1 ισοπαλία και 10 ήττες και τέρματα 13-51 έχοντας και την χειρότερη άμυνα στο πρωτάθλημα μέχρι τώρα.

Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Χαράλαμπος Αλβανίδης με βοηθούς Βασίλη Τοπούζογλου και Χαράλαμπο Αχθοφορίδη.

Δ. ΑΔΑΚΤ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *