ΓΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΚΟΥΔΟΥΝΙΩΝ: Εύκολα, απλά και πειστικά!

Η Προσοτσάνη με φόρα από το σπουδαίο διπλό μέσα στο Νευροκόπι για την πρεμιέρα, επέστρεψε στο γήπεδό της μετά από 7 μήνες

Από το 1ο κιόλας σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης οι παίκτες του Φώτη Χατζηκυριάκου φρόντισαν να δείξουν ποιος είναι το αφεντικό μέσα στις τέσσερεις γραμμές, σ’ ένα α’ μέρος όπου μπορεί οι ευκαιρίες να ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού, αλλά αν υπήρχε στατιστική που μετρούσε κατοχή μπάλας αυτή θα ήταν υπέρ της Προσοτσάνης.

Στο σπουδαιότερο γεγονός πάντως του 1ου ημιχρόνου ο Θοδωρής Χατζήογλου πέτυχε στο 40’ το «παρθενικό» του γκολ με τη φανέλα της Προσοτσάνης, ανοίγοντας το σκορ σε κομβικό για τη συνέχεια του ματς χρονικό σημείο.

Στο β’ ημίχρονο η είσοδος του Δημήτρη Καλαϊτζή αποδείχθηκε άκρως καταλυτική: οι γηπεδούχοι «φόρτωσαν» την αριστερή τους πτέρυγα με τον 26άχρονο ακραίο επιθετικό εκτός των άλλων να δημιουργεί το 2-0 (81’ Κώστας Τσακμακίδης), με το Θεόφιλο Γουνατίδη να επιβραβεύεται για τη «γεμάτη» του συμμετοχή με το γκολ λίγο πριν το φινάλε (3-0 στο 88’).

Οι φιλοξενούμενοι χωρίς δημιουργία από τα χαφ, τα περίμεναν όλα κυρίως από τις προσωπικές εμπνεύσεις του  Κονδυλίδη, ο οποίος όμως έπεφτε πότε πάνω στο σκόρερ του 1-0 Χατζήογλου και πότε στο αλάνθαστο σήμερα κεντρικό αμυντικό δίδυμο των Αστερίου-Παπαμιχαήλ.

Στα τελευταία λεπτά η ομάδα των Κουδουνίων ρίσκαρε και έπαιξε πιο επιθετικά περνόντας τον Άγγελο Βραμέντζαλη από την άμυνα στην επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα η Προσοτσάνη να πετύχει άλλα δύο τέρματα.

Στο 82’ ο Τσακμακίδης έκανε το 2-0 και στο 87’ ο Γουνατίδης το τελικό 3-0, το οποίο ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Από την Προσοτσάνη ξεχώρισαν οι: Χατζήογλου Καλαϊτζής, ενώ για τα Κουδούνια οι: Κονδυλίδης, Βραμεντζαλης.

Λεπτό προς λεπτό:

9’. Ωραία σέντρα με το αριστερό πόδι του Άρη Τσακμακίδη, τελείωμα με εκτός ισορροπίας κεφαλιά του Κ. Τσακμακίδη λίγο έξω από τα δοκάρια.

22’. Βαθιά μπαλιά του Καρακάση με αποδέκτη το Μητσιγιώργη, στοπάρει και σουτάρει δυνατά από το ημικύκλιο με το «μυτάκι» του Γιαριτζίδη να αλλάζει τόσο όσο χρειαζόταν την πορεία της προς τα δίχτυα.

23’. Πλασαριστά το κόρνερ με το Ρούσσο, κακό τελείωμα του Γεωργιάδη η μπάλα ψηλά άουτ.

40’ (1:0). Έξοχα ο Χατζήογλου αλλάζει εκτός περιοχής την μπάλα με τον Κ. Τσακμακίδη, ο 17άχρονος άσσος με μεγάλο διασκελισμό υποσκελίζει δύο αντιπάλους και με συρτό «ξερό» σουτ νικάει τον Τιγγιρίδη ανοίγοντας το σκορ.

50’. Φάση διαρκείας με την τελική σέντρα του σκόρερ για τον Άρη Τσακμακίδη, πλασέ υπό πίεση του Βραμέντσαλη η μπάλα φεύγει δίπλα στα δοκάρια.

52’. Από το χώρο άμυνας ο Αστερίου τροφοδοτεί τον Καλαϊτζή κι αυτός με τη σειρά του βγάζει από πλάγια σε θέση βολής το Γουνατίδη, που ναι μεν βρίσκει δίχτυα αλλά την εξωτερική τους πλευρά.

55’. 40άρα μπαλιά του Ρούσσου με τον Καλαϊτζή να σηκώνει στο 2ο δοκάρι, εκεί όπου μόνος αφύλακτος ο Γεωργιάδης αστοχεί με κεφαλιά εξ επαφής.

58’. Το διώξιμο του Ρούσσου γίνεται πάσα στον κενό χώρο για το Γουνατίδη που κλείνεται κι ο Τιγγιρίδης με το πόδι παραχωρεί το κόρνερ.

64’. Νέο γύρισμα του Καλαϊτζή το συρτό πλασέ του Κ. Τσακμακίδη αποδεικνύεται εύκολη υπόθεση για τον Τιγγιρίδη.

66’. Από το πείσμα του Γουνατίδη η μπάλα φτάνει στον Καλαϊτζή που δοκιμάζει το αριστερό του πόδι κι ο Τιγγιρίδης εκ νέου αυτή τη φορά αποκρούει μακριά με τις γροθιές.

71’. Σέντρα «ξυράφι» του Ρούσσου, στην πορεία της μπάλας πετάγεται ο Γουνατίδης κεφαλιά ψαράκι μόλις άουτ.

73’. Πάσα «πάρε-βάλε» του Καλαϊτζή για το Μωυσίδη που προ του Τιγγιρίδη αντί να πλασάρει προσπαθεί να σκοτώσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα και η μπάλα φεύγει εκτός.

75’. Ξαφνικό σουτ εκτός περιοχής του Καλαϊτζή και πάλι ο Τιγγιρίδης διώχνει δύσκολα.

80’. Σουτ του Κ. Τσακμακίδη στο κέντρο της εστίας με πολλή δύναμη κοντράρει με τα δύο του χέρια ο Τιγγιρίδης και η μπάλα φεύγει εκτός περιοχής.

81’ (2:0). Ο Κ. Τσακμακίδης ελίσσεται προς τα όρια της περιοχής, ανοίγει πιο αριστερά για τον Καλαϊτζή που με υψηλό δείκτη αλτρουισμού σιγουρεύει το γκολ σερβίροντάς το σε κενή εστία στον 1ο.

85’. Ο μετρ των μακρινών γκολ με σουτ Περσιανλής δοκιμάζει το πόδι του από 35 μέτρα και βλέπει την μπάλα να περνάει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι των Κουδουνίων.

88’ (3:0). Εξαιρετική σέντρα του Ρούσσου από δεξιά, η μπάλα με δύναμη περνάει απ’ όλους κι ο Γουνατίδης με προβολή σε κενή εστία ανταμείβεται για την πληθωρική του παρουσία μετά από καιρό με τη φανέλα της Προσοτσάνης. 

Διαιτητής: Σιαμανής Αντώνης.

Α’ Βοηθός: Μπόιτσιος Παύλος.

Β’ Βοηθός: Δημητριάδης Βασίλης.

Γ.Σ. Προσοτσάνης (Φώτης Χατζηκυριάκου):  Αβραάμ , Χατζήογλου, Άρ. Τσακμακίδης (72’  Αθανασιάδης), Παπαμιχαήλ, Αστερίου, Καρακάσης ( 13. Περσιανλής), Μητσιγιώργης (46’ – Καλαϊτζής), Ρούσσος, Γουνατίδης, Κ. Τσακμακίδης , Γεωργιάδης (60’ – Μωυσίδης).

Αστέρας Κουδουνίων (Βασίλης Σαρακασίδης):  Τιγγιρίδης, Βραμέντσαλης, Γιαβρίδης, Γιαριτζίδης, Π. Βασιλειάδης, Τσιχλακίδης, Κουγιουμτζίδης,  Μυτσκίδης,  Γ. Βασιλειάδης (72’ – Κουσίδης), Κονδυλίδης, Κωνσταντινίδης (60’ –  Βουβαλίδης).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *