ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ – ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ 0-8

Ήταν το ξεκάθαρο, το απόλυτο φαβορί πριν την έναρξη του ματς, φρόντισε όχι μόνο να το επιβεβαιώσει μέσα στις τέσσερεις γραμμές του γηπέδου, αλλά και να το κάνει με εκκωφαντικό τρόπο η Προσοτσάνη, καθώς η ομάδα του Φώτη Χατζηκυριάκου φιλοδώρησε με οκτώ γκολ τη νεανική και χωρίς πολλές λύσεις Καλλίφυτο.

Το τελικό 8:0 μιλάει από μόνο του, με τους παίκτες της Προσοτσάνης να δημιουργούν 28 τελικές προσπάθειες και τον 46άχρονο τεχνικό να προχωράει εξ αρχής σ’ ένα lifting στο χώρο του κέντρου, με το Νίκο Παυλίδη να τον δικαιώνει με την εμφάνισή του η οποία συνοδεύτηκε και με το «παρθενικό» του γκολ. «Πρωτιά» και για το Γιώργο Μανλή που ντεμπουτάρισε σε ηλικία 14 ετών, 9 μηνών και 4 ημερών όντας ο 2ος νεαρότερος στην ιστορία των «ροχιμπλάνκος», πίσω από τον «ερυθρόλευκο» πλέον Μίλτο Πετρόπουλο (σ.σ. 14 ετών, 8 μηνών και 27 ημερών στο περσινό 3:3 της πρεμιέρας με το Καλαμπάκι), ενώ τα πρώτα του γκολ με τον αετό στο στήθος σημείωσε ερχόμενος από τον πάγκο κι ο Χρήστος Παναγιώτου, αγωνιζόμενος για 25 λεπτά στο φινάλε του.

Σ’ έναν πολύ καλό αγωνιστικό χώρο λόγω και της βροχής που έπεσε νωρίτερα σε όλο το νομό, η Προσοτσάνη μπήκε όπως και στο Νευροκόπι με γκολ από τα αποδυτήρια (0:1 στο 5’ Γουνατίδης) και με το Ρούσσο να κρατάει την μπαγκέτα του ρυθμού σε θέση επιτελικού μέσου, το ημίχρονο έκλεισε με τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ με 3:0, έχοντας και δοκάρι σε χτύπημα φάουλ του αρχηγού της στο 37’.

Στο 2ο ημίχρονο δεν άλλαξε κάτι πλην των αλλαγών που προέβησαν Γιάννης Ιωαννίδης και Φώτης Χατζηκυριάκου, καθώς με το πόδι πατημένο στο γκάζι οι φιλοξενούμενοι μέσα σ’ ένα 5άλεπτο ανέβασαν το δείκτη του σκορ στα επίπεδα του 6:0, πριν έρθει προς το φινάλε ο Παναγιώτου να ολοκληρώσει τον αναμενόμενο θρίαμβο της ομάδας του.

Οι γηπεδούχοι με πολλές ελλείψεις στο ρόστερ σε σχέση με την περσινή σεζόν δεν κατάφεραν να πατήσουν στην περιοχή του Αβραάμ, ο οποίος σε δύο σουτ εκτός αυτής αντέδρασε εύκολα και κράτησε για 3η σερί αγωνιστική φέτος και 6ο ματς στη σειρά μέσα στο 2020 ανέπαφη την εστία του.

Λεπτό προς λεπτό:

5’ (0:1). Άρ. Τσακμακίδης και Ρούσσος κρύβουν την μπάλα κι αυτή εμφανίζεται στο βάθος της εστίας του Ξόφη, έπειτα από το διαγώνιο πλασέ του Γουνατίδη.

10’. Σουτ-φάουλ του Ρούσσου η μπάλα σκάει προ του νεαρού τερματοφύλακα που μπλοκάρει με διπλή προσπάθεια.

13’. Σουτ του Τσάκαλου εύκολα υπόθεση για τον Αβραάμ.

19’ (0:2). Από τις κόντρες και το πείσμα του Περσιανλή αποδέκτης μέσα στην περιοχή γίνεται ο Ρούσσος, που νικάει με συρτό σουτ τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

29’ (0:3). Γρήγορη αντεπίθεση με το Μωυσίδη ν’ ανοίγει δεξιά για τον Χατζήογλου που έτρεξε όλη την πλευρά, την κατάλληλη στιγμή σήκωσε το κεφάλι βλέποντας την κίνηση του Κ. Τσακμακίδη κι ο τελευταίος σαν σε προπόνηση με πλασέ διαμορφώνει το σκορ του α’ ημιχρόνου.

31’. Κόρνερ από δεξιά με το Ρούσσο η καρφωτή κεφαλιά του Παυλίδη με πορεία προς τα δίχτυα σταματάει πάνω στο Βογιατζή που σώζει πάνω στη γραμμή.

36’. Μακρινό φάουλ του Περσιανλή, σε θέση βολής ο Κ. Τσακμακίδης κεφαλιά μόλις άουτ.

37’. Φάουλ του Ρούσσου μέσα από το ημικύκλιο η μπάλα «γλείφει» το οριζόντιο δοκάρι και φεύγει εκτός.

42’. Ένα-δύο εκτός περιοχής Αρχ. Νεοφυτίδη και Ιωαννίδη, σουτ του τελευταίου πέφτει στη γωνία του ο Αβραάμ και μπλοκάρει.

44’. Δυνατό σουτ του Ρούσσου δύσκολη απόκρουση του τερματοφύλακα, ριμπάουντ μέσα στην περιοχή ο Κ. Τσακμακίδης σε κόρνερ και πάλι ο νεαρός της Καλλιφύτου.

45’. Στο κόρνερ αυτή τη φορά ο Περσιανλής, καρφωτή κεφαλιά του Κ. Τσακμακίδη μόλις άουτ.

50’. Κάθετη από το κέντρο του Παπαμιχαήλ, με διπλή προσπάθεια ο Ξόφης σταματάει το πλασέ του Γουνατίδη.

51’. Ο Περσιανλής σεντράρει από αριστερά, έξυπνα ο Κ. Τσακμακίδης αφήνει την μπάλα για τον επερχόμενο Μωυσίδη που σουτάρει από κοντά μόλις άουτ.

53’. Γύρισμα του Μωυσίδη στο ύψος του πέναλτι και στην κενή από τερματοφύλακα εστία ο Κ. Τσακμακίδης βλέπει την προβολή του Βογιατζή να του στερεί το γκολ πάνω στη γραμμή.

54’ (0:4). Κάθετη μπαλιά του Ρούσσου σε 1ο χρόνο ο Ξόφης βγάζει το πλασέ του Γουνατίδη, όμως ο Παυλίδης που παίρνει το ριμπάουντ με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι σημειώνει το «παρθενικό» του γκολ με την Προσοτσάνη.

57’ (0:5). Οι Αφοί Τσακμακίδη συνδυάζονται με τον Κώστα να περνάει την κάθετη στο Ρούσσο κι ο αρχηγός των «ροχιμπλάνκος» πλασάρει εύστοχα τον εξελθόντα τερματοφύλακα.

59’ (0:6). Από τα λίγα λάθη του νεαρού τερματοφύλακα της Καλλιφύτου, το εκμεταλλεύεται ο Κ. Τσακμακίδης και με κοντινό πλασέ ανεβάζει το δείκτη του σκορ.

70’. Από τη σέντρα του Καλαϊτζή αποδέκτης εκτός περιοχής ο Ρούσσος που σουτάρει πάνω από το οριζόντιο.

72’. Καρακάσης και Ρούσσος συνδυάζονται άψογα, σε θέση τετ α τετ ο Παναγιώτου βλέπει τον αντίπαλο τερματοφύλακα να παραχωρεί το κόρνερ.

74’. Εκτέλεση φάουλ στο β’ δοκάρι του Παναγιώτου καρφωτή κεφαλιά του Παυλίδη σώζει ενστικτωδώς ο Ξόφης, νέο σουτ του Καλαϊτζή από τη γωνία της περιοχής μόλις άουτ.

78’. Κλεισμένος από τρεις αντιπάλους ο Καλαϊτζής γυρίζει και σουτάρει φαλτσαριστά από το ημικύκλιο δίπλα στο δεξί δοκάρι.

80’. Πλασαριστά το κόρνερ του Ρούσσου διαγώνιο σουτ του Αθανασιάδη μόλις άουτ.

81’ (0:7). Δυνατό σουτ από τα όρια της περιοχής του Καρακάση με μανσέτα αλά βόλεϊ ο Ξόφης, η μπάλα στο Ρούσσο που σιγουρεύει το γκολ χρίζοντας σκόρερ για 1η φορά με τη φανέλα της Προσοτσάνης τον Παναγιώτου.

85’ (0:8). Ο Άρ. Τσακμακίδης βλέπει την κίνηση από δεξιά του Χατζήογλου που μπαίνοντας στην περιοχή πασάρει στον Παναγιώτου κι ο τελευταίος με χαμηλό πλασέ στη γωνία διαμορφώνει το τελικό σκορ.

Διαιτητής: Αχθοφορίδης Νίκος.

Α’ Βοηθός: Ζάχαρη Μαρία.

Β’ Βοηθός: Τοπούζογλου Βασίλης.

ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ (Γιάννης Ιωαννίδης): 1. Ξόφης, 2. Βογιατζής, 3. Θ. Πετρίδης, 4. Ν. Νεοφυτίδης, 5. Ψαρράς (46’ – 12. Παράσχου), 6. Θρ. Πετρίδης, 7. Σαχανίδης, 8. Π. Τσάκαλος (68’ – 16. Άγγ. Τσάκαλος), 9. Ασλανίδης, 10. Ιωαννίδης & 11. Αρχ. Νεοφυτίδης (62’ – 13. Τσαμπάζης).

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Φώτης Χατζηκυριάκου): 1. Αβραάμ, 2. Χατζήογλου, 3. Άρ. Τσακμακίδης, 4. Παπαμιχαήλ (65’ – 20. Μανλής), 5. Αστερίου, 6. Παυλίδης, 7. Περσιανλής (65’ – 12. Καρακάσης), 8. Ρούσσος, 9. Μωυσίδης (65’ – 14. Παναγιώτου), 10. Κ. Τσακμακίδης (65’ – 16. Καλαϊτζής) & 11. Γουνατίδης (65’ – 18. Καλαϊτζής).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *