Μακεδονικός Αλιστράτης – Δόξα Πετρούσας 0-3 με ρεσιτάλ Γιώργου Γαϊδατζή

Με τον καλύτερο τρόπο μπήκε στη νέα χρονιά η Δόξα Πετρούσας στο πρώτο της επίσημο παιχνίδι πρωταθλήματος κερδίζοντας στη δύσκολη έδρα της Αλιστράτης τον τοπικό Μακεδονικό με σκορ 0-3.

Μπορεί το τελικό σκορ να δείχνει άνετη επικράτηση για την Πετρούσα αλλά σε καμία περίπτωση η νίκη δεν ήρθε με εύκολο τρόπο, κάτι που τόνισε στις δηλώσεις του μετά το τέλος του παιχνιδιού και ο προπονητής των νικητών Δημήτρης Κυριακίδης.

Αναμφίβολα η καλύτερη και πιο έμπειρη ομάδα μέσα στο γήπεδο παρά τις απουσίες της ήταν η Πετρούσα και νίκησε δίκαια, η έκταση του σκορ όμως αδικεί την προσπάθεια της Αλιστράτης ειδικά στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους όπου με το σκορ στο 0-2 οι γηπεδούχοι είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες και δοκάρι για να μειώσουν σε 1-2 και να δώσουν νέο ενδιαφέρον στο ματς.

Ονειρεμένο ντεμπούτο για τον Γιώργο Γαϊδατζή

Καλύτερο ντεμπούτο στη μεγάλη κατηγορία του νομού μας δεν θα μπορούσε να φανταστεί ο 17χρονος Γιώργος Γαϊδατζής που πέρσι έπαιζε δανεικός από την Πετρούσα στο Μέγα Αλέξανδρο Γραμμένης στη Β’ κατηγορία.

Ο νεαρός ξεκίνησε βασικός στο ματς και πέτυχε χατ – τρικ με το ένα γκολ να είναι καλύτερο από το άλλο στο ονειρεμένο ντεμπούτο του στην ομάδα.

Πέρα από τον Γαϊδατζή στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων ο δεξιός μπακ Γιαγκούλας που έκανε και την ασίστ στο 0-1, ο απροσπέλαστος στην άμυνα Νίκος Κοκοτσάκης σε αλάνθαστο παιχνίδι κόντρα στην παλιά του ομάδα, ενώ για ένα ακόμη ματς ο ακούραστος Αυγητίδης στο κέντρο και ο Καλλέργης στην επίθεση μπαίνουν στη πρώτη γραμμή των διακριθέντων χωρίς να υστερήσει κανείς από τους υπόλοιπους.

Από τους γηπεδούχους που έχουν ενισχυθεί, έχουν ποιότητα αλλά τους έλειπε η αποτελεσματικότητα μέσα στην περιοχή καλό ματς έκαναν ανασταλτικά οι Γιάντσιος Πασχάλης και Αντώνης Δημητριάδης παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Φάσεις αγώνα

Στο 11’ μετά από κόρνερ του Αντωνιάδη κεφαλιά στο 2ο δοκάρι του Νίκου Κοκοτσάκη ελάχιστα άουτ.

Στο 31’ ωραία επίθεση για την Πετρούσα από δεξιά σέντρα του Γιαγκούλα και ο Γαϊδατζής με εξαιρετική ενέργεια και σουτ στο γάμα θα κάνει το 0-1 για την Πετρούσα.

Στο 32’ μεγάλη ευκαιρία για την Αλιστράτη να ισοφαρίσει σε λάθος του Χαρπαντίδη ο Φόρης Παναγιώτου βρίσκει τον Τάσο Παναγιώτου που κάνει δυνατό σουτ πάνω από τα δοκάρια.

Στο 43’ ωραία προσπάθεια του Γαϊδατζή πιάνει μια βολίδα τα φάλτσα μπερδεύουν τον Μαντζιώρη και το 0-2 για την Πετρούσα.

Στο 58’ καλό σουτ του Χρήστου Γιάντσιου σωτήρια επέμβαση του Χαρπαντίδη, στην εξέλιξη της φάσης ωραία σέντρα του Τάσου Παναγιώτου στο 2ο δοκάρι κεφαλιά του Φόρη Παναγιώτου εξ’ επαφής σωτήρια θα διώξει ο Χαρπαντίδης.

Στο 62’ ωραία κάθετη πάσα του Κύρτση, προσποίηση και σουτ του Αντωνιάδη σωτήρια διώχνει ο Μαντζιώρης.

Στο 63’ σε γύρισμα στην περιοχή από κοντά ο Γαϊδαρτζής θα στείλει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-3.

Τα στοιχεία του αγώνα

Διαιτητής του αγώνα Κώστας Πουλικίδης με βοηθούς Παστιάδη και Μπόιτσιο.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ(Κώστας Καραμπατζάκης):

Ματζιώρης, Κεραμιδάς, Ντόβας, Γιάντσιος Πασχάλης, Δημητριάδης, Τσιχλακίδης, Παναγιώτου Φόρης, Γιάντσιος Χρήστος, Παναγιώτου Χρήστος, Θεοφανίδης, Κορδοκούζης(4’ Παναγιώτου Τάσος).

Στο β’ μέρος έπαιξαν και οι: Γιάντσιος Γιώργος, Μουχτάρης, Κοκοτσάκης Μανώλης, Ζορμπίδης.

ΔΟΞΑ ΠΕΤΡΟΥΣΑΣ(Δημήτρης Κυριακίδης):

Χαρπαντίδης, Ξενίδης, Γιαγκούλας, Τσάρτσαλος, Κοκοτσάκης Νίκος, Αυγητίδης, Κύρτσης, Κυριακίδης, Αντωνιάδης, Καλλέργης, Γαϊδατζής.

Στο β’ μέρος έπαιξαν και οι: Τόλιος, Καύκας.   

Δ. Α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *