Αφιέρωμα στην φετινή πορεία της Δόξας Βώλακα


Ιστορία έγραψε τη φετινή χρονιά η Δόξα Βώλακα που κατάφερε και κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ Δράμας. Βέβαια, μόνο τυχαία δεν είναι η φετινή επιτυχία της ομάδας, καθώς αποτελεί το επακόλουθο μιας προσπάθειας που γίνεται στον σύλλογο τα τελευταία 15 χρόνια. Στην ομάδα παίζουν πολλοί γηγενείς ποδοσφαιριστές και πολλά νεαρά παιδιά, ενώ ταυτόχρονα έχουν και καλές ακαδημίες, όπου γίνεται αρκετά καλή δουλειά.


Η ομάδα μετά την απόφαση της Α.Ε. Αμπελοκήπων να παραιτηθεί από την άνοδο στη Γ’ Εθνική ανάβει για τα καλά το πράσινο φως για να γράψει ιστορία με την άνοδο στη Γ’ εθνική και να παίξει για πρώτη φορά στις εθνικές κατηγορίες.
Η φετινή πορεία της ομάδας, όπως είπαμε, ήταν η καλύτερη στην ιστορία της ομάδας, η οποία ξεκίνησε πολύ όμορφα πετυχαίνοντας το 3 στα 3 στην αρχή της χρονιάς.

Φώτο Γιώργος Μίρκου


Στη συνέχεια, σε δύο δύσκολες έδρες, της Προσοτσάνης και των Κυργίων, παραχώρησε ισοπαλία 1-1 και 0-0 αντίστοιχα, σε δύο παιχνίδια που οι Μαυραετοί είχαν το δικαίωμα για τους τρεις βαθμούς της νίκης.
Η τρίτη «γκέλα» σημειώθηκε στην έδρα της Νέας Αμισού, όπου παραχώρησε ισοπαλία 2-2, ενώ στη συνέχεια ήρθε η εντός έδρας από την ποιοτική ομάδα των Αμπελοκήπων με 1-3. Νέο στραβοπάτημα αυτή τη φορά στην έδρα της Κ. Βρύσης, όπου αναδείχθηκε ισόπαλη με 2-2.

Από εκεί και πέρα η ομάδα του Βώλακα σημείωσε 7 συνεχόμενες νίκες έχοντας φοβερή φόρμα, όμως στα πρώτα χιόνια ήρθε και η ήττα μετά από περίπου 3 μήνες για τον Βώλακα στα Κουδούνια, όπου είχε έδρα η ομάδα του Λευτέρη Ροδίτη με αντίπαλο την μαχητική Προσοτσάνη.

Φώτο Γιώργος Μίρκου


Στη συνέχεια, πέτυχε μεγάλη νίκη με αντίπαλο τα Κύργια με 2-0 στο ντέρμπι της 2ης θέσης, η οποία, από ό,τι αποδείχτηκε, ήταν τελικά καθοριστικής σημασίας για την άνοδο στη Γ’ εθνική, ενώ στην τελευταία αγωνιστική πριν από τη διακοπή αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με το Φωτολίβος.
Έτσι, ο Βώλακας τερμάτισε στη 2η θέση της βαθμολογίας με 41 βαθμούς, 40 γκολ υπέρ και 14 κατά, ολοκληρώνοντας μια επιτυχημένη χρονιά. Προπονητής της ομάδα ήταν ο Λευτέρης Ροδίτης, ενώ ξεχώρισαν με την απόδοσή τους στην άμυνα ο Πέτρος Μποσκοψίου και ο αρχηγός Γιάννης Μίρκου, στο κέντρο ο αμυντικός μέσος Σάκης Σταμπουλής και οι Μαρκόπουλος και Γιάννης Σίγγος και φυσικά στην επίθεση ο «μπόμπερ» της ομάδας Θόδωρος Παπαδόπουλος.


Ρόστερ: Πιτσακτσης, Παπαδόπουλος Θ., Σίγγος Ι., Δράμπαλης Κ., Μίρκου Ι., Σταμπουλής Η., Μποσκοψίου Π., Μαρκόπουλος, Δράμπαλης Γ., Σταμπουλής Α., Σεβδίλης, Στάικος Π., Σίγγος Ηλ., Μποσκοψίου Χρ., Βιζυηνός, Σταμπουλής Δ., Παναγιώτου Φ., Παϊσίδης, Στάικος Δ., Ράδος, Χαλκίδης, Μαρίγκος, Παπαδημητρίου, Καρπιτσάρης, Σένδρος, Μίρκου Δ., Μαλίκης.

Δημήτρης Μπουτζέκης

Δημήτρης Μπουτζεκης

Ο Δημήτρης Μπουτζέκης είναι ο ιδρυτής αυτής της ιδέας που ονομάζεται Dramasport. Έχει πάθος για τον Δραμινό Αθλητισμό, όπως όλοι άλλωστε στην ομάδα μας, και πολύ όρεξη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *