ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ – ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ 0:1 – Με την υπογραφή Κώστα Τσακμακίδη.

Με τον 1ο σκόρερ της νέας εποχής της Προσοτσάνης, τον 26άχρονο Κώστα Τσακμακίδη να σημειώνει το μοναδικό γκολ στο Δημοτικό Στάδιο Δράμας «Αλέκος Φρούσιος», η ομάδα του Φώτη Χατζηκυριάκου πιο εύκολα απ’ ότι μαρτυράει το τελικό 0:1 πήρε τη νίκη-πρόκριση απέναντι στο ψυχωμένο και νεανικό σύνολο του Στάθη Μελικίδη.

Ο κεντρικός επιθετικός των «ροχιμπλάνκος» σκοράροντας στο 2ο λεπτό του β’ μέρους εκμεταλλευόμενος την ασσίστ μισό γκολ του Παναγιώτου, σημείωσε το 20ό του τέρμα στο θεσμό σε σύνολο 32 αγώνων, ενώ θέλει ακόμα 5 για να φτάσει σε πρωτάθλημα και κύπελλο τα 100 σε 223 έως τώρα συμμετοχές!

Στοιχεία ντέρμπι είχε εξ αρχής το ματς ανάμεσα σε δύο ομάδες που αρέσκονται να κινούνται στο επιθετικό 1/3 του γηπέδου και στον πολύ καλό αγωνιστικό χώρο του Δημοτικού Σταδίου Δράμας «Αλέκος Φρούσιος» από νωρίς η μπάλα ανεβοκατέβαινε στις δύο περιοχές, ωστόσο οι δύο γκολκίπερ χρειάστηκαν ουσιαστικά μετά το 1ο ημίωρο. Ο Αβραάμ είπε «όχι» σε σουτ φάουλ του Γ. Μουρατίδη στο 32’, με το νεαρό άσσο λίγα λεπτά αργότερα να βγαίνει εκτός με τραυματισμό και τον Μπεζυρτζή δις να αρνείται λίγο πριν την ανάπαυλα το γκολ στον Κ. Τσακμακίδη.

Ωστόσο η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε στο 2ο 45άλεπτο και ειδικά μετά το γρήγορο γκολ της Προσοτσάνης, με τους παίκτες του Φώτη Χατζηκυριάκου να ελέγχουν έκτοτε με την εμπειρία τους το ρυθμό του κι ελέω Μπεζυρτζή να μη φτάνουν σε κάποιο 2ο τέρμα, που θα τους έκανε πιο εύκολη τη ζωή μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του άρχοντα της αναμέτρησης.

Δίκαιη βάσει συνολικής εικόνας των δύο ομάδων η πρόκριση στους «16» του θεσμού για την Προσοτσάνη, μια νίκη που αφιερώθηκε και πάλι στον αδικοχαμένο Στέλιο Ρούσσο, ο οποίος είχε γεννηθεί σαν σήμερα πριν 55 χρόνια.

Λεπτό προς λεπτό:

16’. Κοντινή πάσα εκτός περιοχής του Μελικίδη και διαγώνιο σουτ του Γ. Μουρατίδη η μπάλα υπό τον έλεγχο του Αβραάμ φεύγει εκτός.

32’. Σουτ-φάουλ από τα 30 μέτρα του Γ. Μουρατίδη απέναντι στην εστία της Προσοτσάνης ο Αβραάμ με το ένα χέρι κάτω από το δοκάρι του παραχωρεί το κόρνερ.

39’. Η μπαλιά του Κοκλίδη κάτω από το χώρο του κέντρου δημιουργεί προϋποθέσεις για γκολ, ωστόσο ο Κ. Τσακμακίδης υπό την πίεση του Χατζηπαπαθεοδωρίδη πλασάρει πάνω στον εξελθόντα Μπεζυρτζή με μόνο κέρδος το κόρνερ.

40’. Κλέψιμο στο ημικύκλιο του Καρακάση και μπαλιά στον κενό χώρο πάλι του Κοκλίδη, εκ νέου ο Κ. Τσακμακίδης αυτή τη φορά βλέπει τον Μπεζυρτζή να μπλοκάρει σταθερά.

46’. Ο Κ. Τσακμακίδης κερδίζει δύο κόντρες στην περιοχή με την μπάλα να στρώνεται στο αριστερό πόδι του Καλαϊτζή που από καλή θέση βλέπει το σουτ να φεύγει δίπλα στα δοκάρια.

47’ (0:1). Ο Παναγιώτου την κατάλληλη στιγμή βλέποντας την κίνηση στην περιοχή του Κ. Τσακμακίδη του κάνει την πάσα κι ο τελευταίος στην 3η του προσπάθεια στο ματς με το…κακό του πόδι (σ.σ. το δεξί) πλασάρει εύστοχα για το μοναδικό όοπως έμελλε γκολ.

57’. Πάσα του Παναγιώτου εκτός περιοχής εκεί όπου ο Κοκλίδης δοκιμάζει τα αντανακλαστικά του Μπεζυρτζή με τον 16άχρονο γκολκίπερ του Καστρινού δύσκολα να παραχωρεί στη γωνία του το κόρνερ.

69’. Φάση διαρκείας μετά την εκτέλεση κόρνερ του Ρούσσου και το εκ νέου γέμισμα του αρχηγού της Προσοτσάνης μέσα στην περιοχή, ο Γουνατίδης τροφοδοτεί τον αφύλακτο Παναγιώτου που αδύναμα σουτάρει στην αγκαλιά του αντίπαλου τερματοφύλακα.

73’. Ο Κ. Τσακμακίδης μένει όρθιος μπαίνοντας από αριστερά στην περιοχή και βρίσκει τον τρόπο να περάσει την μπάλα στον Κέντογλου κι αυτός με τη σειρά του πιο πλάγια στο Γεωργιάδη, συρτό σουτ σε πόδια αμυνόμενων και κόρνερ.

79’. Φάουλ σαν κοντινό κόρνερ του Ρούσσου, σκαστή κεφαλιά του προωθημένου Αστερίου στα χέρια του Μπεζυρτζή.

80’. Ένα-δύο Γουνατίδη και Κέντογλου το πλασέ του 21άχρονου επιθετικού καταλήγει χωρίς πολλή δύναμη στην αγκαλιά του τερματοφύλακα.

84’. Από καλή θέση στα όρια της περιοχής το ψηλοκρεμαστό κι αδύναμο σουτ του Χιντζίδη αποτελεί εύκολη λεία για τον Αβραάμ στην τελευταία καλή στιγμή στο ματς.

Διαιτητής: Πουλικίδης Κώστας.

Α’ Βοηθός: Παρασκευούδης Αλέκος.

Β’ Βοηθός: Τσακίρης Κώστας.

ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ (Στάθης Μελικίδης): 1. Μπεζυρτζής, 2. Χιντζίδης, 3. Θ. Αλμανίδης, 4. Μπερμπερίδης, 5. Χατζηπαπαθεοδωρίδης, 6. Καραγιαννίδης, 7. Μάτσας-Μυλωνάς (60’ – 12. Ιωαννίδης), 8. Μελικίδης (78’ – 16. Μήτρου), 9. Βασιλειάδης (78’ – 18. Veis), 10. Κυριαζής & 11. Γ. Μουρατίδης (λ.τρ. 37’ – 13. Αλ. Μουρατίδης / 78’ – 19. Φλέγγας).

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Φώτης Χατζηκυριάκου): 1. Αβραάμ, 2. Χατζήογλου, 3. Καρακάσης (60’ – 18. Γεωργιάδης), 4. Αθανασιάδης, 5. Αστερίου, 6. Κοκλίδης (67’ – 16. Κέντογλου), 7. Περσιανλής, 8. Ρούσσος, 9. Παναγιώτου (83’ – 13. Μωυσίδης), 10. Κ. Τσακμακίδης (83’ – 20. Άρ. Τσακμακίδης) & 11. Καλαϊτζής (67’ – 12. Γουνατίδης).

  • Αναλυτικά τα αποτελέσματα της Β’ φάσης:
  • Καλαμπάκι-Άγιος Αθανάσιος 3:0 (40’&60’ Κωνσταντινίδης-42’ Τζιβανάκης)
  • Χωριστή-Πανδραμαϊκός 0:7 (6’,21’&49’ Μπερούκας-23’ Κωνσταντάρας-40’ Πατένταλης-75’ Παυλίδης-89’ Belmani) στις 07-10-2020
  • Ξηροπόταμος-Καλή Βρύση 1:2 (40’ Καρασαββίδης / 18’ Λάμπρου-41’ Αθ. Δάφτσιος)
  • Κύργια-Νέα Αμισός 6:5 πέν. (0:0 κ.αγ.)
  • Καστρινός-Προσοτσάνη 0:1 (47’ Τσακμακίδης)
  • Ακρίτας Ν.Κρ.-Καλλίφυτος 3:0 (30’&89’ Καρατζιάς-39’ Σαμουλαδάς)
  • Φωτολίβος-Δοξάτο 5:2 (28’&40’ Χατζησαββίδης-31’ Ευσταθιάδης-63’ Γκουζής-82’ Kunchulia / 35’ Παντίκογλου-85’ Χατζηνικολαΐδης)
  • Αλιστράτη-Αρκαδικός 4:2 πέν. (0:0 κ.αγ.)
  • Σιταγροί-Κάτω Νευροκόπι 2:3 (65’ Τοκμακτσής-86’ Τοσούνογλου / 15’ Ι. Μαυρόπουλος-25’&83’ Ηλ. Μουζενίτοβ)
  • Με πράσινο χρώμα οι ομάδες που περνούν στη Γ’ φάση («16») του θεσμού, όπου τα ματς είναι νοκ άουτ και σε περίπτωση ισόπαλου αποτελέσματος ο νικητής θ’ αναδειχθεί μέσω της διαδικασίας των πέναλτι.
  • Άνευ αγώνα στους «16» οι κάτωθι ομάδες: Κουδούνια, Βώλακας, Αμπελόκηποι, Πετρούσα, Προάστειο, Γραμμένη και Αμπελάκια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *