Πήρε ΦΩΤΙΑ με τριπλή ισοβαθμία η κορυφή στην Α’ κατηγορία με την ισοπαλία 1-1 στο ντέρμπι Άγιος Αθανάσιος – Νέα Αμισός:  Σπουδαίες εκτός έδρας νίκες για Χωριστή, Προσοτσάνη και Μικροχώρι

Παίρνει ΦΩΤΙΑ το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας του νομού μας μετά το πέρας της 12ης αγωνιστικής στη μάχη της κορυφής, μετά το ισόπαλο 1-1 στο μεγάλο ντέρμπι Μέγας Αλέξανδρος Αγίου Αθανασίου – ΠΑΟΠ Νέας Αμισού.

Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με πολύ ωραίο πλασέ στο γάμα μέσα από την περιοχή με τον Κυριάκο Αμαραντίδη για να ισοφαρίσουν οι γηπεδούχοι, που είχαν και δοκάρι με τον Κοντρόπουλο στο 14’, στο 27’ από εκτέλεση κόρνερ του Παπαζώτου και αυτογκόλ του σκόρερ της Νέας Αμισού Αμαραντίδη με την μπάλα να βρίσκει πάνω του και να καταλήγει στα δίχτυα.

Η Νέα Αμισός έμεινε με 10 παίκτες στο 44’ λόγω αποβολής με 2η κίτρινη κάρτα του κεντρικού αμυντικού Βραμέντζαλη για μια απόφαση που διαμαρτυρήθηκε έντονα  και παρά το γεγονός ότι έπαιξαν ένα ημίχρονο με 10 παίκτες, άντεξε μέχρι το τέλος και πήρε ένα πολύτιμο βαθμό με τον τερματοφύλακα Παύλο Μιχαηλίδη να κάνει δύο σωτήριες επεμβάσεις σε σουτ του Φόρη Παναγιώτου στο 74’ και 75’.

Ο Άγιος Αθανάσιος ζήτησε πέναλτι σε δύο περιπτώσεις στο β’ μέρος με τον ρέφερι της αναμέτρησης να δείχνει να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Στην κορυφή μαζί τους πλέον στους 26 βαθμούς και η πρωταθλήτρια Δόξα Βώλακα που είχε εύκολο έργο στο γήπεδο της και με 3 γκολ του Νίκου Στάικου και από ένα Μαρκόπουλου, Σέγκου και Τολμαϊδη κέρδισε 6-0 τον ουραγό Άρη Καλαμώνα.

Μεγάλες εκτός έδρας νίκες για Χωριστή, Προσοτσάνη και Μικροχώρι

Τρία πολύ σημαντικά διπλά είχαμε αυτή την αγωνιστική με τον Ορφέα Χωριστής αν και έχανε στην Πετρούσα 1-0 στο ημίχρονο από το γκολ του Κατσαβουνίδη στο 41’, κατάφερε να ανατρέψει το σκορ σε 1-3 με τα τέρματα των Αραμπατζή, Δούμπλατζη και Βουτσινά και απλά οι γηπεδούχοι να μειώσουν σε 2-3 στο φινάλε με πέναλτι του Καλλέργη.

Μεγάλο διπλό και για την ασταμάτητη Προσοτσάνη με την 6η συνεχόμενη νίκη της στο πρωτάθλημα και μάλιστα 3-1 με αντίπαλο τον Πανδραμαϊκό.

Οι φιλοξενούμενοι ευτύχησαν να προηγηθούν με δύο γρήγορα γκολ με Παυλίδη και Λάμπρου, ο λαβωμένος από απουσίες Πανδραμαϊκός μείωσε σε 1-2 με τον Μουρατίδη στο 30’, στο β’ μέρος όμως το 2ο προσωπικό τέρμα του Λάμπρου στο 61’ διαμόρφωσε το τελικό 1-3.

Πολύ σημαντικό διπλό πέτυχε και ο Άρης Μικροχωρίου κερδίζοντας στο γήπεδο Μεγαλοκάμπου με σκορ 3-2 τον Άρη Φωτολίβους.

Το πρώτο μέρος ήταν ισόπαλο 1-1 με δύο γρήγορα γκολ από τον Χαρέμι στο 2’ και τον Ματσίνη στο 13΄.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα με τον Κωνσταντίνο Δαφνάκη στο 56’, για να ακολουθήσουν δύο γκολ στο φινάλε της αναμέτρησης με τον Μύγα για το 1-3 και στο φινάλε το 2-3 με τον Ρουμελιώτη για τους γηπεδούχους.

Πρώτη εντός έδρας νίκη για το Καλαμπάκι, ισόπαλο 1-1 το ματς Ξηροπόταμος – Αμπελόκηποι

Την πρώτη του εντός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα πέτυχε το Καλαμπάκι κερδίζοντας εύκολα και άνετα 5-0 τον Εθνικό Αστέρα Καλλιφύτου.

Με πέντε διαφορετικούς σκόρερ η νίκη των γηπεδούχων με Στέφανο Αλμανίδη και Κωνσταντινίδη να σκοράρουν στο πρώτο μέρος και Τζιβανάκη, Κλόγκιρι και Καπτέλι στο δεύτερο μέρος.

Τέλος ισόπαλο 1-1 έληξε το ματς στον Ξηροπόταμο με αντίπαλο την τοπική ομάδα και τους Αμπελόκηπους.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με γκολ του Οικονομίδη στο 62’, για να ισοφαρίσει στο 76’ ο Λουκοβίτης.

Να δούμε αναλυτικά τα αποτελέσματα των 7 αγώνων και τους σκόρερ των αναμετρήσεων:

Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΓ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ – ΠΑΟΠ Ν.ΑΜΙΣΟΥ 1-1 (1-1) Τελικο

Σκόρερ: 27′ Αυτογκόλ Αμαραντιδης. /13′ Αμαραντιδης Κ.,

Κόκκινη κάρτα: 42′ Βραμεντζαλης


Α.Ε. ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ – ΕΘΝ.ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΥ
 5-0 (2-0) Τελικο

Σκόρερ: 14′ Αλμανιδης Σ., 26′ Κωνσταντινίδης, 47′ Τζιβανακης, 59′ Γκλογκερι, 70′ Καπτελι


ΑΡΗΣ ΦΩΤΟΛΙΒΟΥΣ – ΑΡΗΣ ΜΙΚΡΟΧΩΡΙΟΥ 
2-3 ( 1-1) Τελικο

Σκόρερ: 2′ Χαρέμι, 90′ Ρουμελιώτης / 13′ Ματσινης, 56′ Δαφνακης, 89′ Μυγας


Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ – Α.Ε. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
 1-1 (0-0)

Σκόρερ: 62′ Οικονομίδης / 76′ Λουκοβιτης


Γ.Σ. ΔΟΞΑ ΠΕΤΡΟΥΣΑΣ – ΟΡΦΕΑΣ ΧΩΡΙΣΤΗΣ
 2-3 (1-0) Τελικο

Σκόρερ: 41′ Κατσαβουνιδης, / 53′ Αραμπατζής, 54′ Δουμπλατζης ,78′ Βουτσινάς


ΠΑΝΔΡΑΜΑΪΚΟΣ Α.Ο. – ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ Γ.Σ.
 1-3 (1-2) Τελικο

Σκόρερ: 29′ Μουρατίδης / 7′ Παυλίδης , 14 ‘-61’ Λαμπρου


ΔΟΞΑ ΒΩΛΑΚΑ – ΑΡΗΣ ΚΑΛΑΜΩΝΑ
 6-0 (4-0) Τελικο

Σκορερ: 10′ Μαρκοπουλος, 28′- 41′-83′ Στάικος , 38′ Σεγκος , 57′ Τολμαϊδης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *