Μέγας Αλέξανδρος Αγίου Αθανασίου – Προσοτσάνη Γ.Σ. 2-2: Συναρπαστικό παιχνίδι και αποτέλεσμα που δεν εξυπηρετεί καμία από τις δύο ομάδες

Τον αγώνα παρακολούθησε και σχολιάζει ο ΔΗΜ. ΑΔΑΚΤΥΛΟΣ

Ισόπαλο 2-2 έληξε το μεγάλο ντέρμπι της 21ης αγωνιστικής μεταξύ του γηπεδούχου Μέγα Αλέξανδρου Αγίου Αθανασίου και της Προσοτσάνης Γ.Σ.

Ένα αποτέλεσμα που δεν ευνοεί καμία από τις δύο ομάδες με τον γηπεδούχο Μέγα να υποχωρεί με 44 βαθμούς στην 3η θέση της βαθμολογίας και την Προσοτσάνη από το -6 που ήταν αυτή την αγωνιστική να μένει στο -8 και ουσιαστικά να έχει πλέον μόνο μαθηματικές ελπίδες για την κατάκτηση του τίτλου που έτσι και αλλιώς δεν ήταν και ο φετινός στόχος της ομάδας.

Ο Μέγας πλέον 3ος με 44 βαθμούς έχοντας 13 νίκες, 5 ισοπαλίες και 3 ήττες με 38-15 τέρματα και η Προσοτσάνη στην 5η θέση της βαθμολογίας με 39 βαθμούς μαζί με τον Πανδραμαϊκό έχοντας 12 νίκες, 3 ισοπαλίες και 6 ήττες με 37-25 τέρματα.

Το φιλμ του αγώνα

Στο αγωνιστικό μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς, προηγήθηκαν στο 3’ με τον Ευκαρπίδη και έκαναν το 2-0 στο 25’ με τον Γιώργο Παπαζώτου και με τα δύο γκολ να ξεκινούν από εξαιρετική προσπάθεια του Μπαμπασαλί.

Η Προσοτσάνη άρχισε σιγά – σιγά να βρίσκει τα πατήματα της και η κίνηση του Φώτη Χατζηκυριάκου να περάσει στην κορυφή της επίθεσης τον Στέλιο Πατένταλη που μπήκε αλλαγή στο ματς στο 34’ άλλαξε τα δεδομένα του ματς.

Στο 40’ σε καθοριστικό σημείο ο Πατένταλης σκόραρε και έβαλε ξανά την ομάδα του στο ματς, στο 44’ όμως η ομάδα του έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής με 2η κίτρινη κάρτα του αρχηγού Ρούσσου για μαρκάρισμα στον Γιώργο Παπαζώτο.

Στο β’ μέρος ο Μέγας «κάθισε» πάνω στο προβάδισμα του, η Προσοτσάνη είχε την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε έστω και με παίκτη λιγότερο να βρει την ευκαιρία της και να ισοφαρίσει.

Οι αλλαγές της Προσοτσάνης έδωσαν ενέργεια στην ομάδα και το παιχνίδι έγινε στο τέλος ΡΟΝΤΕΟ.

Στο 85’ ο Αστερίου με κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2, με τον Μέγα να χάνει κλασσική ευκαιρία με τον Στεργιανό δύο λεπτά μετά και την Προσοτσάνη να απαντά με κλασσική ευκαιρία με τον Κώστα Τσακμακίδη.

Τελικά μείναμε στο 2-2 σε αποτέλεσμα που δεν ευνοεί κανέναν από τους δύο.

Φάσεις αγώνα

Φάσεις αγώνα

Στο 3′ ωραία προσπάθεια του Μπαμπασαλί από αριστερά σέντρα στο 2ο δοκάρι ο Τουμαντζίδης γυρίζει με το κεφάλι στο ύψος του πέναλτι και ο Ευκαρπίδης με ωραίο σουτ στη γωνία της εστίας γράφει το 1-0.

Στο 13′ κόρνερ του Παπαζώτου γυριστή κεφαλιά του Στεργιανού στο πρώτο δοκάρι σωτήρια σε κόρνερ με το ένα χέρι ο Αβραάμ.

Στο 25′ καταπληκτική κάθετη πάσα του Παπαδόπουλου Κοσμά ο Μπαμπασαλί γυρίζει εξαιρετικά στο σημείο του πέναλτι και ο Γιώργος Παπαζώτος με ωραίο σουτ θα κάνει το 2-0.

Στο 31′ έξυπνη σέντρα του Ρούσσου δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή ο Χρήστος Παναγιώτου και η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο 40′ γυριστή κεφαλιά του Προκοπίου νέα κοντινή κεφαλιά του Πατένταλη στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά με κοντινό σουτ ο ίδιος παίκτης θα κάνει το 2-1.

Στο 44′ αποβάλλεται με 2η κίτρινη κάρτα ο Ρούσσος για μαρκάρισμα στον Παπαζώτο.

Στο 45+2 εκτέλεσε φάουλ ο Καλαϊτζής κεφαλιά του Ρούσσου ελάχιστα άουτ.

 Στο 50′ σέντρα του Παναγιώτου κεφαλιά του Πατένταλη σωτήρια με το ένα χέρι διώχνει ο Λαμπρινουδάκης.

Στο 79′ πάσα του Κοντρόπουλου σουτ του Μπαμπασαλί άουτ.

Στο 81′ μεγάλη ευκαιρία για την Προσοτσάνη από φάουλ του Καλαϊτζή η μπάλα βρήκε πάνω στον Αστερίου και χάθηκε η ευκαιρία 

Στο 83′ τέτατετ από πλάγια ο Παπακωνσταντίνου το σουτ άουτ.

Στο 85′ φάουλ εκτελεί ο Καλαϊτζής ωραία κίνηση του Χρήστου Αστερίου κεφαλιά και το 2-2.

Στο 87’ καταπληκτική κάθετη πάσα του Παπαζώτου ο Στεργιανός τέτατετ κόβει την μπάλα στον Ευκαρπίδη που χάνει τον βηματισμό του και την μεγάλη ευκαιρία να κάνει το 2-1.

Στο 90’ ο Καλαϊτζής σέντρα σουτ δύσκολα με το ένα χέρι διώχνει σε κόρνερ ο Λαμπρινουδάκης.

Στο 93’ η Προσοτσάνη απειλεί με σουτ και συνεχόμενα κόρνερ στο τέλος και έχει πολύ καλό σουτ του Κώστα Τσακμακίδη ελάχιστα άουτ.

Τα στοιχεία του αγώνα 

Διαιτητής του αγώνα: Δημήτρης Γκαϊτατζής με βοηθούς Μανώλη Παστιάδη και Στέργιο Ανδρέογλου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μέγας Αλέξανδρος Αγίου Αθανασίου(Μπάμπης Ζεκερίδης):

Λαμπρινουδάκης, Τσαγκαλίδης, Παπακωνσταντίνου, Καραγιαννίδης, Παπαδόπουλος Κοσμάς, Στεργιανός, Ευκαρπίδης, Ζεκερίδης(55′ Κοντρόπουλος), Τουμαντζίδης Δημήτρης, Παπαζώτος, Μπαμπασαλί(84′ Ντόβας).

Προσοτσάνη Γ.Σ.(Φώτης Χατζηκυριάκου):

Αβραάμ, Παναγιωτίδης(34′ Πατένταλης), Καλαϊτζής, Παπαμιχαήλ, Αστερίου, Πετρίδης, Αβράμης(74′ Καλαϊτζίδης), Ρούσσος, Προκοπίου(74′ Δροσίδης), Μωϋσίδης(74′ Γεωργιάδης), Παναγιώτου Χρήστος(61′ Τσακμακίδης Κώστας).

Δ. Αδάκτυλος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *