Σε επιμορφωτικό σεμινάριο της Α.Ε.Κ. ο υπεύθυνος ακαδημιών της Α.Ε. Αμπελοκήπων Ντίνος Τεξίζογλου

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον σεμινάριο παρακολούθησε ο υπεύθυνος ανάπτυξης υποδομών της Α.Ε ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ Κος Τεγξίζογλου Ντίνος στο προπονητικό κέντρο της ΠΑΕ ΑΕΚ στα Σπάτα.
Όπως κάθε φορά ,έτσι και τώρα κύριο χαρακτηριστικό του σεμιναρίου ήταν η ευρείας γκάμα θεματολογία. Τονίστηκε η αξία της δημιουργίας ισχυρού μαθησιακού περιβάλλοντος, ενώ παρουσιάστηκαν αμιγώς αγωνιστικά θέματα αλλά και κάποια κάπως διαφορετικά όπως η σωστή χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης .

Μαζί με όλους τους εκπρόσωπους και των 22 ακαδημιών απ όλη την Ελλάδα παρακολουθήσαμε τον Αθλητικό Διευθυντή της Ακαδημίας και Υπεύθυνο Εκπαίδευσης Δικτύου κ. Ηλία Κυριακίδη , ο οποίος ανέπτυξε το θέμα με τίτλο «Περιβάλλον προπόνησης».

Είδαμε τον αγώνα των ομάδων Κ14 της ΑΕΚ με την Κηφισιά , ενώ και υπήρξε εισήγηση από τον επικεφαλής του τμήματος goalkeeping της Ακαδημίας Διονύση Χιώτη .
Στην συνέχεια παρουσιάστηκε προπονητική μονάδα της Κ13 της ΑΕΚ με εισήγηση του προπονητικού τιμ της ομαδας , ανάλυση από τον Κο Καραχάλιο προπονητή της Κ19 καθώς και εισήγηση από την Κα Χριστίνα Κορομηλά για την σπουδαιότητα των κοινωνικών μέσων δικτύωσης στο ποδόσφαιρο.
Τέλος μια ευχάριστη έκπληξη εξαιρετικής σημασίας ήταν αυτή της γνωριμίας μας με τον προπονητή Ματίας Αλμέιδα
Ο προπονητής της ΑΕΚ βρέθηκε με χαρα κοντά μας και ανέπτυξε το θέμα «Η οικογενειακή ανατροφή, οι κοινωνικές προσλαμβάνουσες και η ποδοσφαιρική καριέρα ως παράγοντες της εξέλιξης ενός προπονητή».
Ο Αργεντινός τεχνικός για περίπου μία ώρα, μαζί με τον άμεσο συνεργάτη του και γυμναστή της πρώτης ομάδας Γκίντο Μπονίνι συνομίλησε μαζί μας σε κλίμα φιλικό και έθιξε σημαντικά σημεία από το ποδόσφαιρο αλλά και την πορεία του ως παίκτης και προπονητής .
Όλα υπήρξαν άρτια οργανωμένα όπως κάθε φορά , και με ανυπομονησία περιμένουμε το 3ο επιμορφωτικό σεμινάριο τον Ιούνιο .

Εμείς επικοινωνήσαμε με τον Ντίνο Τεξίζογλου όποιος δήλωσε:

Ναι , συνεργαζόμαστε με την κεντρική ακαδημία της ΠΑΕ ΑΕΚ τα τελευταία 3 χρόνια . Θεωρώ ότι οι συνεργασίες τέτοιου είδους με ένα δίκτυο και μια διοίκηση που είναι άρτια οργανωμένες είναι πολύ σημαντικές και προσοδοφόρες .
Για μένα προσωπικά , όπως και για όλους τους προπονητές που συμμετέχουμε στα σεμινάρια της ΠΑΕ , είναι μεγάλης σημασίας . Μέσω αυτών των σεμιναρίων μαθαίνουμε συνεχώς κάτι καινούργιο , βελτιώνουμε κάτι παλαιότερο, μαθαίνουμε πράγματα τα οποία ίσως να μην είχαμε σκεφτεί ποτέ , αφού πολλά από τα θέματα είναι καινοτόμα και επίσης πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι βλέπουμε από κοντά πως ‘δουλεύουν ‘ μέσα στις κεντρικές ακαδημίες . Η αλληλεπίδραση με τα αλλά σωματεία του δικτύου καθώς και με προσωπικότητες του ποδοσφαίρου που έχουν αφήσει το στίγμα τους στον χώρο , είναι πραγματικά προς όφελος μας .
Μέσω λοιπόν της δικής μας συνεχούς εκπαίδευσης , μεταφέρουμε αυτές τις γνώσεις στις ομάδες και στις πόλεις μας . Εξελίσσουμε με την μεταφορά τους και αλλάζουμε τον τρόπο σκέψης σε παιδιά , γονείς και προπονητές . Έτσι όλοι μαζί σιγά σιγά , με μικρά και σταθερά βήματα αλλάζουμε και το πρόσωπο του δραμινου ποδοσφαίρου . Μέσω της εκπαίδευσης και της καινοτομίας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *