Προσοτσάνη Γ.Σ. – Δόξα Βώλακα 0-1: Κυπελλούχος Δράμας για 2η συνεχόμενη σαιζόν ο καταπληκτικός ΒΩΛΑΚΑΣ!!

Τον αγώνα παρακολούθησε και σχολιάζει ο ΔΗΜ. ΑΔΑΚΤΥΛΟΣ

ΦΩΤΟ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ

Την κατάκτηση του κυπέλλου Δράμας για 2η συνεχόμενη σαιζόν πανηγυρίζει η Δόξα Βώλακα.

Αυτή την φορά δεν χρειάστηκε την διαδικασία παράτασης και πέναλτι όπως πέρσι με τον Πανδραμαϊκό, κατάφερε όμως να κατακτήσει το τρόπαιο χάρη σε γκολ του MVP της αναμέτρησης Γιάννη Σίγγου απέναντι στην εξαιρετική Προσοτσάνη που πάλεψε μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο για το γκολ της ισοφάρισης.

Ένας τελικός ΓΙΟΡΤΗ για το δραμινό ποδόσφαιρο με πάρα πολύ κόσμο στο Δημοτικό στάδιο «Αλέκος Φρούσιος» και με κόσμια συμπεριφορά από τους φιλάθλους και των δύο ομάδων.

Το φιλμ του αγώνα

Ποιοτικά το ματς ήταν όπως το περιμέναμε με τις δύο ομάδες αρκετά επιφυλακτικές στο ξεκίνημα, σε παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις, πολλά δυνατά μαρκαρίσματα και αρκετές διακοπές με αποτέλεσμα να μη μπορούν να βρουν ρυθμό στο παιχνίδι τους οι δύο ομάδες.

Δύο οι πολύ μεγάλες στιγμές στο πρώτο μέρος.

Στο 6’ ο Καρπιτσάρης γύρισε με το κεφάλι απρόσεκτα την μπάλα ο Προκοπίου μπήκε ανάμεσα στο παίκτη του Βώλακα και τον τερματοφύλακα έκανε την προβολή αλλά ο καταπληκτικός για ένα ακόμη παιχνίδι Βαγγέλης Παγκάκης έδιωξε με το σώμα την μπάλα.

Ο Βώλακας 4 λεπτά μετά, έχασε τον βασικό του αμυντικό μέσο Μίλτο Βασιλειάδη με τον Τολμαϊδη να μπαίνει στη θέση του.

Η δεύτερη μεγάλη στιγμή του πρώτου μέρους έγινε στο 39’ και ξεκίνησε από τα μαγικά πόδια του Ντίνου Δράμπαλη που άλλαξε παιχνίδι για τον Μαρκόπουλο από δεξιά που παρότι έχασε λίγο το κοντρόλ, έβγαλε εξαιρετική σέντρα και ο Γιάννης Σίγγος με κοντινή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Είχε προηγηθεί στο 35’ πολύ καλό ξαφνικό σουτ του Ηλία Σταμπουλή που έδιωξε σωτήρια ο Αβραάμ.

Ανέβασε απόδοση η Προσοτσάνη με την είσοδο Πατένταλη

Στο β’ μέρος η Προσοτσάνη ανέβασε την απόδοση της και σημαντική συμβολή σε αυτό είχαν οι κινήσεις του Φώτη Χατζηκυριάκου από τον πάγκο κύρια με την είσοδο του Στέλιου Πατένταλη στην κορυφή της επίθεσης.

Στο 51’ ο Μωϋσίδης έκανε καλό συρτό σουτ που μπλόκαρε ο Παγκάκης, για να φτάσουμε στο 69’ με την μεγαλύτερη ευκαιρία της Προσοτσάνης να ισοφαρίσει το ματς, με τον Πατένταλη να τροφοδοτεί τον Λάμπρου που από καλή θέση έκανε το δυνατό σουτ με τον Παγκάκη σωτήρια να διώχνει την μπάλα με το πόδι σε κόρνερ.

Στο 74’ ο Πετρίδης έκανε σέντρα από αριστερά αλλά την κεφαλιά του Πατένταλη μπλόκαρε ο Παγκάκης, με τον Μπάμπη Καζεπίδη που κατακτά 2ο συνεχόμενο κύπελλο αυτή την φορά Δράμας(κατέκτησε πέρσι το κύπελλο Καβάλας με τον Βύρωνα) να βοηθά σημαντικά την ομάδα του με την παρουσία του δυναμικού Κάσσου στη θέση του τραυματία Καρπιτσάρη, με τον εξαιρετικό Στάικο Θανάση να μεταφέρεται στο κέντρο και τον Τολμαϊδη αριστερά στην άμυνα.

Το ματς άνοιξε πολύ στο τέλος, με τον Μουζενίτοβ να σκάβει την μπάλα πάνω από τον Αβράαμ και την μπάλα να καταλήγει βασανιστικά άουτ στις καθυστερήσεις.

Βραβεύσεις, απονομές και MVP ο Γιάννης Σίγγος

Πριν το παιχνίδι οι δύο ομάδες επέλεξαν όπως γίνεται πριν από κάθε τελικό να βραβεύσουν κάποιον από τους δικούς του ανθρώπους που έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην ομάδα τους.

Από την μεριά της Προσοτσάνης τιμήθηκε ο Φερφέρης Στέλιος για την μεγάλη του προσφορά στην ομάδα.

Συνολικά 570 συμμετοχές και 105 γκολ για τον Στέλιο Φερφέρη που πλέον προσφέρει σε διοικητικό πόστο στην αγαπημένη του ομάδα.

Από την μεριά του Βώλακα τιμήθηκε το διοικητικό συμβούλιο της ομάδας που ξεκίνησε την περίοδο 1995-1996 την προσπάθεια δημιουργίας της Ακαδημίας της ομάδας με παιδιά από το χωριό που μέχρι και σήμερα στελεχώνουν την μεγάλη ομάδα.

Το βραβείο παρέλαβε ο τότε πρόεδρος της ομάδας Προκόπης Παπαμαρίνος.

Επίσης τιμήθηκαν και τα παιδιά του εκλιπόντος παλιού ποδοσφαιριστή και παράγοντα Χρήστου Τσιπλίδη στη μνήμη του οποίου έγινε με την δική του ονομασία ο τελικός του κυπέλλου.

MVP της αναμέτρησης ψηφίστηκε ο σκόρερ του τελικού Γιάννης Σίγγος κερδίζοντας στα σημεία τον Βαγγέλη Παγκάκη, ενώ σε πολύ καλό κλίμα στο φινάλε της αναμέτρησης είχαμε τις απονομές των κυπέλλων στις δύο ομάδες.

Τα στοιχεία του αγώνα

Διαιτητής του αγώνα: Νίκος Αχθοφορίδης με βοηθούς Ελένη Ιορδανίδου και Στέργιο Ανδρέογλου.

4ος διαιτητής ο Στέφανος Ρηγούλης.

Γιατρός αγώνα: Γιώργος Τσιρώνης, νοσηλευτές: Μιχάλης Κοσμίδης και Κοσμάς Βασιλειάδης.

Παρατηρητής διαιτησίας: Σταύρος Χαραλαμπίδης

Παρατηρητές αγώνα: Πέτρος Σουβλέρης, Βασίλης Καμπουρίδης και Στέφανος Πατέρας.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ Γ.Σ.(Φώτης Χατζηκυριάκου):

Αβραάμ, Αβράμης, Παυλίδης, Παπαμιχαήλ, Αστερίου, Πετρίδης(85’ Γεωργιάδης Κ.), Μωυσίδης(85’ Ματζιάρης), Ρούσσος, Λάμπρου, Τσακμακίδης Κώστας(66’ Παναγιώτου Χρήστος), Προκοπίου(46’ Πατένταλης).

ΔΟΞΑ ΒΩΛΑΚΑ(Μπάμπης Καζεπίδης):

Παγκάκης, Στάικος Θανάσης, Καρπιτσάρης(77’ Κάσσος), Μποσκοψίου, Τσενεκλίδης, Βασιλειάδης Μίλτος(10’ λ. τ. , Σίγγος Γιάννης, Δράμπαλης Ντίνος, Τσαμπάζης, Σταμπουλής Ηλίας, Μαρκόπουλος(66’ Μουζενίτοβ).

Δ. ΑΔ.

ΦΩΤΟ: Χριστίνα Γεωργιάδου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *