EΠΟ: «Δεν θα αναπληρωθούν οι ομάδες που δεν θα πάρουν μέρος στην SL2».

Σημαντικές αλλαγές στον νέο ΚΑΠ που ενέκρινε η ΕΠΟ και οι οποίες διαφοροποιούν το τοπίο στο πρωτάθλημα της Super League 2.

Με τις τροποποιήσεις που έκανε η ΕΠΟ στον ΚΑΠ, δεν θα αναπληρωθούν οι ομάδες που αν και δικαιούνται, δεν δηλώσουν συμμετοχή το πρωτάθλημα της Super League 2, δεν θα διεξάγεται αγώνας οποιασδήποτε διοργάνωσης σε επαγγελματικό ή ερασιτεχνικό, τοπικο ή εθνικό επίπεδο χωρίς την ύπαρξη απινιδωτή, δεν θα ορίζονται αγωνες στη SL2 αν δεν έχουν κατατεθεί τα χρήματα των διαιτητών, δεν θα είναι έγκυρος αγώνας με διαιτητές που ορίζονται από άλλο φορέα πλην της ΚΕΔ/ΕΠΟ και τέλος δεν θα μπορεί, όπως έγινε πέρυσι, στην προτελευταία αγωνιστική των playoffs, να μετατεθεί ολόκληρη αγωνιστική χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των 2/3 του ΔΣ της επαγγελματικής λίγκας.

Aναλυτικά οι αλλαγές στον ΚΑΠ

– Κατ’ εξαίρεση αν μία ή περισσότερες ομάδες, που δικαιούνται να αγωνιστούν στη Super League 2, παραιτηθούν για οποιανδήποτε λόγο από την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα που ακολουθεί ή δεν δηλώσουν συμμετοχή ή αν μία ή περισσότερες από τις δικαιούμενες να προβιβασθούν ομάδες στην Super League 2 παραιτηθούν για οποιανδήποτε λόγο από την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα που ακολουθεί ή δεν δηλώσουν συμμετοχή, τότε οι ομάδες αυτές δεν αναπληρώνονται. Μοναδική εξαίρεση αναπλήρωσης είναι η περίπτωση που ο αριθμός των ομάδων που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Super League 2 μειωθεί κάτω από τις δέκα οχτώ (18) ομάδες.

-Κατ’ εξαίρεση στη SL2 η αμοιβή και τα έξοδα των διαιτητών και σε περίπτωση χρήσης VAR τα έξοδα που αναφέρονται στην παρ. α’ του παρόντος θα καταβάλλονται στην ΕΠΟ πέντε (5) πριν τη διεξαγωγή του αγώνα. Σε περίπτωση μη καταβολής δεν ορίζεται ο αγώνας από τη διοργανώτρια με υπαιτιότητα της ΠΑΕ που δεν εξόφλησε έως την ορισθείσα ημερομηνία τα έξοδα διαιτησίας. Η διοργανώτρια οφείλει να τηρήσει την παραπάνω διάταξη και σε περίπτωση ορισμού του αγώνα θα καταβάλλει τρεις (3) ημέρες, πριν την έναρξη του, η ίδια τις αμοιβές των διαιτητών, διαφορετικά η ΚΕΔ δεν θα ορίζει διαιτητές.

-Σε όλους τους αγώνες, όλων των επαγγελματικών και ερασιτεχνικών, πανελληνίων πρωταθλημάτων, των πρωταθλημάτων υποδομής και προεπιλογής εθνικών ομάδων (Παίδων και Νέων), είναι υποχρεωτική, με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, η παρουσία ιατρού αγώνα καθώς και η ύπαρξη απινιδωτή. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει ιατρός αγώνα ή απινιδωτής, ο αγώνας δεν διεξάγεται με υπαιτιότητα της γηπεδούχου ομάδας, στην οποία επιβάλλονται οι ποινές που προβλέπονται στο άρθρο 21 παρ. 3 περ. ΙΙ του παρόντος.

Σε όλους τους αγώνες, όλων των τοπικών ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, ανδρών και ακαδημιών είναι υποχρεωτική, με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, η παρουσία προσώπου που θα ασκεί καθήκοντα ιατρού αγώνα και η ύπαρξη απινιδωτή. Το πρόσωπο αυτό δύναται να είναι είτε ιατρός είτε νοσηλευτής είτε διασώστης, απόφοιτος των ΤΕΙ και διαπιστευμένος του ΕΚΑΒ ή ειδικά πιστοποιημένος στην παροχή πρώτων βοηθειών και ιδιαίτερα σε αθλητικά γεγονότα, για να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αιφνίδια και επικίνδυνα για την ζωή περιστατικά που μπορεί να προκύψουν σε έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Σε περίπτωση που δεν υπάρξει πρόσωπο που να ασκεί καθήκοντα γιατρού ή δεν υπάρχει απινιδωτής, κατά τα ανωτέρω, ο αγώνας δεν διεξάγεται και ισχύουν οι ποινές της προηγουμένης παραγράφου.

-Ομάδα που δεν κατέρχεται να αγωνισθεί ή παραιτηθεί από αγώνα ή αγώνες ή παρουσιάζεται στον αγωνιστικό χώρο με λιγότερους του ελάχιστου επιτρεπομένου ορίου (λιγότερους από εννέα) ποδοσφαιριστές για την έναρξή του, χωρίς να συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας, εκτός από την καταβολή κάθε σχετικής δαπάνης, τιμωρείται με αφαίρεση πέντε (-5) βαθμών από το πρωτάθλημα που αγωνίζεται καθώς και επίσης (-5) βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα που θα αγωνιστεί, με απώλεια του αγώνα με τέρματα 0-3 και με χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000) ευρώ, στα πρωταθλήματα των επαγγελματικών κατηγοριών, από τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ έως πέντε χιλιάδες (5.000) ευρώ στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, και Α’ κατηγορίας, από πεντακόσια (500) ευρώ έως χίλια (1000) ευρώ στα πρωταθλήματα των Γυναικών και από πενήντα (50) έως πεντακόσια (500) ευρώ για κάθε αγώνα στα τοπικά πρωταθλήματα.

-Τέλος ένας αγώνας θεωρείται άκυρος αν διεξαχθεί με διαιτητές που δεν ορίστηκαν από την ΚΕΔ/ΕΠΟ για τα επαγγελματικά πρωταθλήματα και την ΕΔ των ΕΠΣ για τα ερασιτεχνικά

πρωταθλήματα και κατά συνέπεια οι συμμετέχουσες ομάδες μηδενίζονται και τους αφαιρούνται επιπλέον τρεις (3) βαθμοί. Στην καταγγελία προς την αρμόδια Πειθαρχική Επιτροπή μπορούν να προβούν η διοργανώτρια ή η ΕΠΟ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *